Pirjo Lehti

suomalainen laulaja

Pirjo Tuulia Lehti (s. 24. huhtikuuta 1953 Lahti)[1] on suomalainen iskelmälaulaja, joka osallistui vuoden 1980 Syksyn sävel -kilpailuun kappaleella ”Portit”. Vaikka hän on laulanut Syksyn ja Kevään sävel -ohjelmissa ja julkaissut kuusi albumia, on hän jäänyt kuitenkin suurelle yleisölle melko tuntemattomaksi. 1990–2000-luvuilla Pirjo Lehti on levyttänyt muutamia lyhyitä levyjä laulaen suomenkielisiä versioita ulkomaisista kappaleista, kuten Patricia Kaasin ”Hotel Normandy” -kappaleen suomenkielinen versio ”Kun mentiin hotelliin”.

Vuonna 1967 Lehti osallistui Lahdessa laulukilpailuun, jonka hän voitti ja sai levtyssopimuksen. Hän levytti vuonna 1969 ensisinglensä "Auringon pistos / Jos vielä kohdataan". Hän ryhtyi 17-vuotiaana Pekka Nurmikallion orkesterin laulusolistiksi. Hän keikkaili myös Saksassa unkarilaisen orkesterin laulusolistina ja he tarjosivat Lehdelle esiintymiskiertuetta myös Yhdysvaltoihin, jonne hän ei kuitenkaan lähtenyt. Lehti opiskeli 1980-luvulla Päijät-Hämeen konservatoriossa (nykyisin Lahden konservatorio) laulunopettajaksi ja toimi myös kuoron johtajana. 1980-luvun alussa lehti keikkaili runsaasti Suomessa keikkaorkesterinsa kanssa, kunnes lopetti ne ja toimi sen jälkeen vuosina 1983–2019 taksiyrittäjänä Lahdessa.[2]

DiskografiaMuokkaa

  • Auringon pistos / Jos vielä kohdataan (single, 1969)
  • Etkö uskalla mua rakastaa (1975)
  • Pirjo Lehti (1981)
  • Mua älä jätä yöhön (1985)
  • Se on rakkautta oikeaa (1985)
  • Pirjo Lehti (1999)
  • Kasvot tuulilasissa (2003)

LähteetMuokkaa

  1. Tony Latva, Petri Tuunainen: Iskelmän tähtitaivas, s. 11. WSOY, 2004. ISBN 951-0-27817-3.
  2. Minne katosi kasaritähti Pirjo Lehti? Keikkaili ulkomaita myöten – päätyi taksiyrittäjäksi www.iltalehti.fi. Viitattu 3.9.2021.

Aiheesta muuallaMuokkaa