Pihla Penttinen

suomalainen näyttelijä

Veera Pihla Penttinen (s. 21. syyskuuta 1978 Helsinki) on Teatterikorkeakoulun käynyt[1] suomalainen näyttelijä. Hän on näyttelijä Pertti Sveholmin tytär[2].

Pihla Penttinen
Henkilötiedot
Koko nimi Veera Pihla Penttinen
Syntynyt 21. syyskuuta 1978 (ikä 41)
Helsinki
Ammatti näyttelijä
Sukulaiset Pertti Sveholm
Näyttelijä
Aktiivisena 1984–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1984 Niskavuori Leena, Aarnen ja Martan tytär
1997 Sairaan kaunis maailma Mia
1998 Hiekkamorsian tyttö purjelaivassa
1999 Force majeure Sainio
Rakas Lara Lara
2000 Laina-aika trendikäs tyttö junassa
2001 Klassikko hoitajaharjoittelija
Joki Virve, pizzerian tarjoilija
2004 Juoksuhaudantie Sanna
2006 Laitakaupungin valot tyttö baaritiskillä
Saippuaprinssi Tiina
2013 Miesten välisiä keskusteluja Sanna, näyttelijä
2017 Armomurhaaja Ojala
2018 Pieniä suuria valheita Anu Taavitsainen
Televisioelokuvat
2003 Beatlehem Vilma Nikulovlähde?
2004 Skene Silja
2006 Arppa vaan tyttöystävä

[3][4]

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
1986 Tabu
1998 Tähtitehdas Susanna Haapasalo
2005 Kylmäverisesti sinun Mari
2007 Pelkkää lihaa Vilja
2015 Tripla
2017 Onnela Sofia
2018 Putous
2019 Kellot soi Virve
Maanantai Eve
Hiljaisten palvelijat Heini
lähde?

LähteetMuokkaa

  1. Hakamo, Tanja: Näyttelijä Pihla Penttinen: ”Vanhempieni toinen ero oli rankka” Me Naiset. 26.11.2015. Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 9.8.2019.
  2. Kuka on sukua kenellekin? Näillä Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat Me Naiset. 20.1.2018. Viitattu 18.3.2019.
  3. Pihla Penttinen Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 14.1.2018.
  4. Beatlehem (2003) Leffatykki. Viitattu 14.1.2018.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.