Avaa päävalikko

Paul Dano

yhdysvaltalainen näyttelijä

Paul Franklin Dano (s. 19. kesäkuuta 1984 New York, New York, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan rooleista muun muassa elokuvissa L.I.E. (2001), Unelmien naapuri (2004), The King (2005), Little Miss Sunshine (2006), Fast Food Nation (2006), There Will Be Blood (2007), Looper (2012), Vangitut (2013) ja 12 Years a Slave (2013). Vuonna 2016 Dano näytteli Pierre Bezukhovia Tolstoin klassikkoon perustuvassa BBC:n tv-sarjassa Sota ja rauha (2016).

Paul Dano
Paul Dano Cannesin elokuvajuhlilla 2015.
Paul Dano Cannesin elokuvajuhlilla 2015.
Henkilötiedot
Koko nimi Paul Franklin Dano
Syntynyt 19. kesäkuuta 1984 (ikä 35)
New York, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, tuottaja
Näyttelijä
Aktiivisena 1998–
Merkittävät roolit Little Miss Sunshine
Looper
Vangitut
12 Years a Slave
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Connecticutissa syntynyt Dano oli vuonna 2008 ehdolla parhaan miessivuosan näyttelijän Bafta-palkinnon saajaksi There Will Be Bloodista.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2000 The Newcomers The Newcomers Joel
2001 L.I.E. L.I.E. Howie Blitzer
2002 Keisareiden kerho The Emperor’s Club Martin Blythe
2004 Light and the Sufferer Light and the Sufferer Don (AKA: Light)
Unelmien naapuri The Girl Next Door Klitz
Taking Lives Taking Lives Asher nuorena
2005 The Ballad of Jack and Rose The Ballad of Jack and Rose Thaddius
The King The King Paul
2006 Little Miss Sunshine Little Miss Sunshine Dwayne Hoover
Fast Food Nation Fast Food Nation Brian
2007 Weapons Weapons Chris
There Will Be Blood There Will Be Blood Paul Sunday / Eli Sunday
2008 Explicit Ills Explicit Ills Rocco
Gigantic Gigantic Brian Weathersby
2009 Taking Woodstock Taking Woodstock VW Guy
Hyvä sydän The Good Heart Lucas
Hassut hurjat hirviöt Where the Wild Things Are Alexander (äänirooli)
2010 The Extra Man The Extra Man Louis Ives
Meek’s Cutoff Meek’s Cutoff Thomas Gately
Knight and Day Knight and Day Simon Feck
2011 Cowboys & Aliens Cowboys & Aliens Percy Dolarhyde
2012 Being Flynn Being Flynn Nick Flynn
Ruby Sparks Ruby Sparks Calvin
Looper Looper Seth
For Ellen For Ellen Joby
2013 12 Years a Slave 12 Years a Slave John Tibeats
Vangitut Prisoners Alex Jones
2014 Love and Mercy Love and Mercy Brian Wilson
2015 Youth Youth Jimmy Tree
2016 Swiss Army Man Swiss Army Man Hank

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.