Pandora (laulaja)

ruotsalainen laulaja

Pandora (oik. Karin Anneli Catarina Pandora Magnusson, s. 20. kesäkuuta 1970 Västerås, Ruotsi) on ruotsalainen eurodance-laulaja. Suurinta suosiotaan hän nautti 1990-luvulla erityisesti Pohjoismaissa. Hän on yksi menestyneimmistä ruotsalaisista artisteista Suomessa.

Anneli Magnusson
Pandora esiintyy Karlstadin Blue Moon Barissa.
Pandora esiintyy Karlstadin Blue Moon Barissa.
Henkilötiedot
Syntynyt20. kesäkuuta 1970 (ikä 51)
Lapset 1
Muusikko
Taiteilijanimi Pandora
Aktiivisena 1993–
Tyylilajit eurodance
Aiheesta muualla
www.pandora.se

UraMuokkaa

Pandoran ura alkoi vuonna 1993, jolloin hän tutustui Hit Vision -tuotantoryhmään. Pandoran debyyttisinglestä ”Trust Me” tuli suuri menestys, ja se nousi vuoden 1993 myydyimmäksi singleksi. Esikoisalbumi One of a Kind saavutti kultalevyn Ruotsissa ja Suomessa.

Kakkosalbumi Tell The World julkaistiin 1995, ja sitä myytiin Skandinaviassa yli 100 000 kappaletta. Levyltä julkaistiin kolme singleä: ”Don’t You Know”, ”The Naked Sun” ja ”Tell the World”.

Kolmas albumi Changes julkaistiin 1997, ja se oli Pandoran maailmanlaajuinen ensijulkaisu uuden levy-yhtiön, Universal Musicin, kanssa. Pandora teki jälleen yhteistyötä luovan tiiminsä Ankelius/Andersson/Johansson kanssa. Singlejulkaisuja albumilta olivat ”A Little Bit”, ”The Sands of Time” ja ”Smile’n’Shine”.

Vuosina 2003 ja 2004 Pandora osallistui Ruotsin Euroviisukarsintoihin kappaleilla ”You” sekä ”Runaway” saavuttamatta suurempaa menestystä.

Vuonna 2005 julkaistiin Pandoran yhdeksäs albumi nimeltään 9 Lives, ja se oli hänen ensimmäinen julkaisunsa Ruotsissa yhdeksään vuoteen. Levyä seurasi kiertue Ruotsissa ja Suomessa.

Vuonna 2007 julkaistiin Pandoran uusin albumi Celebration, joka on tehty yhteistyössä United Dj’s ryhmän kanssa. Levy sisältää päivitetyt versiot Pandoran suurimmista hiteistä. Muun muassa JS16 on miksannut kappaleita levylle. Levyltä julkaistiin myös neljä singleä: ”Trust Me”, ”Don't You Know”, ”Tell The World” ja ”On a Night Like This”. Levyn julkaisun jälkeen Pandora on konsertoinut ahkerasti Suomessa ja kiertänyt yökerhoja.

Vuonna 2020 Pandora oli mukana suomalaisessa Masked Singer -ohjelmassa Peacock-hahmona.[1] Tammikuussa 2021 Pandoran tiedotettiin olevan yksi Uuden Musiikin Kilpailu 2021:n seitsemästä finalistista kappaleella ”I Love You”, jonka hän esittää Teflon Brothers -yhtyeen kanssa.[2] He sijoittuivat kilpailussa toiseksi.[3]

YksityiselämäMuokkaa

Pandora on ollut kihloissa suomalaisen entisen jääkiekkoilija Mikko Peltosen kanssa vuodesta 2014 lähtien. He tapasivat vuonna 2013. Heillä on yhteinen asunto Vantaalla, ja Pandoralla on myös asunto Ruotsissa, jossa hän asuu poikansa kanssa.[4]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • One of a Kind (1993)
  • Tell the World (1995)
  • Tell the World (1996, Japanissa)
  • Changes (1997)
  • Best of Pandora (1997)
  • This Could Be Heaven (1998)
  • Hitbox (1998)
  • Pandora Nonstop (1998)
  • Breathe (1999)
  • Blue (1999)
  • No Regrets (1999, Japanissa)
  • A Little Closer (2000)
  • Won’t Look Back (2002)
  • 9 Lives (2003, Japanissa)
  • 9 Lives (2003)
  • United Dj's vs. Pandora - Celebration (2007)
  • Head up high (2011)

SingletMuokkaa

  • "Trust Me" (1993)
  • "One of a Kind" (1993)
  • "Come on and Do It" (1993)
  • "Something's Gone" (1993)
  • "Don't You Know" (1995)
  • "The Naked Sun" (1995)
  • "Tell the World" (1995)
  • "One of Us" (1996)
  • "A Little Bit" (1997)
  • "The Sands of Time" (1997)
  • "Smile’n’Shine" (1997)
  • "Single Life" (1998)
  • "Show Me What You Got" (1998)
  • "This Could Be Heaven" (1998)
  • "Mr. Right" (1998)
  • "You Drive Me Crazy" (1998)
  • "You’ll Be Alright" (1999)
  • "You Don't Want to Know" (1999)
  • "Won’t Look Back" (1999)
  • "No Regrets" (1999)
  • "I Need to Know" / "Every Second Beat" (2000)
  • "I Won’t Look Back" (2002)
  • "Don’t Worry" (2002)
  • "When I’m Over You" (2002)
  • "A Love Like This" (2003)
  • United Dj’s vs. Pandora - ”Trust Me" (2007)
  • United Dj’s vs. Pandora - ”Don't You Know" (2007)
  • United Dj’s vs. Pandora - ”Tell The World" (2007)
  • United Dj’s vs. Pandora - ”On a Night Like This" (2007)
  • "Kitchy Kitchy" (Pandora feat. Bloom 06) (2009)
  • You Believed (Pandora feat. Matt Hewie) (2010)
  • X3M feat. Pandora - ”Drottningen av Åland” (2012)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa