Nawazuddin Siddiqui

Nawazuddin Siddiqui (s. 19. toukokuuta 1974 Budhana, Uttar Pradesh, Intia) on intialainen näyttelijä, joka työskentelee pääasiassa hindinkielisissä elokuvissa. Hän voitti National Film Awards -erikoispalkinnon työstään neljässä menestyselokuvassa vuonna 2012.[1]

Nawazuddin Siddiqui
Nawazuddin Siddiqui vuonna 2017.
Nawazuddin Siddiqui vuonna 2017.
Henkilötiedot
Syntynyt19. toukokuuta 1974 (ikä 47)
Budhana, Uttar Pradesh, Intia
Ammatti näyttelijä
Puoliso Aaliya Siddiqui
(vih. 2009; ero. 2020)
Lapset 2
Näyttelijä
Aktiivisena 1999–
Aiheesta muualla
nawazuddinsiddiqui.com
IMDb
Elonet
AllMovie

YksityiselämäMuokkaa

Siddiqui on ollut naimisissa kaksi kertaa.[2] Hänen toinen vaimonsa Aaliya Siddiqui (oik. Anjana Kishor Pandey) ilmoitti hakevansa avioeroa vuonna 2020.[3] Heillä on kaksi lasta, tytär Shora ja poika Yani. Siddiqui on uskonnoltaan muslimi.[2]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Muuta
1999 Sarfarosh Rikollinen
Shool Tarjoilija
2000 Jungle Khabri
Dr. Babasaheb Ambedkar Yksi toisen Mahad Satyagrahan johtajista
2003 The Bypass Ensimmäinen ryöstäjä
Mudda – The Issue Opiskelija
Munna Bhai M.B.B.S. Taskuvaras
2006 Family Nawaz
2007 Aaja Nachle Dhan Kuber
Ek Chalis Ki Last Local Ponnappan veli
Manorama Six Feet Under Local goon
Black Friday Asgar Mukadam
2008 Black & White Tahir Tayyabuddin
2009 Firaaq Hanif
New York Zilgai
Dev.D Laulaja häissä Erikoisesiintyminen laulussa ”Emotional”
2010 Peepli Live Rakesh Kapoor
2011 Dekh Indian Circus Jethu
2012 Kahaani A. Khan
Patang Chakkku
Paan Singh Tomar Gopi
Gangs of Wasseypur – Part 1 Faizal Khan
Gangs of Wasseypur – Part 2
Chittagong Nirmal Sen
Talaash: The Answer Lies Within Taimur
Miss Lovely Sonu Duggal
2013 Aatma - Feel It Around You Abhay
Bombay Talkies Purandar
Shorts Nimetön
Liar’s Dice Nawazuddin
Monsoon Shootout Shiva
The Lunchbox Shaikh
Anwar Ka Ajab Kissa Anwar
2014 Kick Shiv Gajra
2015 Lateef Lateef
Badlapur Liak
Bajrangi Bhaijaan Chand Nawab
Manjhi – The Mountain Man Dashrath Manjhi
2016 Raman Raghav 2.0 Ramanna
Te3n Isä Martin Das
Lion Rama
Freaky Ali Ali
2017 Haraamkhor Shyam
Raees SP Jaideep Ambalal Majmudar
In Defence of Freedom Saadat Hasan Manto Lyhytelokuva
Mom Daya Shankar ”DK” Kapoor
Munna Michael Mahinder Fauji
Babumoshai Bandookbaaz Babu Bihari
Carbon: The Story of Tomorrow Mies Marsista Lyhytelokuva
2018 Mukkabaaz Itsenään Erikoisesiintyminen laulussa ”Mushkil Hai Apna Meil Priye”
Genius Samar Khan
Manto Saadat Hasan Manto
2019 Petta Singaar Singh/Singaram Tamilinkielinen elokuva
Thackeray Bal Thackeray
Photograph Rafiullah
Housefull 4 Ramsey Baba
Roam Rome Mein Raj
Motichoor Chaknachoor Pushpender Tyagi
2020 Ghoomketu Ghoomketu
Raat Akeli Hai Jatil Yadav
Serious Men Ayyan Mani
2021 Bole Chudiyan Nawab
Jogira Sara Ra Ra
Sangeen
No Land’s Man
Heropanti 2

TelevisioMuokkaa

Vuosi Ohjelma Rooli Kanava Muuta
2018 McMafia Dilly Mahmood BBC One, AMC
2018–2019 Sacred Games Ganesh Gaitonde Netflix Emmy-ehdokas

PalkinnotMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Sen, Zinia: I was a rejected actor: Nawazuddin Siddiqui The Times of India. 20.3.2013. Viitattu 23.9.2015. (englanniksi)
  2. a b Radhakrishnan, Manjusha: Nawazuddin Siddiqui’s wife accuses actor of ’mental torture’ Gulf News. 19.5.2020. Viitattu 16.8.2020. (englanniksi)
  3. Mankermi, Shivani: ”She has suffered a lot,” Nawazuddin Siddiqui’s wife Aaliya’s lawyer opens up on her legal notice for divorce The Times of India. 22.5.2020. Viitattu 16.8.2020. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Nawazuddin Siddiqui.