Avaa päävalikko

Natasja Saad (31. lokakuuta 1974 – 24. kesäkuuta 2007), tunnetaan myös taiteilijanimillä Lil T, Little T ja Natasja, oli tanskalainen räppäri ja reggaelaulaja.

Saad oli tanskalaisen valokuvaajan Kirstine Saadin ja sudanilaisen isän tytär. Hän aloitti 13-vuotiaana laulamisen Kööpenhaminassa livenä Miss Mukupan ja McEmzeen kanssa yhtyeessä No Name Requested. Niihin aikoihin Saad esiintyi Queen Latifahin kanssa, ja sai näin suosiota Jamaikalla. Vuonna 1998 Saad putosi hevosen selästä, mikä hidasti paljon hänen uransa etenemistä.

Saad kuoli auto-onnettomuudessa Jamaikan Spanish Townissa. Kaksi muuta matkustajaa loukkaantuivat vakavasti, mutta Saadin ystävä, tanskalainen laulaja Karen Mukupa ei loukkaantunut onnettomuudessa juuri lainkaan. Hänet ja muut loukkaantuneet kuljetettiin Spanish Townin sairaalaan, jossa Saad julistettiin kuolleeksi. Hänet haudattiin Assistensin hautausmaalle.

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Release Album (2005)
  • I Danmark er jeg Født (2007)
  • Shooting Star (2008, julkaistu Saadin kuoleman jälkeen)

SingletMuokkaa

  • "Colors of My Mind" (2003)
  • "Real Sponsor" (2003)
  • "Summer Cute" (2004)
  • "My Dogg /45 Questions" (2004)
  • "Op med Hovedet" (2005)
  • "Købmanden" (2005)
  • "Mon De Reggae" (2006)
  • "Calabria" (2007)
  • "Long Time" (2007)
  • "Gi' Mig Danmark Tilbage" (2007)
  • "I Danmark er jeg født" (2008)
  • "Better than dem (ft Beenie man)" (2008)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Natasja Saad