Avaa päävalikko

Miikka Kalevi Tuominen (s. 20. maaliskuuta 1978 Hollola)[1] on suomalainen näyttelijä. Hän on näytellyt muiden muassa MTV3:n draamasarjoissa Helppo elämä, Sydänjää ja Salatut elämät. Hänet on nähty myös kotikatsomoelokuvassa Väärät kengät ja draamaelokuvassa Espoon viimeinen neitsyt.

Koulutukseltaan Tuominen on teatteritaiteen maisteri.[2] Hän on kiinnityksellä Jyväskylän kaupunginteatterissa, ja nähty muun muassa Pohjolan prinssi Florestanin, Tapparin ja Simon Striden rooleissa.[3] Tällä hetkellä Tuominen näyttelee Hoikkaa Peter Pan -musikaalissa.

Näytelmiä JyväskylässäMuokkaa

  • Kun isoisä Suomeen hiihti, 2018
  • Peter Pan (kadonnut poika Hoikka), 2017
  • Onnensirpaleita, 2017
  • Kolme sisarta, 2017
  • Diivat (Sput), 2017
  • Papin perhe, 2017
  • Ansa - musikaali liian hyvästä ihmisestä (Feenix Novan johtaja), 2016
  • Elämänmeno (Tappari)
  • Jekyll&Hyde (Simon Stride), 2016
  • Prinsessa Ruusunen - maailman ihanin satu (Pohjolan prinssi Florestan), 2015
  • Lainahöyhenissä
  • Kauppamatkustajan kuolema

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Nimi Tyyli Rooli
2003 Espoon viimeinen neitsyt elokuva Telttapoika
2004 Väärät kengät elokuva Riku
20072008 Sydänjää televisiosarja Mikko Suutari
2008 Katso ihmistä televisiosarja Salaman kollega oikeudessa
2009 Salatut elämät televisiosarja Johan Brunberg
2010 Naisia kaupungilla televisiosarja Sampo
2011 Helppo elämä televisiosarja Lari
2011 Villa Helena televisiosarja Toni
2013 Kansan mies televisiosarja neurologi
2014 Mustat lesket televisiosarja lakimies[4]
Muutoksii elokuva virkailija

LähteetMuokkaa

  1. Teatterit ja teatterintekijät 2005, s. 720. Teatterin tiedotuskeskus, 2005. ISBN 952-471-629-1.
  2. Profiili: Miikka Tuominen Suomen Näyttelijäliitto. Viitattu 7.8.2015.
  3. Näyttelijät Jyväskylän kaupunginteatteri. Viitattu 7.8.2014.
  4. Koukuttava kotimainen draamasarja – pääosissa murhaavat Mustat lesket 15.1.2014. Nelonen. Viitattu 7.8.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa