Miika Soini

suomalainen elokuvaohjaaja

Miika Soini (s. 1973) on suomalainen elokuvaohjaaja. Hän on opiskellut elokuvaohjausta Taideteollisessa korkeakoulussa. Hänen ohjaamansa elokuva Thomas, jossa pääosaa näyttelee Lasse Pöysti, valmistui 2008. Thomas sai ensi-iltansa Sodankylän elokuvajuhlilla kesäkuussa 2008, ja se tuli myös teatterilevitykseen. Soini sai Thomasista parhaan ohjaajan palkinnon Zerkalon elokuvajuhlilla Venäjällä Ivanovossa kesäkuussa 2009.[1]

Filmografia muokkaa

  • Kaukorakkaus (2002), 11 min.
  • Jumalan palvelus (2002), 10 min.
  • Harmaa alue (2004), 24 min.
  • Relation (2005), 6 min.
  • Thomas (2008), 73 min.

Palkinnot muokkaa

Thomas muokkaa

  • Turkki: Bursa International Silk Road Film Festival 2008, Kultainen Karagöz – Paras näyttelijä Lasse Pöysti.
  • Ranska: 26th Annonay International Film Festival 2009, Tuomariston erikoispalkinto, Nuoren tuomariston erikoispalkinto.
  • Venäjä: Zerkalon elokuvajuhla 2009, Miika Soini – parhaan ohjaajan palkinto.
  • Unkari: CineFest International Festival of Young Filmmakers 2009, Pääpalkinto-Pressburger Award, Don Quijote Award of FICC.
  • Iran: 28th Fajr International Film festival 2010, Crystal Simorgh Prize: Paras käsikirjoitus.
  • Italia: 28th Bergamo Film Meeting 2010, Primo Premio: Paras elokuva-

Harmaa alue muokkaa

  • Sleepwalkers International Film Festival 2005, Tallinna, Viro, Paras fiktioelokuva -palkinto.

Lähteet muokkaa

  1. Yle.fi. Viitattu 3.6.2009.

Aiheesta muualla muokkaa

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.