Avaa päävalikko

Masanobu Deme (jap. 出目昌伸, 2. lokakuuta 1932 Higashiōmi13. maaliskuuta 2016 Tokio) oli japanilainen elokuvaohjaaja.[1]

Masanobu Deme
Henkilötiedot
Syntynyt 2. lokakuuta 1932
Higashiōmi
Kuollut 13. maaliskuuta 2016 (83 vuotta)
Tokio
Ammatti elokuvaohjaaja
Ohjaaja
Tunnetuimmat ohjaukset Oretachi no kōya (1969)
Tengoku no eki (1984)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

UraMuokkaa

Masanobu Deme opiskeli Wasedan yliopistossa. Ammattiuransa hän aloitti Japanin suurimman elokuvayhtiön Tōhōn palveluksessa 1957. Alkuun hän toimi apulaisohjaajana eräille kotimaansa tunnetuimmille elokuvaohjaajille, kuten Akira Kurosawa, Shūe Matsubayashi, Hiromichi Horikawa ja Kengo Furusawa. Masanobu Demen esikoisohjaus oli Toshigoro vuonna 1968. Seuraavasta elokuvastaan, Oretachi no kōya, hän sai tunnustusta. Vuonna 1984 Masanobu Deme ohjasi elokuvan Tengoku no eki, joka sai useita palkintoja. Teatterielokuvien ohella Masanobu Deme ohjasi lukuisia televisiotuotantoja.[1]

Valikoitu filmografiaMuokkaa

  • Seishun to wa nanda (televisiosarja, 1965)
  • Toshigoro (年ごろ) (1968)
  • Oretachi no kōya (俺たちの荒野) (1969)
  • Sono hito wa onna kyôshi (1970)
  • Dare no tame ni aisuruka (suom. Hylätty rakkaus, 1971)[2]
  • Oretachi no kunshô (televisiosarja, 1975)
  • Mitsukubitô (televisiosarja, 1977)
  • Tengoku no eki (天国の駅) (1984)
  • Genkai tsurezure-bushi (玄海つれづれ節) (1986)
  • Shiroi yabō (白い野望) (1986)
  • Kiri no shigosen (霧の子午線) (1996)
  • Baruto no Gakuen (バルトの楽園) (2006)

ViitteetMuokkaa

  1. a b In Memorium: Masanobu Deme Easternkicks.com. 27.4.2016. Andrew Heskins 2002 - 2019. Viitattu 8.2.2019.
  2. Hylätty rakkaus Elonetissä

Aiheesta muuallaMuokkaa