Marisol Nichols

yhdysvaltalainen näyttelijä

Marisol Nichols (s. 2. marraskuuta 1973 Chicago, Illinois, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan kuudennella kaudella sarjassa 24 erikoisagentti Nadia Yassirina, Hermione Lodgena sarjassa Riverdale sekä Aavikkosutena sarjassa Teen Wolf.[1]

Marisol Nichols
Marisol Nichols Alma Awards -gaalassa vuonna 2012.
Marisol Nichols Alma Awards -gaalassa vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt12. marraskuuta 1973 (ikä 48)
Chicago, Illinois, Yhdysvallat
Kansalaisuus Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet
AllMovie

Varhainen elämäMuokkaa

Nichols syntyi Rogers Parkissa Chicagon, Illinoisisin naapurustossa, ja kasvoi Napervillessä, Illinoisissa. Hänen äidillään oli texasilaista ja meksikolaista sukutaustaa.[2][3] Hänen biologinen isä on flamingo-tanssija, joka on venäjän juutalainen/Unkarin juutalainen.[4] Hän on vanhin kolmesta sisarestaan, hänellä on kaksi nuorempaa veljeä. Kapinallinen teini, Nichols muistaa "olin 17 ja katsoin vieressäni olevia ihmisiä joiden kanssa vietin aikaa ja ymmärsin, että jos en pudota tätä pois, tämä on elämääni", hän korvasi kapinallisen käyttäytymisensä jollakin järkevällä tavalla kuten näyttelemisellä.[5]

UraMuokkaa

Vuonna 1996 Nichols esiintyi televisiosarjoissa Chicagon ratsupoliisi ja Bevery Hills, 90210. Seuraavana vuonna hän teki elokuvadebyytin elokuvassa Vegas Vacation Chevy Chasen kanssa. Hän esiintyi myös sivurooleissa elokuvissa Scream 2, Friends ’Till the End, Nyt bailataan, Jane Austen’s Mafia ja The Sex Monster.

Vuosina 2000-2002 Nichols näytteli Showtimen draamasarjassa Resurrection Blvd., ja vuonna 2001 esitti Bahranin prinsessaa televisioelokuvassa The Princess and the Marine. Vuonna 2003 hän vieraili sarjoissa Frendit, C.S.I., Kova laki: Erikoisyksikkö, Muodon vuoksi ja Siskoni on noita. Vuonna 2006 hän esiintyi kuudessa jaksossa Todistettavasti syyllinen -sarjassa ja näytteli myös elokuvassa Hamekyttä 2. Vuonna 2005 hän esiintyi lyhytaikaisessa sarjassa Blind Justice ja seuraavana vuonna sarjassa In Justice. Vuonna 2007 näytteli 24-sarjassa erikoisagentti Nadia Yassirinia, ja vuonna 2008 hän oli mukana elokuvassa Felon. Vuonna 2010 hän esiintyi ABC:n lyhytaikaisessa kesäsarjassa The Gates.[6]

Nichols oli myös vierailevassa Tracy Kellerin roolissa sarjassa NCIS: Los Angeles vuonna 2010.[7] Hänellä on myös pieni osa Kristin Chenowethin musiikkivideossa ”I Want Somebody (Bitch About)”. Hän on myös näytellyt aavikkosutta MTV:n teinisarjassa Teen Wolf.[8]

Vuonna 2012 Nichols näytteli ABC-sarjassa CGB Leslie Bibbin, Kristin Chenowethin, Annie Pottsin, Jennifer Aspenin ja Miriam Shorin kanssa.[9]

YksityiselämäMuokkaa

Noin vuonna 1997,[10] Nichols liittyi Church of Scientologyn jäseneksi sen jälkeen, kun hän oli tutustunut kiropraktikkoonsa.[11] 18. marraskuuta 1999, hän meni naimisiin Andrea Forrentinon kanssa, jonka hän tapasi Italiassa, kun hän oli kuvaamassa elokuvaa My Father´s Shoes.[12][13] Kun he erosivat, Nichols meni naimisiin kuvaaja/johtaja Taron Lextonin kanssa 13. huhtikuuta 2008.[14] Heidän tyttärensä Rain India Lexton syntyi 30. syyskuuta 2008.[15] Nichols asuu Los Angelesissa, Californiassa.[16] Marraskuussa 2018 Nichols teki avioeron.[17][18]

HyväntekeväisyysMuokkaa

Nichols loi säätiön orjuudettomalle maailmalle ihmiskaupan torjumiselle, ja on samanlaisen organisaation suurlähettiläs Operation Underground Railroadissa.[19]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Alkuperäinen nimi Rooli Muuta
1997 Vegas vie voiton Vegas Vacation Audrey Griswold
Scream 2 Dawnie
Friends ’Till the End Alison
1998 Nyt bailataan Can’t Hardly Wait Fani
Jane Austenin mafia! Jane Austen’s Mafia Carla
1999 The Sex Monster Lucia
Koukkusormi Bowfinger Nuori näyttelijä koe-esiintymisessä
2000 The Princess & the Barrio Boy Sirena Garcia
2001 The Princess and the Marine Meriam Al Khalifa
Laud Weiner Laudin avustaja
2003 The Road Home Stephanie
2004 Homeland Security Agentti Jane Fulbar
2006 Hamekyttä 2 Big Momma’s House 2 Liliana Morales
2007 Delta Farce Maria
2008 Struck Jamie Lyhytelokuva
Felon Laura Porter
2013 The Program (SSR-7) Komentaja Montgomery Lyhytelokuva
2016 Lost Girls Romina Lyhytelokuva
2018 Cucuy: The Boogeyman Rebecca Martin
2021 Spiral Capt. Angie Garza
Televisio
Vuosi Nmi Alkuperäinen nimi Rooli Muuta
1996 My Guys Angela TV Pilotti
Chicagon ratsupoliisi Due South Melissa Jakso: "Some Like It Red"
Beverly Hills, 90210 Wendy Stevens Jakso: "Ray of Hope"
1997 Teho-osasto ER Angie Jakso: "The Lonk Way Around"
Diagnoosi: Murha Diagnosis: Murder Sally Tremont Jakso: "Mallibu Fire"
1998 Cybill Kirjakaupan pitäjä Clerk Jakso: "Fine In Not a Feeling"
1999 Odd Man Out Lauren Jakso: "The First Girlfriend´s Club"
Isojen poikien leikit Boy Meets World Kelly 2 jaksoa
2000 Malcolm & Eddie Kelly Jakso: "Swooped"
2000-2002 Resurrection Blvd. Victoria Santiago 53 jaksoa
2002 Alias Rebecca Martinez Jakso: "Dead Drop"
Hämärän rajamailla The Twilight Zone Kersantti Joanne Yarrow Jakso: "Hunted"
2003 The Division Rochelle Jakso: "Murder.com"
Frendit Friends Olivia Jakso: "The One with Rachel´s Dream"
CSI: Crime Scene Investigation Jane Jakso: "All for Our Country"
Kova laki: Erikoisyksikkö Law & Order: Special Victims Unit A.D.A. Bettina Amador Jakso: "Mother"
Muodon vuoksi Nip/Tuck Antonia Ramos Jakso: "Antonia Ramos"
Siskoni on noita Charmed tulevaisuuden Bianca Jakso: "Chris-Crossed"
2004 Todistettavasti syyllinen Cold Case Elisa 6 jaksoa
2005 Blind Justice Etsivä Karen Bettancourt 13 jaksoa
2006 In Justice Sonya Quintano 12 jaksoa
2007 24 Nadia Yassir 24 jaksoa
2009 Life Whitney "Plum" Paxman Jakso: "Intiative 38"
The Storm Etsivä Devon Williams Minisarja
2010 The Gates Sarah Monohan 13 jaksoa
NCIS: Los Angeles Tracy Keller Jakso: "Stand-off"
2012 Petolliset enkelit CGB Heather Cruz 10 jaksoa
Rakkauden anatomia Private Practice Lily Reilly Jakso: "The World According to Jake"
2014–2015 NCIS Rikostutkijat NCIS Erikoisagentti Zoe Keats 3 jaksoa
2015–2016 Teen Wolf Aavikkosusi Toistuva rooli
Criminal Minds Agentti Natalie Colfax 2 jaksoa
2017– Riverdale Hermione Lodge Päärooli
Musiikkivideo
Vuosi Artisti Kappale
2011 Kristin Chenoweth "I Want Somebody (Bitch About)"

LähteetMuokkaa

  1. Marisol Nichols - Bio, Facts, Family Famous Birthdays. Viitattu 21.8.2018. (englanniksi)
  2. Marisol Nichols Questions. Marisol-Nichols.com. 12.3.2008. Arkistoitu 12.3.2008. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  3. Maria Patnick in Marisol Nichols Baby Shower Zimbio. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  4. Dann Gire: 'Riverdale' star from 'burbs survived drama of her own Daily Herald. 24.1.2017. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  5. Marisol Nichols. Askmen.com. 28.2.2014. Arkistoitu 28.2.2014. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  6. Extended HD Promo for ABC's The Gates - Dread Central. Dreadcentral.com. 1.10.2015. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  7. Keck's Exclusives: Marisol Nichols Romances NCIS: LA's O'Donnell | TV Guide TVGuide.com. 8.9.2010. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  8. Learn about Marisol Nichols Famous Birthdays. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  9. Curt Wagner: Marisol Nichols plays mostly nice for laughs in 'GCB' RedEye Chicago. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  10. Cheryl Lavin: Marisol Nichols Chicagotribune.com. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  11. Marisol Nichols Questions. Marisol-Nichols.com. 12.3.2008. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  12. Cheryl Lavin: Marisol Nichols Chicagotribune.com. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  13. 'Riverdale' Star Marisol Nichols Files For Divorce From Husband Entertainment Tonight. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  14. 24's Marisol Nichols Gets Married People.com. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  15. Marisol Nichols Welcomes Daughter Rain India People.com. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  16. FOX Broadcasting Company: 24. Fox.com. 22.3.2007. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  17. 'Riverdale' Star Marisol Nichols Files For Divorce From Husband Entertainment Tonight. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  18. Riverdale's Marisol Nichols Files for Divorce from Husband of 10 Years Taron Lexton People.com. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)
  19. Marisol Nichols. The Liberty89 Foundation. Arkistoitu 1.12.2017. Viitattu 8.5.2019. (englanniksi)

Aiheesta lisääMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Marisol Nichols.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.