Marika Hackman

brittiläinen laulaja-lauluntekijä

Marika Louise Hackman (s. 17. helmikuuta 1992 Hampshire, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta) on brittiläinen laulaja, multi-instrumentalisti ja lauluntekijä. Hänen isänsä on suomalainen.[1] Hackman syntyi Hampshiressä, Englannissa ja kasvoi Selbornessa ja Devonissa.[2][3][4] Hänen vanhempansa tapasivat töissään animaattoreina. Hackman on itseoppinut kitaristi, joka aloitti kitaransoiton opettelun 12-vuotiaana. Perheessä on muitakin musikaalisia, sillä hänen veljensä tuottaa tanssimusiikkia ja julkaisee materiaalia nimellä ”Hackman”. Marika Hackman sai stipendin Bedales Schooliin ja oli siellä 11-vuotiaasta 17-vuotiaaseen asti. Koulussa hän ystävystyi malli Cara Delevingnen kanssa.[5] Yhdessä he muodostivat coverkappaleita esittävän lyhytikäisen yhtyeen, jossa Hackman soitti rumpuja, Delevingnen soittaessa kitaraa ja laulaessa. Hackman esiintyi Delevingnen helmikuun 2014 vaatemalliston juhlissa Mulberry Park Lanessa.[6]

Marika Hackman
Hackman esiintymässä vuonna 2015
Hackman esiintymässä vuonna 2015
Henkilötiedot
Syntynyt 17. helmikuuta 1992 (ikä 28)
Hampshire, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatti laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 2012–
Tyylilajit folkrock, vaihtoehtorock
Soittimet kitara, bassokitara, rummut
Levy-yhtiöt Transgressive, Dirty Hit
Aiheesta muualla
Kotisivut

18-vuotiaana Hackman muutti Brightoniin, jossa hän opiskeli taidetta ja suunnitteli tutkinnon suorittamista kuvataiteesta. Hän päätti kuitenkin jatkaa musiikintekoa täysipäiväisesti. Nykyään Hackman asuu Lontoon East Endissä.[7][8]

DiskografiaMuokkaa

StudiolbumitMuokkaa

  • We Slept At Last (2015)
  • I’m Not Your Man (2017)
  • Any Human Friend (2019)

EP:tMuokkaa

  • Free Covers (2013)
  • That Iron Taste (2013)
  • Sugar Blind (2013)
  • Deaf Heat (2014)

SingletMuokkaa

  • ”You Come Down” (esikoissingle, 2012)
  • ”Bath Is Black” (2013)
  • ”Drown” (2014)
  • ”Animal Fear” (2015)
  • ”Ophelia” (2015)
  • ”Next Year” (2015)
  • ”Boyfriend” (2017)
  • ”My Lover Cindy” (2017)
  • ”Violet” (2017)
  • ”Cigarette” (2017)
  • ”I’m Not Where You Are” (2019)
  • ”The One” (2019)

MusiikkivideotMuokkaa

  • ”You Come Down” (2012)
  • ”Cannibal” (2013)
  • ”Bath Is Black” (2013)
  • ”Drown” (2014)
  • ”Animal Fear” (2015)
  • ”Ophelia” (2015)
  • ”Boyfriend” (2017)
  • ”My Lover Cindy” (2017)
  • ”Time’s Been Reckless” (2017)

LähteetMuokkaa

  1. MUSIC: Marika Hackman The Latest. 26.2.2013. Viitattu 19.4.2017. (englanniksi)
  2. Introducing : Marika Hackman Sodwee. 16.4.2013. Viitattu 19.4.2017. (englanniksi)
  3. Marika Hackman The Line of Best Fit. Viitattu 19.4.2017. (englanniksi)
  4. Introducing… Marika Hackman // Interview When The Gramophone Rings. Viitattu 19.4.2017. (englanniksi)
  5. Huston, Carol: Marika Hackman carol huston. 10.2.2013. Viitattu 19.4.2017. (englanniksi)
  6. Mulberry's Cara Delevingne collection launch dinner Tatler. Viitattu 19.4.2017. (englanniksi)
  7. Mossman, Kate: Marika Hackman: 'I’m free to do whatever the hell I want' The Guardian. 25.1.2015. Viitattu 19.4.2017. (englanniksi)
  8. 'I guess there is quite a dark side to me': Marika Hackman interview The Independent. 2.8.2013. Viitattu 19.4.2017. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa