Avaa päävalikko

Maarit Lalli

suomalainen elokuvakäsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja

Maarit Lalli (s. 4. huhtikuuta 1964 Rauma, Suomi) on suomalainen elokuvakäsikirjoittaja, elokuvaohjaaja ja elokuvatuottaja. Hänet tunnetaan lähinnä lyhytelokuvistaan.[1] Lallin ensimmäinen pitkä elokuva Kohta 18 voitti parhaan käsikirjoituksen, parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen Jussi-palkinnon. Lalli asuu Suomenlinnassa.[2]

Maarit Lalli
Jussi-gaalassa vuonna 2013
Jussi-gaalassa vuonna 2013
Henkilötiedot
Syntynyt 4. huhtikuuta 1964 (ikä 55)
Rauma, Suomi
Kansalaisuus suomalainen
Ammatti elokuvakäsikirjoittaja, elokuvaohjaaja ja elokuvatuottaja
Ohjaaja
Palkinnot
  • Mehr Licht -lyhytelokuvapalkinto (2000)
  • Jussipalkinto (2013) paras käsikirjoitus, paras elokuva ja paras ohjaus
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

ElokuvatMuokkaa

  • Kohta 18 (2012, ohjaus, tuotanto, käsikirjoitus, kuvaus (Joni-osuus), leikkaus, visualisointi)

LyhytelokuvatMuokkaa

  • Suojaviiva 1995 Ohjaus, käsikirjoitus
  • Legio 1997 Ohjaus, käsikirjoitus
  • Rippeitä 1999 Ohjaus, käsikirjoitus
  • Kovat miehet 1999 Ohjaus
  • Saaren vangit 2002 Ohjaus, käsikirjoitus
  • Järvi 2006 Ohjaus
  • Keinu kanssain 2009 Ohjaus, käsikirjoitus

TelevisiosarjatMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Sointula, Johanna: Maarit Lalli ja hänen työnsä puhuvat Välittämisestä Herättäjä-Yhdistys. 2013. Viitattu 20.4.2019.
  2. Lalli, Maarit: Curriculum Vitae huhhuhfilmi.fi. Viitattu 20.4.2019.

Aiheesta muuallaMuokkaa