Avaa päävalikko

Luettelo valtionpäämiesten lentokoneista

Tämä on luettelo valtionpäämiesten lentokoneista.

Algeria AlgeriaMuokkaa

Algerian hallituksella on käytössään yksi Airbus A340-500, yksi ATR 72-600, kolme Gulfstream IV:ää ja yksi Gulfstream V.[1]

Argentiina ArgentiinaMuokkaa

 
Argentiinan presidentin Boeing 757 Tango 01.

Argentiinan presidentillä ja hänen perheellään on käytössään useita lentokoneita. Niistä tunnetuin on presidentin kansainvälisillä vierailuillaan käyttämä Boeing 757-200 (rekisteritunnus T-01, kutsutunnus Tango 01).

Laivastoon kuuluvat seuraavat lentokoneet:[2]

Kiina KiinaMuokkaa

 
B-2472 kuvattuna Ródoksen lentoasemalla 13. heinäkuuta 2014.

Yhdysvaltain lippu YhdysvallatMuokkaa

Pääartikkeli: Air Force One
  •  
    Air Force One
    Air Force One (suom. Ilmavoimat ykkönen) on radiokutsukoodi Yhdysvaltain ilmavoimien lentokoneelle, joka kuljettaa Yhdysvaltain presidenttiä. Yleensä tällä tarkoitetaan jompaakumpaa presidentin käyttöön tarkoitetuista muunnelluista Boeing 747-200B -koneista (ilmavoimien koodi VC-25A, rekistereiltään 82-8000 ja 92-9000). Jumbojet-kalusto otettiin käyttöön 1990. Sitä ennen käytettiin Boeing 707-320B -tyyppisiä muokattuja koneita vuodesta 1963 alkaen. Koneessa on 26 hengen miehistö ja tilat 76 matkustajalle. Kone on varustettu ilmatankkausvälinein ja omasuojalaittein ilmatorjuntaohjuksia vastaan. Niin ikään se on suunniteltu täydelliseksi lentäväksi sodanjohtokeskukseksi.
  •  
    Air Force Two
    Air Force Two on vastaavasti kutsukoodi varapresidentin koneelle. Yleensä kyseessä on Boeing 757 -koneen muunneltu versio, Boeing C-32.

LähteetMuokkaa

  1. Government of Algeria Fleet Details and History Planespotters.net. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  2. Fuerza Aérea Argentina Fleet Details and History Planespotters.net. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  3. Weyer, Christopher: T-02 Fuerza Aérea Argentina Fokker F28-4000 Fellowship Planespotters.net. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  4. Aliotta, Andrés: T-03 Fuerza Aérea Argentina Fokker F28-4000 Fellowship Planespotters.net. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  5. Aliotta, Andrés: T-10 Fuerza Aérea Argentina Learjet 60 Planespotters.net. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  6. Barragán, Juan Manuel: Argentina – Air Force – Sikorsky S-70A-30 (H-01) Aviation Corner. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  7. Nieves, Ruben Pablo: Argentina – Air Force – Sikorsky S-76B (H-02) Aviation Corner. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  8. Argentina – Air Force – Sikorsky S-76B (H-03) Aviation Corner. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  9. B-2472 – Aircraft info and flight history Flightradar24. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  10. B-2472 Air China Boeing 747-4J6 Planespotters.net. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)
  11. Interior decoration of President Xi’s special plane Sina English. 11.9.2013. Viitattu 10.8.2015. (englanniksi)