Luettelo työttömyyskassoista Suomessa

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo työttömyyskassoista on luettelo Suomessa toimivista työttömyyskassoista. Taulukossa on 25 Suomessa vuoden 2020 alussa toiminutta työttömyyskassaa.[1][2][3]

Työttömyyskassojen jäsenmaksun suuruus vaihtelee huomattavasti. Vuonna 2020 pienin vuosimaksu oli Lääkärien työttömyyskassan perimä 21 euroa vuodessa. Korkeimpia vuosimaksuja olivat palkasta prosenttiperusteisesti määräytyvien työttömyyskassojen jäsenmaksut keski- ja korkeatuloisilta palkansaajilta, ammatinharjoittajilta tai yrittäjiltä. Kiinteäjäsenmaksullisista kassoista suurin jäsenmaksu oli Työttömyyskassa Finkan 159 euroa vuodessa.[4]

Toiminnassa olevat työttömyyskassatMuokkaa

Työttömyyskassa[5] Osoite[5] Jäseniä
31.12.2013[3]
Jäseniä
31.12.2015[2]
Jäseniä

31.12.2018

Kotisivu Jäsenmaksu €/v
(v. 2020)[4]
Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassa Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&027686.&&&&0027 686 &&&&&&&&&&026581.&&&&0026 581 25 097 www &&&&&&&&&&&&0111.&&&&00111
Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko Asemamiehenkatu 2, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&084090.&&&&0084 090 &&&&&&&&&&085835.&&&&0085 835 89 625 www &&&&&&&&&&&&&065.&&&&0065
JATTK-työttömyyskassa Opastinsilta 8, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&044455.&&&&0044 455 &&&&&&&&&&047898.&&&&0047 898 55 097 www &&&&&&&&&&&&&072.&&&&0072
Julkis- ja yksityisalojen työttömyyskassa (JYTK) Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&047816.&&&&0047 816 &&&&&&&&&&055264.&&&&0055 264 47 958 www &&&&&&&&&&&&&084.&&&&0084
Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa (JHL) PL 100, 00531 Helsinki &&&&&&&&&0160862.&&&&00160 862 &&&&&&&&&0172338.&&&&00172 338 142 519 www 0,33 %
Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKO Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki &&&&&&&&&0192671.&&&&00192 671 &&&&&&&&&0196537.&&&&00196 537 196 055 www &&&&&&&&&&&&&066.&&&&0066
Kuljetusalan työttömyyskassa PL 65, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&041516.&&&&0041 516 &&&&&&&&&&037961.&&&&0037 961 31 814 www 0,38 %
Lakimiesten työttömyyskassa Uudenmaankatu 4-6 B, 00120 Helsinki &&&&&&&&&&011513.&&&&0011 513 &&&&&&&&&&011647.&&&&0011 647 11 913 www &&&&&&&&&&&&&053.&&&&0053
Lääkärien työttömyyskassa PL 49, 00501 Helsinki &&&&&&&&&&020702.&&&&0020 702 &&&&&&&&&&020836.&&&&0020 836 21 311 www &&&&&&&&&&&&&021.&&&&0021
Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa PL 25, 00521 Helsinki &&&&&&&&&&019668.&&&&0019 668 &&&&&&&&&&018797.&&&&0018 797 16 307 www &&&&&&&&&&&&0108.&&&&00108
Opettajien työttömyyskassa Pasilankatu 4 B, 00240 Helsinki &&&&&&&&&0109506.&&&&00109 506 &&&&&&&&&0108979.&&&&00108 979 104 705 www &&&&&&&&&&&&&048.&&&&0048
Palvelualojen työttömyyskassa PL 93, 00531 Helsinki &&&&&&&&&0159077.&&&&00159 077 &&&&&&&&&0158986.&&&&00158 986 141 908 www 0,50 %
Paperityöväen työttömyyskassa PL 349, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&018620.&&&&0018 620 &&&&&&&&&&017009.&&&&0017 009 14 830 www 0,30 %
Posti- ja logistiikka-alan työttömyyskassa PL 189, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&017572.&&&&0017 572 &&&&&&&&&&016316.&&&&0016 316 12 686 www 0,75 %
Rakennusalan työttömyyskassa PL 308, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&057570.&&&&0057 570 &&&&&&&&&&055088.&&&&0055 088 47 176 www 0,52 %
Suomen elintarviketyöläisten työttömyyskassa Asemamiehenkatu 2, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&022196.&&&&0022 196 &&&&&&&&&&021258.&&&&0021 258 19 723 www 0,50 %
Suomen yrittäjäin työttömyyskassa PL 86, 00251 Helsinki &&&&&&&&&&023984.&&&&0023 984 &&&&&&&&&&026120.&&&&0026 120 24 430 www 2,10 % yritystulosta, joka ylittää 5 800 €/vuosi
Super työttömyyskassa PL 117, 00521 Helsinki &&&&&&&&&&066459.&&&&0066 459 &&&&&&&&&&070682.&&&&0070 682 72 281 www &&&&&&&&&&&&&084.&&&&0084
Sähköalojen työttömyyskassa PL 774, 33101 Tampere &&&&&&&&&&020353.&&&&0020 353 &&&&&&&&&&019497.&&&&0019 497 18 598 www 0,30 %
Teollisuuden työttömyyskassa PL 116, 00531 Helsinki fuusio fuusio www 0,35 %
Terveydenhuoltoalan työttömyyskassa PL 70, 00060 Tehy &&&&&&&&&0113718.&&&&00113 718 &&&&&&&&&0120379.&&&&00120 379 128 651 www &&&&&&&&&&&&&042.&&&&0042
Työttömyyskassa Finka Ratavartijankatu 2 B, 00540 Helsinki &&&&&&&&&&013462.&&&&0013 462 &&&&&&&&&&023568.&&&&0023 568 19 798 www &&&&&&&&&&&&0159.&&&&00159
Työttömyyskassa Pro PL 228, 00181 Helsinki &&&&&&&&&&093058.&&&&0093 058 &&&&&&&&&&086644.&&&&0086 644 76 732 www &&&&&&&&&&&&&090.&&&&0090
Työttömyyskassa Statia Ratamestarinkatu 11, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&032895.&&&&0032 895 &&&&&&&&&&030450.&&&&0030 450 23 454 www 0,02 %
Yleinen työttömyyskassa YTK PL 100, 32201 Loimaa &&&&&&&&&0335044.&&&&00335 044 &&&&&&&&&0361552.&&&&00361 552 416 013 www &&&&&&&&&&&&&092.&&&&0092

Entiset työttömyyskassatMuokkaa

Työttömyyskassa[5] Osoite[5] Jäseniä
31.12.2013[3]
Jäseniä
31.12.2015[2]
Jäseniä Kassan kotisivu
Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa
(yhdistyi 1.1.2020 Suomen Yrittäjäin Työttömyykassaan)[6]
Ratavartijankatu 2, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&011102.&&&&0011 102 &&&&&&&&&&&09435.&&&&009 435 6 241
Ilmailu- ja rautatiekuljetusalan työttömyyskassa (IRKA), 1.1.2014 alkaen Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa (JHL)[7] PL 100, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&015764.&&&&0015 764 fuusio
Journalistien ja esittävien taiteilijoiden työttömyyskassa (JET-kassa), nykyään Työttömyyskassa Finka, (1.1.2014 alkaen tovin Työttömyyskassa Nomit) Kutomotie 18 B, 00380 Helsinki &&&&&&&&&&013066.&&&&0013 066 fuusio
Maa- meri- ja metsäalojen työttömyyskassa, 1.1.2015 alkaen Julkis- ja yksityisalojen työttömyyskassa (JYTK) Asemamiehenkatu 4, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&013022.&&&&0013 022 fuusio
Metallityöväen työttömyyskassa, 1.1.2018 alkaen Teollisuuden työttömyyskassa PL 116, 00531 Helsinki &&&&&&&&&0114832.&&&&00114 832 &&&&&&&&&0110580.&&&&00110 580 145 937
Puualojen työttömyyskassa, ennen 1.1.2015 nimeltään Puu- ja erityisalojen työttömyyskassa, 1.1.2018 alkaen Teollisuuden työttömyyskassa PL 21, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&026862.&&&&0026 862 &&&&&&&&&&024089.&&&&0024 089
Teollisuusalojen työttömyyskassa (TEAM-kassa), 1.1.2018 alkaen Teollisuuden työttömyyskassa PL 291, 00531 Helsinki &&&&&&&&&&038133.&&&&0038 133 &&&&&&&&&&034511.&&&&0034 511
Vakuutusväen työttömyyskassa
(sulautui 1.1.2016 JATTK-kassaan[8]
Asemamiehenkatu 2, 00520 Helsinki &&&&&&&&&&&07650.&&&&007 650 &&&&&&&&&&&07147.&&&&007 147
 
Super työttömyyskassan toimisto Helsingin Itä-Pasilassa.

LähteetMuokkaa

  1. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja tuottaa kassoille palveluja Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry. Viitattu 3.5.2020.
  2. a b c Työttömyyskassat - Jäsenyys ja talous 2015 (pdf) (3. Työttömyyskassojen jäsenmäärät (sivu 5)) 16.8.2016 (päivitetty). Työttömyyskassojen yhteisjärjestö, tyj.fi. Viitattu 27.11.2016.
  3. a b c Työttömyyskassat 2013 (pdf) (3. Työttömyyskassojen jäsenmäärät ja jäsenmaksut (Sivu 9); ja Liitetaulukko 1: Työttömyyskassojen jäsenmäärät 31.12.2013 sukupuolittain (sivu 34)) 23.9.2014. finanssivalvonta.fi. Viitattu 20.1.2015.
  4. a b Jäsenmaksut 2020 2020. Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry. Viitattu 3.5.2020.
  5. a b c d Työttömyyskassojen yhteystiedot Työttömyyskassojen yhteisjärjestö, tyj.fi. Viitattu 20.1.2015.
  6. Yrittäjien työttömyyskassat yhdistyvät 27.5.2019. Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA. Viitattu 2.5.2020.
  7. Ilmailu- ja Rautatiekuljetusalan työttömyyskassa (Irka) sulautuu 1.1.2014 alkaen Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassaan 19.12.2013. tyottomyyskassa.jhl.fi. Viitattu 28.11.2016.
  8. Vakuutusväen Työttömyyskassa sulautui JATTK-työttömyyskassaan 19.8.2015. Tekniikan ja Tiedon Toimihenkilöt TTT ry. Viitattu 3.5.2020.