Luettelo suurimmista teräksenvalmistajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo maailman suurimmista teräksenvalmistajista listaa tuotantomäärältään maailman suurimmat teräksenvalmistajayritykset.[1][2] Luettelon sijat saattavat vaihtua merkittävästikin esimerkiksi yrityskauppojen ja -fuusioiden seurauksena.

Sija
2020[1]
Yhtiön nimi tai lyhenne Kotimaa Terästuotanto
(2015 milj. t.)[2]
Terästuotanto
(2017 milj. t.)[3]
Terästuotanto
(2020 milj. t.)[1]
1 China Baowu Steel Group
(Baosteel Group + Wuhan Steel Group)
Kiina (34,94 + 25,78) 65,39 115,29
2 ArcelorMittal Luxemburg 97,14 97,03 78,46
3 HBIS Group (Hesteel) Kiina 47,75 45,56 43,76
4 Shagang Group Kiina 34,21 38,35 41,59
5 NSSMC Japani 46,37 47,36 41,58
6 POSCO Etelä-Korea 41,97 42,19 40,58
7 Ansteel Group Kiina 32,50 35,76 38,19
8 Jianlong Group Kiina 15,14 20,26 36,47
9 Shougang Group Kiina 28,55 27,63 34,00
10 Shandong Steel Group Kiina 21,69 21,68 31,11
11 Delong Steel Group Yhdysvallat 28,26
12 Tata Steel Group Intia 26,31 25,11 28,07
13 Valin Group Kiina 14,87 20,15 26,78
14 JFE Japani 29,83 30,15 24,36
15 Nucor Corporation Yhdysvallat 19,62 24,39 22,69
16 Hyundai Steel Etelä-Korea 20,48 21,23 19,81
17 Fangda Steel Kiina 15,11 19,81
18 IMIDRO Iran 15,60 18,90
19 Benxi Steel Kiina 14,99 15,77 17,36
20 Liuzhou Steel Kiina 16,91
21 Jingye Steel Kiina 16,30
22 NLMK Venäjä 16,05 17,08 15,75
23 Baotou Steel Kiina 16,27 14,20 15,61
24 Steel Authority of India (SAIL) Intia 14,80 14,97
25 JSW Steel Intia 14,91 16,06 14,86
26 Rizhao Steel Kiina 14,98 14,40
28 China Steel Corporation Taiwan 14,82 15,33 14,11
29 CITIC Pacific Kiina 14,09
30 Evraz Group Venäjä 14,35 14,03 13,63
31 Shaanxi Steel Kiina 13,18
32
----
Gerdau Brasilia 17,03 16,50 13,00
37 Magnitogorski metallurgitšeski kombinat (MMK) Venäjä 12,86 11,57
38 U. S. Steel Corporation Yhdysvallat 14,52 14,43 11,55
40 Severstal Venäjä 11,31
44 ThyssenKrupp Saksa 17,34 13,22 10,73

LähteetMuokkaa

  1. a b c 2021 World Steel in Figures. Page 8: Top steel-producing companies 2020 (million tonnes, crude steel production) (pdf) (Maailman suurimpien teräksenvalmistajien listaus tuotantomäärineen - 2020) World Steel Association, worldsteel.org. Viitattu 27.9.2021. (englanniksi)
  2. a b Arkistoitu kopioWorld Steel in Figures 2016 (pdf) (Maailman suurimpien teräksenvalmistajien listaus tuotantomäärineen 2015 julkaisun sivulla 8) World Steel Association, worldsteel.org. Arkistoitu 5.2.2017. Viitattu 4.2.2017. (englanniksi)
  3. Top steelmakers in 2017. List of companies with tonnage of more than 3 million in 2017 (in million tonnes crude steel production) (pdf) (Maailman suurimpien teräksenvalmistajien listaus tuotantomäärineen - 2016 ja 2017) World Steel Association, worldsteel.org. Viitattu 29.12.2017. (englanniksi)
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of Steel producers