Avaa päävalikko

Luettelo Yhdysvaltain osavaltioiden asukasluvusta vuosikymmenittäin

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Yhdysvaltojen osavaltioista historiallisen väestön mukaan, joka on lueteltu jokaisen vuosikymmenen aikana Yhdysvaltojen väestölaskennassa. Yhdysvaltojen perustuslain edellyttämällä tavalla on tehty väestönlaskenta 10 vuoden välein vuodesta 1790. Vaikka väestönlaskenta kerää väestötieteellisiä tutkimuksia, markkinointia ja muita yrityksiä koskevia tietoja, on perustuslain mukainen väestönlaskenta on tuottaa "todellinen luettelo" väestön lukumäärästä osavaltioissa, jolla pystytään laskemaan paikkaluvut Yhdysvaltain kongressissa.

Kun Yhdysvallat on kasvanut alueellisesti ja väestöllisesti, uusia osavaltioita on muodostettu luettelossa esitetyt väestöluvut kuvastavat nykyaikaisia osavaltion rajoja. Taulukoiden varjostetut alueet osoittavat väestölaskennan vuosia, kun toisen osavaltion alue tai osa sitä ei vielä ole hyväksytty uudeksi osavaltioksi.

Sisällysluettelo

1790–1860 väestölaskentatiedotMuokkaa

Väkiluku yhteensä 1790–1860Muokkaa

Osavaltio Hyväksytty osavaltioksi 1790 1800 1810 1820 1830 1840 1850 1860
Alabama 1819   1 250 9 046 127 901 309 527 590 756 771 623 964 201
Alaska 1959                
Arizona 1912                
Arkansas 1836     1 062 14 273 30 388 97 574 209 897 435 450
Kalifornia 1850             92 597 379 994
Colorado 1876               34 277
Connecticut 1788 237 946 251 002 262 042 275 202 297 675 309 978 370 792 460 147
Delaware 1787 59 096 64 273 72 674 72 749 76 748 78 085 91 532 112 216
District of Columbia   8 144 15 471 23 336 30 261 33 745 51 687 75 080
Florida 1845         34 730 54 477 87 445 140 424
Georgia 1788 82 548 162 686 251 407 340 989 516 823 691 392 906 185 1 057 286
Havaiji 1959                
Idaho 1890                
Illinois 1818   2 458 12 282 55 211 157 445 476 183 851 470 1 711 951
Indiana 1816   2 632 24 520 147 178 343 031 685 866 988 416 1 350 428
Iowa 1846           43 112 192 214 674 913
Kansas 1861               107 206
Kentucky 1792 73 677 220 959 406 511 564 317 687 917 779 828 982 405 1 155 684
Louisiana 1812     76 556 153 407 215 739 352 411 517 762 708 002
Maine 1820 96 540 151 719 228 705 298 335 399 455 501 793 583 169 628 279
Maryland 1788 319 728 341 548 380 546 407 350 447 040 470 019 583 034 687 049
Massachusetts 1788 378 787 422 845 472 040 523 287 610 408 737 699 994 514 1 231 066
Michigan 1837   3 757 4 762 7 452 28 004 212 267 397 654 749 113
Minnesota 1858             6 077 172 023
Mississippi 1817   7 600 31 306 75 448 136 621 375 651 606 526 791 305
Missouri 1821     19 783 66 586 140 455 383 702 682 044 1 182 012
Montana 1889                
Nebraska 1867               28 841
Nevada 1864               6 857
New Hampshire 1788 141 885 183 858 214 360 244 161 269 328 284 574 317 976 326 073
New Jersey 1787 184 139 211 149 245 555 277 575 320 823 373 306 489 555 672 035
New Mexico 1912             61 547 87 034
New York 1788 340 120 586 050 959 049 1 372 812 1 918 608 2 428 921 3 097 394 3 880 735
Pohjois-Carolina 1789 393 751 478 103 556 526 638 829 737 987 753 419 869 039 992 622
Pohjois-Dakota 1889                
Ohio 1803   42 159 230 760 581 434 937 903 1 519 467 1 980 329 2 339 511
Oklahoma 1907                
Oregon 1859             12 093 52 465
Pennsylvania 1787 434 373 602 545 810 091 1 049 458 1 348 233 1 724 033 2 311 786 2 906 215
Rhode Island 1790 68 825 69 122 76 931 83 059 97 199 108 830 147 545 174 620
Etelä-Carolina 1788 249 073 345 591 415 115 502 741 581 185 594 398 668 507 703 708
Etelä-Dakota 1889               4 837
Tennessee 1796 35 691 105 602 261 727 422 813 681 904 829 210 1 002 717 1 109 801
Teksas 1845             212 592 604 215
Utah 1896             11 380 40 273
Vermont 1791 85 425 154 465 217 713 235 764 280 652 291 948 314 120 315 098
Virginia 1788 691 937 807 557 877 683 938 261 1 044 054 1 025 227 1 119 348 1 219 630
Washington 1889             1 201 11 594
Länsi-Virginia 1863 55 873 78 592 105 469 136 808 176 924 224 537 302 313 376 688
Wisconsin 1848       1 444 3 635 30 945 305 391 775 881
Wyoming 1890                
Yhdysvallat   3 929 214 5 308 483 7 239 881 9 638 453 12 860 702 17 063 353 23 191 876 31 443 321

Orjaväestö 1790–1860Muokkaa

Osavaltio 1790 1800 1810 1820 1830 1840 1850 1860
Alabama 494 2 565 41 879 117 549 253 532 342 844 435 080
Arkansas 136 1 617 4 576 19 935 47 100 111 115
Kalifornia 0 0
Colorado 0
Connecticut 2 764 951 310 97 25 17 0 0
Delaware 8 887 6 153 4 177 4 509 3 292 2 605 2 290 1 798
District of Columbia 2 072 3 554 4 520 4 505 3 320 3 687 3 185
Florida 15 501 25 717 39 310 61 745
Georgia 29 264 59 699 105 218 149 656 217 531 280 944 381 682 462 198
Illinois 107 168 917 747 331 0 0
Indiana 28 237 190 3 3 0 0
Iowa 16 0 0
Kansas 2
Kentucky 12 430 40 343 80 561 126 732 165 213 182 258 210 981 225 483
Louisiana 34 660 69 064 109 588 168 452 244 809 331 726
Maine 0 0 0 0 2 0 0 0
Maryland 103 036 105 635 111 502 107 398 102 994 89 737 90 368 87 189
Massachusetts 0 0 0 0 1 0 0 0
Michigan 0 24 0 1 0 0 0
Minnesota 0 0
Mississippi 2 995 14 523 32 814 65 659 195 211 309 878 436 631
Missouri 2 875 10 222 25 091 58 240 87 422 114 931
Nebraska 15
Nevada 0
New Hampshire 158 8 0 0 3 1 0 0
New Jersey 11 423 12 422 10 851 7 557 2 254 674 236 18
New Mexico 0 0
New York 21 324 20 613 15 017 10 088 75 4 0 0
Pohjois-Carolina 100 572 133 296 168 824 204 917 245 601 245 817 288 548 331 059
Ohio 0 0 0 6 3 0 0
Oregon 0 0
Pennsylvania 3 737 1 706 795 211 403 64 0 0
Rhode Island 948 380 108 48 17 5 0 0
Etelä-Carolina 107 094 146 151 196 365 258 475 315 401 327 038 384 984 402 406
Tennessee 3 417 13 584 44 535 80 107 141 603 183 059 239 459 275 719
Teksas 58 161 182 566
Utah (territorio) 26 29
Vermont 0 0 0 0 0 0 0 0
Virginia 287 959 339 499 383 521 411 886 453 698 431 873 452 028 472 494
Washington 0 0 0
Länsi-Virginia 4 668 7 172 10 836 15 169 17 673 18 488 20 500 18 371
Wisconsin 0 31 11 0 0
Yhdysvallat 697 681 893 602 1 191 362 1 538 022 2 009 043 2 487 355 3 204 313 3 953 760

1870–1950 väestönlaskennan tiedotMuokkaa

Osavaltio 1870 1880 1890 1900 1910 1920 1930 1940 1950
Alabama 996 992 1 262 505 1 513 017 1 828 697 2 138 093 2 348 174 2 646 248 2 832 961 3 061 743
Alaska     33 426 32 052 64 356 55 036 59 278 72 524 128 643
Arizona 9 658 40 440 88 243 122 931 204 354 334 162 435 573 499 261 749 587
Arkansas 484 471 802 525 1 128 211 1 311 564 1 574 449 1 752 204 1 854 482 1 949 387 1 909 511
Kalifornia 560 247 864 694 1 213 398 1 485 053 2 377 549 3 426 861 5 677 251 6 907 387 10 586 223
Colorado 39 864 194 327 413 249 539 700 799 024 939 629 1 035 791 1 123 296 1 325 089
Connecticut 537 454 622 700 746 258 908 420 1 114 756 1 380 631 1 606 903 1 709 242 2 007 280
Delaware 125 015 146 608 168 493 184 735 202 322 223 003 238 380 266 505 318 085
District of Columbia 131 700 177 624 230 392 278 718 331 069 437 571 486 869 663 091 802 178
Florida 187 748 269 493 391 422 528 542 752 619 968 470 1 468 211 1 897 414 2 771 305
Georgia 1 184 109 1 542 180 1 837 353 2 216 331 2 609 121 2 895 832 2 908 506 3 123 723 3 444 578
Hawaii       154 001 191 909 255 912 368 336 423 330 499 794
Idaho 14 999 32 610 88 548 161 772 325 594 431 866 445 032 524 873 588 637
Illinois 2 539 891 3 077 871 3 826 351 4 821 550 5 638 591 6 485 280 7 630 654 7 897 241 8 712 176
Indiana 1 680 637 1 978 301 2 192 404 2 516 462 2 700 876 2 930 390 3 238 503 3 427 796 3 934 224
Iowa 1 194 020 1 624 615 1 912 297 2 231 853 2 224 771 2 404 021 2 470 939 2 538 268 2 621 073
Kansas 364 399 996 096 1 428 108 1 470 495 1 690 949 1 769 257 1 880 999 1 801 028 1 905 299
Kentucky 1 321 011 1 648 690 1 858 635 2 147 174 2 289 905 2 416 630 2 614 589 2 845 627 2 944 806
Louisiana 726 915 939 946 1 118 587 1 381 625 1 656 388 1 798 509 2 101 593 2 363 880 2 683 516
Maine 626 915 648 936 661 086 694 466 742 371 768 014 797 423 847 226 913 774
Maryland 780 894 934 943 1 042 390 1 188 044 1 295 346 1 449 661 1 631 526 1 821 244 2 343 001
Massachusetts 1 457 351 1 783 085 2 238 943 2 805 346 3 366 416 3 852 356 4 249 614 4 316 721 4 690 514
Michigan 1 184 059 1 636 937 2 093 889 2 420 982 2 810 173 3 668 412 4 842 325 5 256 106 6 371 766
Minnesota 439 706 780 773 1 310 283 1 751 394 2 075 708 2 387 125 2 563 953 2 792 300 2 982 483
Mississippi 827 922 1 131 597 1 289 600 1 551 270 1 797 114 1 790 618 2 009 821 2 183 796 2 178 914
Missouri 1 721 295 2 168 380 2 679 184 3 106 665 3 293 335 3 404 055 3 629 367 3 784 664 3 954 653
Montana 20 595 39 159 142 924 243 329 376 053 548 889 537 606 559 456 591 024
Nebraska 122 993 452 402 1 062 656 1 066 300 1 192 214 1 296 372 1 377 963 1 315 834 1 325 510
Nevada 42 491 62 266 47 355 42 335 81 875 77 407 91 058 110 247 160 083
New Hampshire 318 300 346 991 376 530 411 588 430 572 443 083 465 293 491 524 533 242
New Jersey 906 096 1 131 116 1 444 933 1 883 669 2 537 167 3 155 900 4 041 334 4 160 165 4 835 329
New Mexico 91 874 119 565 160 282 195 310 327 301 360 350 423 317 531 818 681 187
New York 4 382 759 5 082 871 6 003 174 7 268 894 9 113 614 10 385 227 12 588 066 13 479 142 14 830 192
Pohjois- Carolina 1 071 361 1 399 750 1 617 947 1 893 810 2 206 287 2 559 123 3 170 276 3 571 623 4 061 929
Pohjois- Dakota 2 405 36 909 190 983 319 146 577 056 646 872 680 845 641 935 619 636
Ohio 2 665 260 3 198 062 3 672 316 4 157 545 4 767 121 5 759 394 6 646 697 6 907 612 7 946 627
Oklahoma     258 657 790 391 1 657 155 2 028 283 2 396 040 2 336 434 2 233 351
Oregon 90 923 174 768 317 704 413 536 672 765 783 389 953 786 1 089 684 1 521 341
Pennsylvania 3 521 951 4 282 891 5 258 014 6 302 115 7 665 111 8 720 017 9 631 350 9 900 180 10 498 012
Rhode Island 217 353 276 531 345 506 428 556 542 610 604 397 687 497 713 346 791 896
Etelä-Carolina 705 606 995 577 1 151 149 1 340 316 1 515 400 1 683 724 1 738 765 1 899 804 2 117 027
Etelä-Dakota 11 776 98 268 348 600 401 570 583 888 636 547 692 849 642 961 652 740
Tennessee 1 258 520 1 542 359 1 767 518 2 020 616 2 184 789 2 337 885 2 616 556 2 915 841 3 291 718
Teksas 818 579 1 591 749 2 235 523 3 048 710 3 896 542 4 663 228 5 824 715 6 414 824 7 711 194
Utah 86 336 143 963 210 779 276 749 373 351 449 396 507 847 550 310 688 862
Vermont 330 551 332 286 332 422 343 641 355 956 352 428 359 611 359 231 377 747
Virginia 1 225 163 1 512 565 1 655 980 1 854 184 2 061 612 2 309 187 2 421 851 2 677 773 3 318 680
Washington 23 955 75 116 357 232 518 103 1 141 990 1 356 621 1 563 396 1 736 191 2 378 963
Länsi-Virginia 442 014 618 457 762 794 958 800 1 221 119 1 463 701 1 729 205 1 901 974 2 005 552
Wisconsin 1 054 670 1 315 497 1 693 330 2 069 042 2 333 860 2 632 067 2 939 006 3 137 587 3 434 575
Wyoming 9 118 20 789 60 705 92 531 145 965 194 402 225 565 250 742 290 529
United States 38 558 371 50 155 783 62 947 714 75 994 575 91 972 266 105 710 620 122 775 046 131 669 275 150 697 361

1960–2010 väestönlaskennan tiedotMuokkaa

Osavaltio 1960 1970 1980 1990 2000 2010
Alabama 3 266 740 3 444 165 3 893 888 4 040 587 4 447 100 4 779 736
Alaska 226 167 300 382 401 851 550 043 626 932 710 231
Arizona 1 302 161 1 770 900 2 718 215 3 665 228 5 130 632 6 392 017
Arkansas 1 786 272 1 923 295 2 286 435 2 350 725 2 673 400 2 915 918
Kalifornia 15 717 204 19 953 134 23 667 902 29 760 021 33 871 648 37 253 956
Colorado 1 753 947 2 207 259 2 889 964 3 294 394 4 301 261 5 029 196
Connecticut 2 535 234 3 031 709 3 107 576 3 287 116 3 405 565 3 574 097
Delaware 446 292 548 104 594 338 666 168 783 600 897 934
District of Columbia 763 956 756 510 638 333 606 900 572 059 601 723
Florida 4 951 560 6 789 443 9 746 324 12 937 926 15 982 378 18 801 310
Georgia 3 943 116 4 589 575 5 463 105 6 478 216 8 186 453 9 687 653
Havaiji 632 772 768 561 964 691 1 108 229 1 211 537 1 360 301
Idaho 667 191 712 567 943 935 1 006 749 1 293 953 1 567 582
Illinois 10 081 158 11 113 976 11 426 518 11 430 602 12 419 293 12 830 632
Indiana 4 662 498 5 193 669 5 490 224 5 544 159 6 080 485 6 483 802
Iowa 2 757 537 2 824 376 2 913 808 2 776 755 2 926 324 3 046 355
Kansas 2 178 611 2 246 578 2 363 679 2 477 574 2 688 418 2 853 118
Kentucky 3 038 156 3 218 706 3 660 777 3 685 296 4 041 769 4 339 367
Louisiana 3 257 022 3 641 306 4 205 900 4 219 973 4 468 976 4 533 372
Maine 969 265 992 048 1 124 660 1 227 928 1 274 923 1 328 361
Maryland 3 100 689 3 922 399 4 216 975 4 781 468 5 296 486 5 773 552
Massachusetts 5 148 578 5 689 170 5 737 037 6 016 425 6 349 097 6 547 629
Michigan 7 823 194 8 875 083 9 262 078 9 295 297 9 938 444 9 883 640
Minnesota 3 413 864 3 804 971 4 075 970 4 375 099 4 919 479 5 303 925
Mississippi 2 178 141 2 216 912 2 520 638 2 573 216 2 844 658 2 967 297
Missouri 4 319 813 4 676 501 4 916 686 5 117 073 5 595 211 5 988 927
Montana 674 767 694 409 786 690 799 065 902 195 989 415
Nebraska 1 411 330 1 483 493 1 569 825 1 578 385 1 711 263 1 826 341
Nevada 285 278 488 738 800 493 1 201 833 1 998 257 2 700 551
New Hampshire 606 921 737 681 920 610 1 109 252 1 235 786 1 316 470
New Jersey 6 066 782 7 168 164 7 364 823 7 730 188 8 414 350 8 791 894
New Mexico 951 023 1 016 000 1 302 894 1 515 069 1 819 046 2 059 179
New York 16 782 304 18 236 967 17 558 072 17 990 455 18 976 457 19 378 102
Pohjois- Carolina 4 556 155 5 082 059 5 881 766 6 628 637 8 049 313 9 535 483
Pohjois- Dakota 632 446 617 761 652 717 638 800 642 200 672 591
Ohio 9 706 397 10 652 017 10 797 630 10 847 115 11 353 140 11 536 504
Oklahoma 2 328 284 2 559 229 3 025 290 3 145 585 3 450 654 3 751 351
Oregon 1 768 687 2 091 385 2 633 105 2 842 321 3 421 399 3 831 074
Pennsylvania 11 319 366 11 793 909 11 863 895 11 881 643 12 281 054 12 702 379
Rhode Island 859 488 946 725 947 154 1 003 464 1 048 319 1 052 567
Etelä- Carolina 2 382 594 2 590 516 3 121 820 3 486 703 4 012 012 4 625 364
Etelä- Dakota 680 514 665 507 690 768 696 004 754 844 814 180
Tennessee 3 567 089 3 923 687 4 591 120 4 877 185 5 689 283 6 346 105
Teksas 9 579 677 11 196 730 14 229 191 16 986 510 20 851 820 25 145 561
Utah 890 627 1 059 273 1 461 037 1 722 850 2 233 169 2 763 885
Vermont 389 881 444 330 511 456 562 758 608 827 625 741
Virginia 3 966 949 4 648 494 5 346 818 6 187 358 7 078 515 8 001 024
Washington 2 853 214 3 409 169 4 132 156 4 866 692 5 894 121 6 724 540
Länsi-Virginia 1 860 421 1 744 237 1 949 644 1 793 477 1 808 344 1 852 994
Wisconsin 3 951 777 4 417 731 4 705 767 4 891 769 5 363 675 5 686 986
Wyoming 330 066 332 416 469 557 453 588 493 782 563 626
Yhdysvallat 179 323 175 203 211 926 226 545 805 248 709 873 281 421 906 308 745 538

LähteetMuokkaa

  • 1790–1990: [1]
  • 1790–1990: [2]
  • 2000–2010: [3]

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. Race and Hispanic Origin: 1790 to 1990 by State U.S. Census Bureau. Arkistoitu 21.11.2014. Viitattu 1.11.2011.
  2. United States – Race and Hispanic Origin: 1790 to 1990 web.archive.org. Arkistoitu 14.11.2014. Viitattu 1.11.2011.
  3. Population Distribution and Change: 2000 to 2010 U.S. Census Bureau. Viitattu 1.11.2011.