Luettelo Twilight-elokuvasarjan palkinnoista ja ehdokkuuksista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on Luettelo Twilight-elokuvasarjan palkinnoista ja ehdokkuuksista. Elokuvasarjaan kuulu neljä elokuvaa ja ne pohjautuvat Stephenie Meyerin Houkutus-kirjasarjaan.

Gaala Kategoria Ehdokas Lopputulos Lähde
Bravon A-listan palkinto Bravon A-listan palkinto Robert Pattinson Voitto [1]
International Film Music Critics Association Paras elokuvamusiikki kauhu/jännityselokuvalle Carter Burwell Ehdokkuus [2]
MTV Movie Awards 2009 Paras elokuva - Voitto [3]
Miehen läpimurtoelokuva Robert Pattinson Voitto [3]
Taylor Lautner Ehdokkuus [3]
Paras naispääosa Kristen Stewart Voitto [3]
Paras suudelma Robert Pattinson ja Kristen Stewart Voitto [3]
Paras taistelu Cam Gigandet ja Robert Pattinson Voitto [3]
Paras elokuvamusiikki Paramore – "Decode" Ehdokkuus [4]
Saturn-palkinto Paras fantasiaelokuva Summit Entertainment Ehdokkuus [5]
Young Artist -palkinto Paras sivunäyttelijä Christian Serratos Voitto [6]
Teen Choice -palkinto 2009 Elokuva: Draama - Voitto [7]
Elokuva: Romantiikka - Voitto [7]
Miesnäyttelijä: Draama Robert Pattinson Voitto [7]
Naisnäyttelijä: Draama Kristen Stewart Voitto [7]
Elokuvan pahis Cam Gigandet Voitto [7]
Elokuvan uudet naiskasvot Ashley Greene Voitto [7]
Nikki Reed Ehdokkuus [7]
Elokuvan taistelukohtaus Edward Cullen (Robert Pattinson) vs. James (Cam Gigandet) Voitto [7]
Elokuvan uudet mieskasvot Taylor Lautner Voitto [7]
Elokuvan suutelukohtaus Robert Pattinson & Kristen Stewart Voitto [7]
Elokuvan soundtrack Twilight Voitto [7]
Scream Awards The Ultimate Scream - Ehdokkuus [8]
Paras fantasiaelokuva - Voitto [8]
Paras fantasianaisnäyttelijä Kristen Stewart Voitto [8]
Paras fantasiamiesnäyttelijä Robert Pattinson Voitto [8]
Paras naissivunäyttelijä Ashley Greene Ehdokkuus [8]
Paras läpimurtoesitys Taylor Lautner Voitto [8]
Robert Pattinson Ehdokkuus [8]
Paras näyttelijäjoukko - Ehdokkuus [8]
Vuoden laulu "Decode" – Paramore Ehdokkuus [8]
Paras pahis Cam Gigandet (James) Ehdokkuus [8]
People's Choice Awards Paras mieselokuvanäyttelijä Robert Pattinson Ehdokkuus [9]
Paras naiselokuvanäyttelijä Kristen Stewart Ehdokkuus [9]
Miesläpimurto Taylor Lautner Voitto [9]
Naisläpimurto Anna Kendrick Ehdokkuus [9]
Paras valkokangasryhmä: The Twilight Saga Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner Voitto [9]
Lempielokuva - Voitto [9]
Lempi rock-bändi Paramore (Twilight-soundtrackilta) Voitto [9]
Muse (Twilight-soundtrackilta) Ehdokkuus [9]
Gaala Kategoria Huomioita Lopputulos Lähde
Capricho Magazine Awards Paras kansainvälinen miesnäyttelijä Robert Pattinson Voitto [10]
Paras suudelma Edward & Bella Voitto [10]
Vuoden elokuva - Voitto [10]
Kansainvälinen hottis Robert Pattinson Voitto [10]
Paras Caprichon kansikuva Robert Pattinson Voitto [10]
Paras kansainvälinen naisnäyttelijä Kristen Stewart Voitto [10]
Paras tyyli Kristen Stewart Voitto [10]
Razzie-palkinto Huonoin pari elokuvassa Kristen Stewart & Robert Pattinson Ehdokkuus [11]
Huonoin pari elokuvassa Kristen Stewart & Taylor Lautner Ehdokkuus [11]
Huonoin avustava miesrooli Robert Pattinson Ehdokkuus [11]
Huonoin jatko-osa - Ehdokkuus [11]
Huonoin käsikirjoitus Melissa Rosenberg Ehdokkuus [11]
Nickelodeon Kids’ Choice -palkinto Paras elokuva - Ehdokkuus [12]
Paras mieselokuvanäyttelijä Taylor Lautner Voitto [12]
Paras kirja Houkutus-kirjasarja Ehdokkuus [12]
Söpöin pari Bella Swan & Jacob Black Voitto [12]
Bella Swan & Edward Cullen Ehdokkuus [12]
Scorecard Review Movie -palkinto Paras jymymenestys - Poistettu ehdolta [13]
Paras musiikki - Poistettu ehdolta [13]
Paras toimintasankari Jacob Black Poistettu ehdolta [13]
Edward Cullen Poistettu ehdolta [13]
Paras päätös - Poistettu ehdolta [13]
Parhaat visuaaliset erikoisefektit - Poistettu ehdolta [13]
Paras käsikirjoitus Muunneltu Poistettu ehdolta [13]
Paras naisnäyttelijä Kristen Stewart Poistettu ehdolta [13]
Vuoden lainaus "Minulla on yksi ehto, jos haluat minun tekevän sen ... mene kanssani naimisiin, Bella." Poistettu ehdolta [13]
Vuoden naisnäyttelijä - monet roolit Kristen Stewart elokuvista
Twilight – Uusikuu & Adventureland
Poistettu ehdolta [13]
Vuoden miesnäyttelijä - monet roolit Michael Sheen elokuvista
Twilight – Uusikuu & The Damned United
Poistettu ehdolta [13]
Saturn-palkinto Paras kauhuelokuva - Ehdokkuus [14]
Paras lapsinäyttelijä Taylor Lautner Ehdokkuus [14]
Young Artist -palkinto Paras nuori miespääosa elokuvassa Taylor Lautner Ehdokkuus [15]
iVillage Entertainment -palkinto Mies, johon voisit vaihtaa aviomiehesi Edward Cullen (Robert Pattinson) Voitto [16]
Komein 'Twilight – Uusikuun' namupala Robert Pattinson Voitto [16]
Surullisin ero Bella & Edward (Kristen Stewart ja Robert Pattinson) Voitto [16]
Empire-palkinto Paras uusi tulija Anna Kendrick elokuvista Twilight – Uusikuu ja Up in the Air Ehdokkuus [17]
Paras miesnäyttelijä Robert Pattinson Voitto [18]
ShoWest-palkinto Fanien valitsema voittaja - Voitto [19]
MTV Movie Awards 2010 Paras elokuva - Voitto [20]
Paras suudelma Kristen Stewart & Robert Pattinson Voitto [20]
Paras naisesiintyjä Kristen Stewart Voitto [20]
Paras miesesiintyjä Robert Pattinson Voitto [20]
Taylor Lautner Ehdokkuus [20]
Maailmanlaajuinen tähti Kristen Stewart Ehdokkuus [20]
Robert Pattinson Voitto [20]
Taylor Lautner Ehdokkuus [20]
National Movie Awards Fantasia - Voitto [21]
Vuoden esiintyminen Taylor Lautner Ehdokkuus [21]
Robert Pattinson Voitto [21]
Kristen Stewart Ehdokkuus [21]
Teen Choice -palkinto 2010 Choice elokuva: Fantasia - Voitto [22]
Choice miesnäyttelijä: Fantasia Taylor Lautner Voitto [22]
Robert Pattinson Ehdokkuus [23]
Choice naisnäyttelijä: Fantasia Kristen Stewart Voitto [22]
Choice: Pahis Rachelle Lefevre (Victoria) Voitto [24]
Choice Liplock Kristen Stewart & Robert Pattinson Voitto [22]
Choice elokuva: Kemia Kristen Stewart & Robert Pattinson Voitto [22]
Choice scene stealer, mies Kellan Lutz Voitto [22]
Choice scene stealer, nainen Ashley Greene Voitto [22]
Choice mieshottis Taylor Lautner Voitto [22]
Kellan Lutz Ehdokkuus [25]
Robert Pattinson Ehdokkuus [25]
Choice punaisen maton ikoni, mies Taylor Lautner Voitto [22]
Choice hymy Taylor Lautner Voitto [22]
Kiihkeimmät fanit Twilight-sarjan näyttelijät Voitto [22]
  • Twilight - Uusikuu oli ehdolla Scorecard Review Movie -palkinnolle yhdessätoista kategoriassa, mutta ne poistettiin, sillä elokuvan fanit olivat manipuloineet äänestystuloksia antamalla Twilight – Uusikuulle arvosanaksi kymmenen ja muille elokuville yksi.[13]
Gaala Kategoria Huomioita Lopputulos Lähde
National Movie Awards Kesän odotetuin elokuva - Voitto [26]
Teen Choice -palkinto 2010 Choice kesän elokuvatähti: Mies Robert Pattinson Voitto [22]
Choice kesän elokuvatähti: Nainen Kristen Stewart Voitto [22]
Choice elokuva: Kesä - Voitto [22]
Choice musiikki: Rakkauslaulu MuseNeutron Star Collision (Love is Forever) Ehdokkuus [27]
Moviefone’s End of the Summer Movies Poll Mikä elokuva oli eniten rahasi arvoinen? - Voitto [28]
Mikä oli paras tyttöleffa? - Voitto [28]
Kuka oli kesän seksikkäin nainen? Kristen Stewart Voitto [28]
Kuka oli kesän kuumin miespääosa? Robert Pattinson Voitto [28]
Taylor Lautner Ehdokkuus [28]
Kuka oli sinun lemppariparisi valkokankaalla? Robert Pattinson ja Kristen Stewart Voitto [28]
Mikä oli kesän paras jatko-osa/jokin aikaisemmista osista tehty elokuva? - Voitto [28]
Mikä oli eniten henkäyksen ansainnut hetki? Bellan ja Jacobin suudelma Voitto [28]
Scream Awards Paras fantasiaelokuva - Voitto [29]
Paras naisfantasianäyttelijä Kristen Stewart Voitto [30]
Paras miesfantasianäyttelijä Taylor Lautner Ehdokkuus [31]
Robert Pattinson Voitto [31]
Paras miesläpimurto Xavier Samuel Voitto [31]
Australian Kid's Choice Awards Kuumin pakkaus Taylor Lautner Ehdokkuus [32]
Lemppari elokuva - Voitto [32]
Pahin pahis Xavier Samuel Ehdokkuus [32]
Lemppari elokuvatähti Xavier Samuel Ehdokkuus [32]
Kristen Stewart Ehdokkuus [32]
Robert Pattinson Ehdokkuus [32]
Lemppari suudelma Kristen Stewart & Taylor Lautner Ehdokkuus [32]
Kristen Stewart & Robert Pattinson Ehdokkuus [32]
Söpöin pari Kristen Stewart & Robert Pattinson Ehdokkuus [32]
Paras kirja Houkutus-kirjasarja Voitto [32]
People's Choice Awards Lemppari elokuva - Voitto [33]
Lemppari mieselokuvanäyttelijä Robert Pattinson Ehdokkuus [34]
Taylor Lautner Ehdokkuus [34]
Lemppari naiselokuvanäyttelijä Kristen Stewart Voitto [34]
Lemppari draamaelokuva - Voitto [33]
Lemppari tiimi Kristen Stewart, Robert Pattinson & Taylor Lautner Voitto [34]
Alle 25 vuotta oleva elokuvatähti, lahjoittajana Moviefone Kristen Stewart Ehdokkuus [34]
Robert Pattinson Ehdokkuus [34]
Taylor Lautner Ehdokkuus [34]
Radio 1 Teen Awards Paras miesnäyttelijä Robert Pattinson Voitto [35]
Parhaiten pukeutunut Robert Pattinson Voitto [35]
Razzie-palkinto Huonoin elokuva - Ehdokkuus [36]
Huonoin näisnäyttelijä Kristen Stewart Ehdokkuus [36]
Huonoin miesnäyttelijä Robert Pattinson Ehdokkuus [36]
Taylor Lautner Ehdokkuus [36]
Huonoin avustava miesnäyttelijä Jackson Rathbone Ehdokkuus [36]
Huonoin ohjaaja David Slade Ehdokkuus [36]
Huonoin pari tai ryhmä valkokankaalla Koko näyttelijäjoukko Ehdokkuus [36]
Huonoin käsikirjoitus - Ehdokkuus [36]
Huonoin esiosa, uusiksi kuvattu elokuva, varastettu elokuva tai jatko-osa - Ehdokkuus [36]
MTV Movie Awards 2011 Paras elokuva - Voitto [37]
Paras suudelma Robert Pattinson & Kristen Stewart Voitto [37]
Kristen Stewart & Taylor Lautner Ehdokkuus [37]
Paras taistelu Robert Pattinson, Xavier Samuel & Bryce Dallas Howard Voitto [37]
Paras pahis Bryce Dallas Howard Ehdokkuus [37]
Xavier Samuel Ehdokkuus [37]
Paras vuorosana elokuvassa Robert Pattinson: "Doesn't he own a shirt?" (suom. Eikö hän omista paitaa?) Ehdokkuus [37]
Taylor Lautner: "Let's face it, I'm hotter than you" (suom. Kohdataan se, että olen kuumempi kuin sinä) Ehdokkuus [37]
Paras läpimurron tehnyt miestähti Xavier Samuel Ehdokkuus [37]
Paras naisesiintyminen Kristen Stewart Voitto [37]
Paras miesesiintyminen Robert Pattinson Voitto [37]
Taylor Lautner Ehdokkuus [37]
Teen Choice -palkinto 2011 Choice elokuva: Sci Fi/Fantasia - Ehdokkuus [24]
Choice elokuvan miesnäyttelijä: Sci Fi/Fantasia Robert Pattinson Ehdokkuus [24]
Taylor Lautner Voitto [24]
Choice elokuvan naisnäyttelijä: Sci Fi/Fantasia Kristen Stewart Ehdokkuus [24]
Choice elokuva: Pahis Bryce Dallas Howard (Victoria) Ehdokkuus [24]
Choice scene stealer, mies Kellan Lutz Voitto [24]
Choice scene stealer, nainen Ashley Greene Voitto [24]
Choice elokuva: Liplock Kristen Stewart & Robert Pattinson Ehdokkuus [24]
Kristen Stewart & Taylor Lautner Ehdokkuus [24]
Choice mieshottis Robert Pattinson Ehdokkuus [24]
Taylor Lautner Ehdokkuus [24]
Choice vampyyri Robert Pattinson Voitto [38]
Nikki Reed Ehdokkuus [39]

Lähteet

muokkaa
  1. International Film Music Critics Announce 2008 Nominees ropeofsilicon.com. Arkistoitu 21.2.2009. Viitattu 11.8.2009. (englanniksi)
  2. International Film Music Critics Announce 2008 Nominees ropeofsilicon.com. Arkistoitu 21.2.2009. Viitattu 11.8.2009. (englanniksi)
  3. a b c d e f 2009 MTV Movie Awards Winners MTV. Viitattu 4.8.2009. (englanniksi)
  4. Best Song From a Movie MTV. Viitattu 4.8.2009. (englanniksi)
  5. Nominations for the 35th Annual Saturn Awards saturnawards.org. Arkistoitu 29.10.2005. Viitattu 11.8.2009. (englanniksi)
  6. Christian Serratos wins Young Artist Award twilightmoms.com. Viitattu 11.8.2009. (englanniksi)
  7. a b c d e f g h i j k Teen Choice Awards 2009 chiff.com. Viitattu 11.8.2009. (englanniksi)
  8. a b c d e f g h i j Scream Awards 2009 winners lugaluda.com. Viitattu 9.11.2009. (englanniksi)
  9. a b c d e f g h Full List of People's Choice Awards 2010 Winners hollywood gossip. Viitattu 2.2.2010. (englanniksi)
  10. a b c d e f g Robert Pattinson, Kristen Stewart and the twilight saga win at the capricho magazine awards newmoonmovie.org. Arkistoitu 24.3.2010. Viitattu 23.12.2009. (englanniksi)
  11. a b c d e Razzie Awards 2010 Winners filmofilia.com. Arkistoitu 8.3.2010. Viitattu 7.3.2010. (englanniksi)
  12. a b c d e Kids' Choice Awards 2010 winners: Taylor Swift, Taylor Lautner and more blog.zap2it.com. Viitattu 28.2.2010. (englanniksi)
  13. a b c d e f g h i j k l New Moon Un-Nominated For Scorecard Review Movie Awards newmoonmovie.org. Arkistoitu 20.2.2010. Viitattu 18.2.2010. (englanniksi)
  14. a b 'Avatar' tops Saturn Awards heatvisionblog.com. Viitattu 25.6.2010. (englanniksi)
  15. 2010 NOMINATIONS16.4.2010, youngartistawards.org
  16. a b c ‘New Moon’ & Robert Pattinson Are iVillage Entertainment Award Winners! newmoonmovie.org. Arkistoitu 9.3.2010. Viitattu 7.3.2010. (englanniksi)
  17. 2010 Empire Awards Winners snarkerati.com. Arkistoitu 1.4.2010. Viitattu 29.3.2010. (englanniksi)
  18. Jameson Empire Awards 2010 Winners Best Actor empireonline.com. Viitattu 29.3.2010. (englanniksi)
  19. 'New Moon' wins ShoWest fan choice prize UPI.com. Viitattu 17.3.2010. (englanniksi)
  20. a b c d e f g h MTV Movie Awards 2010 Winners Filmofilia. Arkistoitu 9.6.2010. Viitattu 9.6.2010. (englanniksi)
  21. a b c d Winners 2010 nationalmovieawards.com. Arkistoitu 19.10.2013. Viitattu 27.5.2010. (englanniksi)
  22. a b c d e f g h i j k l m n 2010 Teen Choice Awards Winners List MTV. Viitattu 9.8.2011. (englanniksi)
  23. Teen Choice Awards 2010 Winners, Nominations List Shallow Nation. Arkistoitu 16.2.2011. Viitattu 9.8.2011. (englanniksi)
  24. a b c d e f g h i j k l Teen Choice Awards 2011 Winners, Nominations List 4.8.2011. Shallow Nation. Arkistoitu 30.7.2017. Viitattu 9.8.2011. (englanniksi)
  25. a b Teen Choice Awards 2010: Check out the nominees OTRC (OnTheRedCarpet.com). Arkistoitu 6.11.2013. Viitattu 9.8.2011. (englanniksi)
  26. Eclipse Wins Most Anticipated Movie Of Summer At National Movie Awards 2010 eclipsemovie.org. Arkistoitu 30.5.2010. Viitattu 27.5.2010. (englanniksi)
  27. More Teen Choice Awards Nominations! Just Jared Jr.. Arkistoitu 2.7.2010. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  28. a b c d e f g h Eclipse Wins Moviefone’s End Of Summer Poll Results! eclipsemovie.org. Arkistoitu 13.9.2010. Viitattu 13.9.2010. (englanniksi)
  29. The Twilight Saga: Eclipse Wins Best Fantasy Movie At The 2010 Scream Awards eclipsemovie.org. Arkistoitu 20.10.2010. Viitattu 18.10.2010. (englanniksi)
  30. Kristen Stewart Wins Best Fantasy Actress At The 2010 Scream Awards eclipsemovie.org. Arkistoitu 20.10.2010. Viitattu 18.10.2010. (englanniksi)
  31. a b c Scream Awards 2010 winners list (photos & video): Twilight successful in the fantasy category once again freakygossip.com. Arkistoitu 20.10.2010. Viitattu 18.10.2010. (englanniksi)
  32. a b c d e f g h i j List of winners from 2010 Australian Nickelodeon Kid's Coice Award Winners popsugar.com. Arkistoitu 14.10.2013. Viitattu 12.10.2010. (englanniksi)
  33. a b The People's Choice for Favorite Movie is The Twilght Saga: Eclipse People's Choice. Viitattu 7.1.2011. (englanniksi)
  34. a b c d e f g 2011 People's Choice Awards Winners List Hollyscoop. Viitattu 7.1.2011. (englanniksi)
  35. a b Robert Pattinson is a winner at the BBC Radio 1 Teen Awards Popsugar. Viitattu 17.11.2010. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  36. a b c d e f g h i Eclipse Escapes The Razzies, While Jackson Rathbone Gets His first Razzie Win eclipsemovie.org. Arkistoitu 7.3.2011. Viitattu 27.2.2011. (englanniksi)
  37. a b c d e f g h i j k l MTV Movie Awards 2011 winners MTV. Viitattu 7.6.2011. (englanniksi)
  38. Robert Pattinson Wins Choice Vampire! breakingdawnmovie.org. Arkistoitu 26.11.2012. Viitattu 10.8.2011. (englanniksi)
  39. Alexander Skarsgard Nominated for Teen Choice Award True-Blood.net. Viitattu 10.8.2011. (englanniksi)