Luettelo Rooman varhaisen keisariajan konsuleista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Rooman valtakunnan varhaisen keisariajan konsuleista Commodukseen asti. Käytettyjä lyhenteitä on selvitetty artikkelissa konsuli.

Ensimmäinen vuosisata eaa.Muokkaa

33. Imperator Caesar Divi filius II, L. Volcacius Tullus
32. Cn. Domitius Ahenobarbus, C. Sosius
31. Imp. Caesar Divi filius III, M. Valerius Messalla Corvinus

30. Imp. Caesar Divi filius IV, M. Licinius Crassus
29. Imp. Caesar Divi filius V, Sex. Appuleius
28. Imp. Caesar Divi filius VI, M. Vipsanius Agrippa II
27. Imp. Caesar Divi filius VII, M. Vipsanius Agrippa III
26. Imp. Caesar Divi filius Augustus VIII, T. Statilius Taurus II

25. Imp. Caesar Divi filius Augustus IX, M. Iunius Silanus
24. Imp. Caesar Divi filius Augustus X, C. Norbanus Flaccus
23. Imp. Caesar Divi filius Augustus XI, A. Terentius Varro Murena
22. M. Claudius Marcellus Aeserninus, L. Arruntius
21. M. Lollius, Q. Aemilius Lepidus

20. M. Appuleius, P. Silius Nerva
19. C. Sentius Saturninus, Q. Lucretius Vespillo, suff. M. Vinicius
18. P. Cornelius Lentulus Marcellinus, Cn. Cornelius Lentulus
17. C. Furnius, C. Iunius Silanus
16. L. Domitius Ahenobarbus, P. Cornelius Scipio

15. M. Livius Drusus Libo, L. Calpurnius Piso
14. M. Licinius Crassus Frugi, Cn. Cornelius Lentulus ("auguuri")
13. Ti. Claudius Nero, P. Quinctilius Varus
12. M. Valerius Messalla Barbatus Appianus, P. Sulpicius Quirinius
11. Q. Aelius Tubero, Paullus Fabius Maximus

10. Africanus Fabius Maximus, Iullus Antonius
9. Nero Claudius Drusus, T. Quinctius Crispinus Sulpicianus
8. C. Marcius Censorinus, C. Asinius Gallus
7. Ti. Claudius Nero II, Cn. Calpurnius Piso
6. D. Laelius Balbus, C. Antistius Vetus

5. Imp. Caesar Divi filius Augustus XII, L. Cornelius Sulla
4. C. Calvisius Sabinus, L. Passienus Rufus
3. L. Cornelius Lentulus, M. Valerius Messalla Messallinus
2. Imp. Caesar Divi filius Augustus XIII, M. Plautius Silvanus
1. Cossus Cornelius Lentulus, L. Calpurnius Piso

Ensimmäinen vuosisataMuokkaa

1. C. Iulius Caesar, L. Aemilius Paullus
2. P. Vinicius, P. Alfenus Varus
3. L. Aelius Lamia, M. Servilius
4. Sex. Aelius Catus, C. Sentius Saturninus

5. L. Valerius Messalla Volesus, Cn. Cornelius Cinna Magnus

suff. C. Ateius Capito)

6. M. Aemilius Lepidus, L. Arruntius
7. Q. Caecilius Metellus Creticus Silanus, A. Licinius Nerva Silianus
8. M. Furius Camillus, Sex. Nonius Quinctilianus

suff. L. Apronius

9. C. Poppaeus Sabinus, Q. Sulpicius Camerinus

10. P. Cornelius Dolabella, C. Iunius Silanus
11. M'. Aemilius Lepidus, T. Statilius Taurus
12. Germanicus Iulius Caesar, C. Fonteius Capito

suff. C. Visellius Varro

13. C. Silius A. Caecina Largus, L. Munatius Plancus
14. Sex. Pompeius, Sex. Appuleius

15. Drusus Iulius Caesar, C. Norbanus Flaccus
16. Sisenna Statilius Taurus, L. Scribonius Libo
17. L. Pomponius Flaccus, C. Caelius Rufus
18. Ti. Caesar Augustus III, Germanicus Iulius Caesar II
19. M. Iunius Silanus Torquatus, L. Norbanus Balbus

20. M. Valerius Messalla Messallinus, M. Aurelius Cotta Maximus Messalinus
21. Ti. Caesar Augustus IV, Drusus Iulius Caesar II
22. D. Haterius Agrippa, C. Sulpicius Galba
23. C. Asinius Pollio, C. Antistius Vetus
24. Ser. Cornelius Cethegus, L. Visellius Varro

25. Cossus Cornelius Lentulus, M. Asinius Agrippa
26. Cn. Cornelius Lentulus Gaetulicus, C. Calvisius Sabinus
27. L. Calpurnius Piso, M. Licinius Crassus Frugi
28. C. Appius Iunius Silanus, P. Silius Nerva
29. C. Fufius Geminus, L. Rubellius Geminus

30. M. Vinicius, L. Cassius Longinus
31. Ti. Caesar Augustus V, L. Aelius Seianus
32. Gnaeus Domitius Ahenobarbus, L. Arruntius Camillus Scribonianus
33. L. Livius Ocella Ser. Sulpicius Galba, L. Cornelius Sulla Felix
34. Paullus Fabius Persicus, L. Vitellius

35. C. Cestius Gallus, M. Servilius Nonianus

suff. D. Valerius Asiaticus

36. Sex. Papinius Allenius, Q. Plautius
37. Cn. Acerronius Proculus, C. Petronius Pontius Nigrinus
38. M. Aquila Iulianus, C. Nonius Asprenas
39. C. Caesar Augustus Germanicus II, L. Apronius Caesianus

40. C. Caesar Augustus Germanicus III, ei konsulikumppania
41. C. Caesar Augustus Germanicus IV, Cn. Sentius Saturninus
42. Ti. Claudius Caesar Augustus Germanicus II, C. Caecina Largus
43. Ti. Claudius Caesar Augustus Germanicus III, L. Vitellius II
44. T. Statilius Taurus, C. Sallustius Crispus Passienus II

45. M. Vinicius II, T. Statilius Taurus Corvinus
46. D. Valerius Asiaticus II, M. Iunius Silanus
47. Ti. Claudius Caesar Augustus Germanicus IV, L. Vitellius III
48. A. Vitellius, L. Vipstanus Publicola Messalla
49. Q. Veranius, C. Pompeius Longus Gallus

50. C. Antistius Vetus II, M. Suillius Nerullinus
51. Ti. Claudius Caesar Augustus Germanicus V, Ser. Cornelius Scipio Salvidienus Orfitus
52. Faustus Cornelius Sulla Felix, L. Salvius Otho Titianus
53. D. Iunius Silanus Torquatus, Q. Haterius Antoninus
54. M. Acilius Aviola, M. Asinius Marcellus

55. Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus, L. Antistius Vetus
56. Q. Volusius Saturninus, P. Cornelius Lentulus Scipio
57. Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus II, L. Calpurnius Piso
58. Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus III, M. Valerius Messalla Corvinus
59. C. Vipstanus Apronianus, C. Fonteius Capito

60. Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus IV, Cossus Cornelius Lentulus
61. P. Petronius Turpilianus, L. Iunius Caesennius Paetus
62. P. Marius, L. Afinius Gallus
63. C. Memmius Regulus, L. Verginius Rufus I
64. C. Laecanius Bassus, M. Licinius Crassus Frugi

65. A. Licinius Nerva Silianus, M. Iulius Vestinus Atticus
66. C. Luccius Telesinus, C. Suetonius Paullinus II
67. L. Iulius Rufus, Fonteius Capito
68. Ti. Catius Asconius Silius Italicus, P. Galerius Trachalus
69. Ser. Sulpicius Galba Imp. Caesar Augustus II, T. Vinius (Rufinus?)

suff. Fabius Valens

70. Imp. Caesar Vespasianus Augustus II, T. Caesar Vespasianus
71. Imp. Caesar Vespasianus Augustus III, M. Cocceius Nerva
72. Imp. Caesar Vespasianus Augustus IV, Titus Caesar Vespasianus II
73. Caesar Domitianus II, L. Valerius Catullus Messallinus
74. Imp. Caesar Vespasianus Augustus V, T. Caesar Vespasianus III

75. Imp. Caesar Vespasianus Augustus VI, T. Caesar Vespasianus IV
76. Imp. Caesar Vespasianus Augustus VII, T. Caesar Vespasianus V
77. Imp. Caesar Vespasianus Augustus VIII, T. Caesar Vespasianus VI
78. D. Iunius Novius Priscus Rufus, L. Ceionius Commodus
79. Imp. Caesar Vespasianus Augustus IX, T. Caesar Vespasianus VII

80. Imp. T. Caesar Vespasianus Augustus VIII, Caesar Domitianus VII
81. L. Flavius Silva Nonius Bassus, L. Asinius Pollio Verrucosus
82. Imp. Caesar Domitianus Augustus VIII, T. Flavius Sabinus
83. Imp. Caesar Domitianus Augustus IX, Q. Petillius Rufus II
84. Imp. Caesar Domitianus Augustus X, C. Oppius Sabinus

85. Imp. Caesar Domitianus Augustus XI, T. Aurelius Fulvus II
86. Imp. Caesar Domitianus Augustus XII, Ser. Cornelius Dolabella Petronianus
87. Imp. Caesar Domitianus Augustus XIII, L. Volusius Saturninus
88. Imp. Caesar Domitianus Augustus XIV, L. Minicius Rufus
89. T. Aurelius Fulvus, M. Asinius Atratinus

90. Imp. Caesar Domitianus Augustus XV, M. Cocceius Nerva II
91. M'. Acilius Glabrio, M. Ulpius Traianus
92. Imp. Caesar Domitianus Augustus XVI, Q. Volusius Saturninus
93. Sex. Pompeius Collega, Q. Peducaeus Priscinus
94. L. Nonius Calpurnius Torquatus Asprenas, T. Sextius Magius Lateranus

95. Imp. Caesar Domitianus Augustus XVII, Titus Flavius Clemens
96. C. Manlius Valens, C. Antistius Vetus
97. Imp. Caesar Nerva Augustus III, L. Verginius Rufus III
98. Imp. Caesar Nerva Augustus IV, Imp. Caesar Nerva Traianus II
99. A. Cornelius Palma Frontonianus, Q. Sosius Senecio

100-lukuMuokkaa

100. Imp. Caesar Nerva Traianus Augustus III, Sex. Iulius Frontinus III
101. Imp. Caesar Nerva Traianus Augustus IV, Q. Articuleius Paetus
102. L. Iulius Ursus Servianus II, L. Licinius Sura II
103. Imp. Caesar Nerva Traianus Augustus V, M'. Laberius Maximus II
104. Sex. Attius Suburanus Aemilianus II, M. Asinius Marcellus

105. Ti. Iulius Candidus Marius Celsus II, C. Antius A. Iulius Quadratus II
106. L. Ceionius Commodus, Sex. Vettulenus Civica Cerialis
107. L. Licinius Sura III, Q. Sosius Senecio II
108. Ap. Annius Trebonius Gallus, M. Atilius Metilius Bradua
109. A. Cornelius Palma Frontonianus II, P. Calvisius Tullus Ruso

110. M. Peducaeus Priscinus, Ser. Cornelius Scipio Salvidienus Orfitus
111. C. Calpurnius Piso, M. Vettius Bolanus
112. Imp. Caesar Nerva Traianus Augustus VI, T. Sextius Africanus
113. L. Publilius Celsus II, C. Clodius Crispinus
114. Q. Ninnius Hasta, P. Manilius Vopiscus Vicinillianus

115. L. Vipstanus Messalla, M. Pedo Vergilianus
116. L. Fundanius Lamia Aelianus, Sex. Carminius Uetus
117. Q. Aquilius Niger, M. Rebilus Apronianus
118. Imp. Caesar Traianus Hadrianus Augustus II, Cn. Pedanius Fuscus Salinator
119. Imp. Caesar Traianus Hadrianus Augustus III, P. Dasumius Rusticus

120. L. Catilius Severus Iulianus Claudius Reginus II, T. Aurelius Fulvius Boionius Arrius Antoninus
121. M. Annius Verus II, Cn. Arrius Augur
122. M'. Acilius Aviola, L. Corellius Neratius Pansa
123. Q. Articuleius Paetinus, L. Venuleius Apronianus Octavius Priscus
124. M'. Acilius Glabrio, C. Bellicius Flaccus Torquatus Tebanianus

125. M. Lollius Paullinus D. Valerius Asiaticus Saturninus II, L. Epidius Titius Aquilinus
126. M. Annius Verus III, C. Eggius Ambibulus
127. T. Atilius Rufus Titianus, M. Gavius Squilla Gallicanus
128. L. Nonius Calpurnius Torquatus Asprenas II, M. Annius Libo
129. P. Iuventius Celsus T. Aufidius Hoenius Severianus II, L. Neratius Marcellus II

130. Q. Fabius Catullinus, M. Flavius Aper
131. Sergius Octavius Laenas Pontianus, M. Antonius Rufinus
132. C. Iunius Serius Augurinus, C. Trebius Sergianus
133. M. Antonius Hiberus, P. Mummius Sisenna
134. L. Iulius Ursus Servianus III, T. Vibius Varus

135. T. Tutilius Lupercus Pontianus, P. Calpurnius Atilianus (Atticus Rufus?)
136. L. Ceionius Commodus, Sex. Vettulenus Civica Pompeianus
137. L. Aelius Caesar II, P. Coelius Balbinus Vibullius Pius
138. Canus Iunius Niger, C. Pomponius Camerinus
139. Imp. Caesar T. Aelius Hadrianus Antoninus Augustus Pius II, C. Bruttius Praesens L. Fulvius Rusticus II

140. Imp. Caesar T. Aelius Hadrianus Antoninus Augustus Pius III, M. Aurelius Caesar
141. T. Hoenius Severus, M. Peducaeus Stloga Priscinus
142. L. Cuspius Pactumeius Rufinus, L. Statius Quadratus
143. C. Bellicius Torquatus (II?), L. Vibullius Hipparchus Ti. Claudius Atticus Herodes
144. L. Hedius Rufus Lollianus Avitus, T. Statilius Maximus

145. Imp. Caesar T. Aelius Hadrianus Antoninus Augustus Pius IV, M. Aurelius Caesar II
146. Sex. Erucius Clarus II, Cn. Claudius Severus Arabianus
147. C. Prastina Messalinus, L. Annius Largus
148. L. Octavius Cornelius P. Salvius Iulianus Aemilianus, C. Bellicius Calpurnius Torquatus
149. Ser. Cornelius Scipio Salvidienus Orfitus, Q. Pompeius Sosius Priscus

150. M. Gavius Squilla Gallicanus, Sex. Carminius Vetus
151. Sex. Quintilius Condianus, Sex. Quintilius Valerius Maximus
152. M'. Acilius Glabrio Cn. Cornelius Severus, M. Valerius Homullus
153. L. Fulvius C. Bruttius Praesens, A. Iunius Rufinus
154. L. Aelius Aurelius Commodus, T. Sextius Lateranus

155. C. Iulius Severus M. Iunius Rufinus Sabinianus
156. M. Ceionius Silvanus, C. Serius Augurinus
157. M. Vettulenus Civica Barbarus, M. Metilius Aquillius Regulus Nepos Volusius Torquatus Fronto
158. Sex. Sulpicius Tertullus, Q. Tineius Sacerdos Clemens
159. Plautius Quintillus, M. Statius Priscus Licinius Italicus

160. Ap. Annius Atilius Bradua, T. Clodius Vibius Varus
161. M. Aurelius Caesar III, L. Aelius Aurelius Commodus II
162. Q. Iunius Rusticus II, L. Titius Plautius Aquilinus
163. M. Pontius Laelianus, A. Iunius Pastor L. Caesennius Sospes
164. M. Pompeius Macrinus, P. Iuuentius Celsus

165. M. Gavius Orfitus, L. Arrius Pudens
166. Q. Servilius Pudens, L. Fufidius Pollio
167. Imp. Caesar L. Aurelius Verus Augustus III, M. Ummidius Quadratus
168. L. Venuleius Apronianus Octavius Priscus II, L. Sergius Paullus II
169. Q. Pompeius Senecio Roscius Murena Coelius, P. Coelius Apollinaris

170. C. Erucius Clarus, M. Gavius Cornelius Cethegus
171. T. Statilius Severus, L. Alfidius Herennianus
172. Sex. Calpurnius Scipio Orfitus, Sex. Quintilius Maximus
173. Cn. Claudius Severus II, Ti. Claudius Pompeianus II
174. L. Aurelius Gallus, Q. Volusius Flaccus Cornelianus

175. L. Calpurnius Piso, P. Salvius Iulianus
176. T. Pomponius Proculus Vitrasius Pollio II, M. Flavius Aper II
177. L. Aurelius Commodus Caesar, M. Peducaeus Plautius Quintillus
178. Ser. Cornelius Scipio Salvidienus Orfitus, D. Velius Rufus (Iulianus?)
179. Imp. Caesar L. Aurelius Commodus Augustus II, P. Martius Verus II

180. L. Fulvius C. Bruttius Praesens II, Sex. Quintilius Condianus
181. Imp. Caesar M. Aurelius Commodus Antoninus Augustus III, L. Antistius Burrus
182. M. Petronius Sura Mamertinus, Q. Tineius Rufus
183. Imp. Caesar M. Aurelius Commodus Antoninus Augustus IV, C. Aufidius Victorinus II
184. L. Cossonius Eggius Marullus, Cn. Papirius Aelianus

185. Maternus, Ti. Claudius M. Appius Atilius Bradua Regillus Atticus
186. Imp. Caesar M. Aurelius Commodus Antoninus Augustus V, M'. Acilius Glabrio II
187. L. Bruttius Quintius Crispinus, L. Roscius Aelianus Paculus
188. (P.?) Seius Fuscianus II, M. Servilius Silanus II
189. D. Iulius Silanus, Q. Servilius Silanus

190. Imp. Caesar M. Aurelius Commodus Antoninus Augustus VI, M. Petronius Sura Septimianus
191. Popilius Pedo Apronianus, M. Valerius Bradua Mauricus
192. Imp. Caesar L. Aelius Aurelius Commodus Augustus VII, P. Helvius Pertinax II

Katso myösMuokkaa