Luettelo Ranskan maavoimien kalustosta

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Ranskan maavoimien nykyisestä kalustosta.

Panssaroidut ajoneuvotMuokkaa

Panssaroidut taisteluajoneuvotMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Leclerc Taistelupanssarivaunu 200[1]   200 Leclerc vaunua modernisoidaan vuoteen 2020 mennessä.[2]
VBCI Rynnäkköpanssariajoneuvo 630   [1]
AMX-10RC Tiedusteluajoneuvo 248   [1]
ERC-90F4 Tiedusteluajoneuvo 110   [1]
VBL Tiedusteluajoneuvo 1 470   [1]
VAB Reco ABC-tiedustelu 40   [1]

Panssaroidut miehistönkuljetusajoneuvotMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
BvS 10 Panssaroitu miehistönkuljetusvaunu 53   [1]
VAB Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo 3 000   [1]
Buffalo Mine Protected Vehicle MRAP 4   [1]
Aravis MRAP 14   [1]
PVP Light panssaroitu ajoneuvo 1181  

KenttätykistöMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
AMX-30 AuF1 Panssarihaupitsi 37   [1]
CAESAR Ajoneuvoalustainen haupitsi 77   [1]
TRF1 Haupitsi 43   [1]
M270 MLRS Raketinheitin 26   [1]
MO 120 RT Kranaatinheitin 192   [1]

Panssarintorjunta-aseetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
VAB Panssarintorjuntaohjuksilla varustettu panssaroitu ajoneuvo 30 VAB HOT
110 VAB Milan
185 VAB Eryx
  [1]
FGM-148 Javelin Panssarintorjuntaohjus   [1]
MILAN Panssarintorjuntaohjus   [1]

LentokoneetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
PC-6B Kevyt kuljetuskone 5   [1]
TBM-700 Kevyt kuljetuskone 8 TBM-700
3 TBM-700B
  [1]

HelikopteritMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Eurocopter Tiger Taisteluhelikopteri 60+   Tilattu 7 uutta toukokuussa 2015.[3]
Aérospatiale Gazelle Monikäyttöhelikopteri 127   [1]
Eurocopter Caracal Raskas kuljetushelikopteri 8   [1]
Eurocopter Cougar Kuljetushelikopteri 23   [1]
NHIndustries NH90 Kuljetushelikopteri 13   [1]
Aérospatiale Puma Kuljetushelikopteri 88   [1]
Eurocopter Colibri Kevyt kuljetushelikopteri 35   [1]

Miehittämättömät ilma-aluksetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Sperwer Miehittämätön ilma-alus 20   [1]

IlmatorjuntaMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Matra Mistral Ilmatorjuntaohjusjärjestelmä   [1]

TutkatMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom.
Cobra Tykistötutka 10   [1]
RASIT Tykistötutka 56   [1]

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad IISS: The Military Balance 2015, s. 92. Routledge, 2015. ISBN 978-1-85743-766-9. (englanniksi)
  2. Victor Barreira: French Leclerc MBTs receive EUR330 million upgrade IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 2.6.2015. (englanniksi)
  3. Frédéric Lert: French defence spending increase boon for procurement IHS Jane's Defence Weekly. Viitattu 2.6.2015. (englanniksi)