Luettelo Portugalin hallitsijoista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Portugalin hallitsijoista. Portugali oli kuningaskunta vuoden 1910 vallankumoukseen saakka. Kuningaskunnaksi maa tuli vuonna 1139, kun Portugalin kreivi Alfonso I julistautui kuninkaaksi. Portugalin kreivinä Alfonso oli toiminut vuodesta 1112.

Burgundi-sukuMuokkaa

Kuningas Valtakausi
  Alfonso I
(1109–1185)
27. heinäkuuta 1139 6. joulukuuta 1185
  Sancho I
(1154–1211)
6. joulukuuta 1185 27. maaliskuuta 1211
  Alfonso II
(1185–1223)
27. maaliskuuta 1211 25. maaliskuuta 1223
  Sancho II
(1207–1248)
25. maaliskuuta 1223 4. tammikuuta 1248
  Alfonso III
(1210–1279)
4. tammikuuta 1248 16. helmikuuta 1279
  Dinis I
(1261-1325)
16. helmikuuta 1279 7. tammikuuta 1325
  Alfonso IV
(1291–1357)
7. tammikuuta 1325 28. toukokuuta 1357
  Pedro I
(1320–1367)
28. toukokuuta 1357 18. tammikuuta 1367
  Ferdinand I
(1345–1383)
18. tammikuuta 1367 22. marraskuuta 1383

Avis-sukuMuokkaa

Kuningas Valtakausi
  Juhana I
(1357–1433)
6. huhtikuuta 1385 14. elokuuta 1433
  Edvard I
(1391–1438)
14. elokuuta 1433 9. syyskuuta 1438
  Alfonso V
(1432–1481)
9. syyskuuta 1438 28. elokuuta 1481
  Juhana II
(1455–1495)
28. elokuuta 1481 25. lokakuuta 1495
  Emanuel I
(1469–1521)
25. lokakuuta 1495 13. joulukuuta 1521
  Juhana III
(1502–1557)
13. joulukuuta 1521 11. kesäkuuta 1557
  Sebastian I
(1554–1578)
11. kesäkuuta 1557 4. elokuuta 1578
  Henrik I
(1512–1580)
27. elokuuta 1578 31. tammikuuta 1580

Habsburg-suku, Espanjan kuninkaatMuokkaa

Pääartikkeli: Habsburg


Kuningas Valtakausi
  Filip II
(1527-1598)
12. syyskuuta 1580 13. syyskuuta 1598
  Filip II
(1578-1621)
13. syyskuuta 1598 31. maaliskuuta 1621
  Filip III
(1605-1665)
31. maaliskuuta 1621 15. joulukuuta 1640

Bragança-sukuMuokkaa

Kuningas Valtakausi
  Juhana IV
(1604–1656)
15. joulukuuta 1640 6. marraskuuta 1656
  Alfonso VI
(1643–1683)
6. marraskuuta 1656 12. syyskuuta 1683
  Pietari II
(1648–1706)
12. syyskuuta 1683 9. joulukuuta 1706
  Juhana V
(1689–1750)
9. joulukuuta 1706 31. heinäkuuta 1750
  Joosef I
(1714–1777)
31. heinäkuuta 1750 24. helmikuuta 1777
  Maria I
(1734–1816)
24. helmikuuta 1777 20. maaliskuuta 1816
Pietari III
(1717–1786)
5. maaliskuuta 1786 20. maaliskuuta 1816
  Juhana VI
(1767–1826)
20. maaliskuuta 1816 10. maaliskuuta 1826
  Pedro IV
(1798–1834)
10. maaliskuuta 1826 2. toukokuuta 1826
  Maria II
(1819–1853)
2. toukokuuta 1826 28. kesäkuuta 1828
  Mikael I
(1802–1866)
28. kesäkuuta 1828 26. toukokuuta 1834
  Maria II
(1819–1853)
24. heinäkuuta 1833 15. marraskuuta 1853
  Ferdinand II
(1816–1885)
16. syyskuuta 1837 15. marraskuuta 1853

Bragança -Saksi-Coburg-Gotha-sukuMuokkaa

Kuningas Valtakausi
  Pietari V
(1837–1861)
15. marraskuuta 1853 11. marraskuuta 1861
  Ludvig I
(1838–1889)
11. marraskuuta 1861 19. lokakuuta 1889
  Kaarle I
(1863–1908)
19. lokakuuta 1889 1. helmikuuta 1908
  Emanuel II
(1889–1932)
1. helmikuuta 1908 5. lokakuuta 1910

TasavaltaMuokkaa