Avaa päävalikko

Luettelo Pokémon-lajeista (252–280)

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuvitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 29 ensimmäistä kolmannen sukupolven Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

TreeckoMuokkaa

Numero: 252 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Grovyle

Treecko on Pokémon Rubyn ja Sapphiren sekä Emeraldin ruohotyypin aloituspokémon. Se kehittyy tasolla 16 Grovyleksi ja tasolla 36 Sceptileksi. Se on hyvä kivipokémoneja vastaan. Tuli-tyyppiset voivat olla sille vaikeita vastustajia.Treeckot ovat hyviä hyppimään ja hyvin nopeita. Ash nappasi Treeckon jaksossa Puiseva juttu (Tree's A Crowd). Se kehittyi Grovyleksi jaksossa Exploudin viemää (Exploud and Clear!) ja Sceptileksi jaksossa Kolmas pyörä (Odd Pokémon Out). Parin jakson ajan se oli särkyneen sydämen takia kyvytön käyttämään hyökkäyksiä, jaksoon Vapaa kuin taivaan lintu (Cutting The Ties That Bind) asti. Treecko tulee sanoista Tree joka tarkoittaa puuta ja Gecko joka tarkoittaa Gekkoa.

GrovyleMuokkaa

Numero: 253 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Treecko Seuraava muoto: Sceptile

Grovyle (jap. ジュプトル, Juputoru), on kuvitteellinen ruohotyypin Pokémon. Grovyle on kehittynyt tasolla 16 Treeckosta. Grovyle kehittyy tasolla 36 Sceptileksi. Nimi Grovyle tulee englannin kielisistä sanoista grove (joka tarkoittaa metsikköä) ja reptile (joka tarkoittaa matelijaa).

Grovylen ulkonäkö perustuu gekkojen ulkonäköön. Grovyle on vihreä lisko, jonka vatsa on vaaleanpunainen, ja vyötärön kohdalla on vihreä kaistale, joka näyttää vyöltä. Sen ranteista, päälaelta ja takamuksesta lähtee pitkiä vihreitä lehtiä. Lehdet, jotka kasvavat Grovylen vartalosta, naamioivat sen erinomaisesti metsissä ja sademetsissä. Grovylen voimakkaat lihakset tekevät siitä taitavan puussakiipeilijän ja metsässä juoksijan, mikä vaikeuttaa sen nappaamista poképalloon.

SceptileMuokkaa

Numero: 254 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Grovyle Seuraava muoto: Ei ole

Sceptile (jap. ジュカイン, Jukain), on kuvitteellinen ruohotyypin Pokémon, joka pystyy mega-kehittymään. Sceptile on kehittynyt tasolla 36 Grovylesta. Grovyle taas on kehittynyt tasolla 16 Treeckosta. Nimi Sceptile tulee englannin kielisistä sanoista scythe (joka tarkoittaa viikatetta, jotka ovat Sceptilen käsivarsissa) ja reptile (joka tarkoittaa matelijaa).

Sceptile on ihmisen kokoinen, kaksijalkainen Pokémon, jolla on suuret ja terävät, viikatteen näköiset lehdet käsissään. Sillä on myös keltaisia palloja selässään, jotka voivat parantaa loukkaantuneita kasveja sekä suuri ja terävä häntä, joka muistuttaa kasvia. Sceptile saa voimia viidakosta ja koska se pitää metsistä, se kasvattaa rakkaudella puita ja kasveja. Vaikka Sceptile painaa 50 kilogrammaa, se liikkuu taitavasti metsissä. Se vaeltaa pitkiä matkoja hyppimällä puitten joukossa taitavasti.

TorchicMuokkaa

Numero: 255 Tyyppi: tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Combusken

Torchic on kuvitteellinen pieni tulityypin pokémon. Se muistuttaa pientä punaista tipua, jolla on pienet jalat ja pieni nokka. Torchic kehittyy tasolla 16 Combuskeniksi ja tasolla 36 Blazikeniksi. Torchic on yksi aloituspokemoneista eli sitä ei voi löytää mistään, ellei käytä koodeja. Sen saa aloituspokemoniksi peleissä Pokémon Ruby, Sapphire ja Emerald. Torchic on hyvä ruoho- jää- ja terästyypin pokemoneja vastaan, mutta vesi- ja kivityypin pokémonit ovat sille vaikeita vastustajia. Se on pokedexin numero 255. Torchicin nimi tulee englannin kielen sanoista torch joka tarkoittaa soihtua ja chick joka tarkoittaa kananpoikasta/tipua.

CombuskenMuokkaa

Numero: 256 Tyyppi: tuli/ taistelu Edellinen muoto: Torchic Seuraava muoto: Blaziken

Combusken on pokémon, joka on Torchicin seuraava muoto. Combusken voi kehittyä vielä Blazikeniksi. Combusken on tulityypin pokémon ja sillä on todella vahvat jalat, Torchicin kehittyessä Combuskeniksi se oppii uuden hyökkäyksen fire spinin. Se muistuttaa ulkomudoltaan kanaa ja sillä on oranssi nokka sekä töyhtö.

BlazikenMuokkaa

Numero: 257 Tyyppi: tuli/ taistelu Edellinen muoto: Combusken Seuraava muoto: Ei ole

Blaziken on tuli- ja taistelutyypin pokémon, joka on kehittynyt Combuskenista (tasolla 36), joka on kehittynyt Torchicista. Blaziken on Hoennin Pokédexissä kuudes pokémon. Se pystyy nykyään myös mega-kehittymään.

MudkipMuokkaa

Numero: 258 Tyyppi: vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Marshtomp

Mudkip on vesi-tyypin pokémon. Se on aloitus-pokémon Pokémon Rubyssa, Sapphiressa ja Emeraldissa. Mudkip on hyvä tuli-, kivi- ja maa-tyypin pokémoneja vastaan. Mudkip on heikko kasvityypin pokémoneja vastaan. Mudkipilla on todella vahva water gun hyökkäys.

Mudkip kehittyy Marshtompiksi 16-tasoisena. 36-tasoisena Marshtomp kehittyy Swampertiksi.

MarshtompMuokkaa

Numero: 259 Tyyppi: vesi/ maa Edellinen muoto: Mudkip Seuraava muoto: Swampert

Marshtomp on Mudkipin kehittyneempi muoto. Se on hyvä tuli-, kivi ja maa tyypin pokemoneja vastaan. Marshtomp on pienemmän muotonsa tapaan vesi- ja maatyypin pokemon.

Marshtomp muuttuu 36-tasoisena Swampertiksi. Swampert on tämän pokémonin viimeinen muoto.

SwampertMuokkaa

Numero: 260 Tyyppi: vesi/ maa Edellinen muoto: Marshtomp Seuraava muoto: Ei ole

Swampert on vesi- ja maa-tyypin pokémon. Swampert on hyvä maa-, kivi- ja tuli-tyypin pokemoneja vastaan, mutta heikko lehti-tyyppiä vastaan. Se on Mudkipin viimeinen kehitysvaihe. Marshtomp kehittyy 36-tasoisena Swampertiksi. Swampert pystyy nykyään myös mega-kehittymään.

PoochyenaMuokkaa

Numero: 261 Tyyppi: pimeys Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Mightyena

Poochyena on pimeystyyppinen Pokémon-laji. Se kehittyy Mightyenaksi tasolla 18.

MightyenaMuokkaa

Numero: 262 Tyyppi: pimeys Edellinen muoto: Poochyena Seuraava muoto: Ei ole

Mighthyena on hyenaa muistuttava pimeystyypin pokémon, joka kehittyy Poochyenasta. Pokemon Ruby and sapphiressa Team magman jäsenet käyttävät Mightyenoja.

ZigzagoonMuokkaa

Numero: 263 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Linoone

Zigzagoon on pesukarhua muistuttava perustyypin pokémon, joka kehittyy Linooneksi tasolla 20.

LinooneMuokkaa

Numero: 264 Tyyppi: normaali Edellinen muoto: Zigzagoon Seuraava muoto: Ei ole

Linoone on perustyypin pokémon, joka kehittyy Zigzagoonista.

WurmpleMuokkaa

Numero: 265 Tyyppi: hyönteis Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Silcoon/Cascoon

Wurmple on hyönteistyypin pokémon, joka kehittyy Silcooniksi tai Cascooniksi riippuen sen luonteesta.

SilcoonMuokkaa

Numero: 266 Tyyppi: hyönteis Edellinen muoto: Wurmple Seuraava muoto: Beautifly

Silcoon on kolmannen sukupolven hyönteistyypin Pokémon, joka kehittyy Wurmplesta tasolla 8. Se kehittyy Beautiflyksi tasolla 12.

BeautiflyMuokkaa

Numero: 267 Tyyppi: hyönteis/ lento Edellinen muoto: Silcoon Seuraava muoto: Ei ole

Beautifly on kolmannen sukupolven hyönteis- ja lentotyypin perhosmainen Pokémon-hahmo, jonka tunnetuin ihmisomistaja animessa on May. Pokemon-animessa Beautiflystä tulee se Pokémon, jota May useimmin käyttää kilpailuissa.

Nimi Beautifly tulee sanoista beautiful (kaunis), fly (lento) ja butterfly (perhonen). Beautifly on heikko sähkö-, kivi-, tuli-, lento- ja jäätyypin iskuille. Beautiflyhyn eivät tehoa maatyypin iskut.

CascoonMuokkaa

Numero: 268 Tyyppi: hyönteis Edellinen muoto: Wurmple Seuraava muoto: Dustox

Cascoon on kolmannen sukupolven hyönteistyypin pokémon, joka kehittyy Wurmplesta ja kehittyy Dustoxiksi tasolla 12.

DustoxMuokkaa

Numero: 269 Tyyppi: hyönteis/ myrkky Edellinen muoto: Cascoon Seuraava muoto: Ei ole

Dustox on kolmannessa sukupolvessa esitelty hyönteis- ja myrkkytyypin Pokémon, joka kehittyy Cascoonista ja on toinen Wurmplen viimeisistä kehitysmuodoista.

LotadMuokkaa

Numero: 270 Tyyppi: vesi/ ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Lombre

Lotad on kolmannen sukupolven vesi- ja ruohotyypin Pokémon, joka on Lombren ja Ludicolon ensimmäinen muoto. Sillä on lumme päässä. Sen saa napattua esimerkiksi Sapphiressä ja Emeraldissa.

LombreMuokkaa

Numero: 271 Tyyppi: vesi/ ruoho Edellinen muoto: Lotad Seuraava muoto: Ludicolo

Lombre on kolmannen sukupolven vesi-/ruohotyyppinen lumme-Pokémon. Sen edeltävä muoto on Lotad ja seuraava Ludicolo, joksi se kehittyy Vesikiven (Water Stone) avulla. Sen nimi tulee sanoista lotus ja sombrero.lähde? Animesarjassa Ashin kaverilla Brockilla oli Lotad, joka kehittyi Lombreksi ja vielä myöhemmin Ludicoloksi.

LudicoloMuokkaa

Numero: 272 Tyyppi: vesi/ ruoho Edellinen muoto: Lombre Seuraava muoto: Ei ole

SeedotMuokkaa

Numero: 273 Tyyppi: ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Nuzleaf

Seedot on kolmannen sukupolven ruohotyypin Pokémon, joka kehittyy Nuzleafiksi, joka taas kehittyy Shirftyksi.

NuzleafMuokkaa

Numero: 274 Tyyppi: ruoho/ pimeys Edellinen muoto: Seedot Seuraava muoto: Shiftry

ShiftryMuokkaa

Numero: 275 Tyyppi: ruoho/ pimeys Edellinen muoto: Nuzleaf Seuraava muoto: Ei ole

TaillowMuokkaa

{{Pokémon-laji |numero = 276 |tyyppi = normaali |tyyppi2 = lento |edellinen = |seuraava = Swellow

SwellowMuokkaa

Numero: 277 Tyyppi: normaali/ lento Edellinen muoto: Taillow Seuraava muoto: Ei ole

Swellow on lento- ja normaali tyypin pokemon se oppii kehittyessään uuden hyökkäyksen Windin.

WingullMuokkaa

Numero: 278 Tyyppi: vesi/ lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Pelipper

Wingull on lento- ja vesi tyypin pokemon ja se muistuttaa lokkia ulkomuodoltaan. Pokemon tv sarjassa niitä on usein rannalla. Wingullin kehittyessä Pelipperiksi siitä tulee isompi ja vahvempi ja se saa enemmän vesi tyypin hyökkäyksiä.

PelipperMuokkaa

Numero: 279 Tyyppi: vesi/ lento Edellinen muoto: Wingull Seuraava muoto: Ei ole

Pelipoer on vesi- ja lento tyypin pokemon se muistuttaa ulkomuodoltaan hieman Pelikaania ja siitä sen nimikin taitaa tulla.

RaltsMuokkaa

Numero: 280 Tyyppi: Meedio/ Keiju Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Kirlia

Ralts (jap. ラルト, Rarutos) on kolmannen sukupolven meedio- ja keijutyypin Pokémon-hahmo. Sen järjestysnumero on #280 National Pokédexissa ja #029 Hoenn Pokédexissa. Sen seuraava muoto on Kirlia, joksi se kehittyy tasolla 20 ja kolmas muoto on Gardevoir, joksi se kehittyy tasolla 30. Neljännessä sukupolvessa Kirlia voi kehittyä myös Galladeksi Dawn Stonen avulla, joskin se onnistuu vain, jos kehitettävä Kirlia on uros.

LähteetMuokkaa