Avaa päävalikko

Luettelo Nuolen tähdistön tähdistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo Nuolen tähtikuvion tähdistä

Nimi Designaatio Paikka Magnitudi Etäisyys valovuotta (vv.) Spektriluokka Huomioita
B F HD HIP RA Dekl. vis. abs.
δ Sge A δ 7 187076 97365 19h 47m 23.27s +18° 32′ 03.3″ 3.68 −2.01 448 M2II + B6
δ Sge B δ 7 187077 19h 47m 23.10s +18° 32′ 01.0″ 3.80
α Sge α 5 185758 96757 19h 40m 05.78s +18° 00′ 50.2″ 4.39 −1.42 473 G0II Sham, Alsahm
β Sge β 6 185958 96837 19h 41m 02.93s +17° 28′ 34.0″ 4.39 −1.39 466 G8II
ζ Sge ζ 8 187362 97496 19h 48m 58.65s +19° 08′ 31.1″ 5.01 0.01 326 A3V
η Sge η 16 190608 98920 20h 05m 09.47s +19° 59′ 27.2″ 5.09 1.61 162 K2III
13 Sge 13 189577 98438 20h 00m 03.31s +17° 30′ 59.5″ 5.33 −1.47 746 M4IIIa
11 Sge 11 189090 98234 19h 57m 45.44s +16° 47′ 20.8″ 5.54 0.07 404 B9III
1 Sge 1 180317 94620 19h 15m 17.34s +21° 13′ 55.6″ 5.65 0.71 318 A4V
ε Sge ε 4 185194 96516 19h 37m 17.38s +16° 27′ 46.0″ 5.67 −0.14 473 G8IIIvar
S Sge 10 188727 98085 19h 56m 01.26s +16° 38′ 05.3″ 5.71 −4.89 4289 G5Ibv SB
15 Sge 15 190406 98819 20h 04m 06.47s +17° 04′ 16.2″ 5.80 4.56 58 G1V kaksoistähti
193579 100276 20h 20m 21.40s +17° 47′ 34.8″ 5.82 −0.01 477 K5III
190211 98738 20h 03m 16.39s +18° 30′ 03.7″ 5.99 −1.09 849 K3Iab:
180242 94598 19h 15m 02.69s +20° 12′ 11.3″ 6.03 −0.70 724 G8III
178428 93966 19h 07m 57.28s +16° 51′ 14.9″ 6.08 4.47 68 G5V
177199 93523 19h 02m 52.62s +19° 39′ 39.7″ 6.11 −2.26 1538 K1III
18 Sge 18 192836 99913 20h 16m 19.78s +21° 35′ 55.5″ 6.11 1.31 298 K1III
9 Sge 9 188001 97796 19h 52m 21.77s +18° 40′ 18.8″ 6.24 −6.95 14174 O8e
191814 99445 20h 11m 03.53s +21° 08′ 04.2″ 6.24 0.25 514 K0
2 Sge 2 182490 95398 19h 24m 22.08s +16° 56′ 15.9″ 6.27 1.08 355 A2III-IV
185622 96688 19h 39m 25.34s +16° 34′ 16.1″ 6.37 −2.87 2296 M0Iab-Ib SB
191178 99176 20h 08m 06.50s +16° 39′ 51.7″ 6.39 −4.18 4234 M3III
180377 94646 19h 15m 33.37s +18° 30′ 58.8″ 6.46 −1.13 1072 M2III
176776 93374 19h 01m 05.43s +19° 18′ 34.6″ 6.47 0.74 457 K1III
U Sge 181182 94910 19h 18m 48.41s +19° 36′ 37.7″ 6.50 −0.96 1012 B8III + K
θ Sge θ 17 191570 99352 20h 09m 56.61s +20° 54′ 53.2″ 6.51 3.24 147 F5IV
3 Sge 3 182571 95435 19h 24m 45.39s +16° 57′ 25.4″ 6.84 1.36 407 A0
θ Sge θ 17 191571 20h 09m 52.30s +20° 53′ 47.0″ 8.90 θ Sge-tähtijärjestelmän osatähti

Taulukon sarakkeissa käytetyt lyhenteet:

LähteetMuokkaa

Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of stars in Sagitta