Luettelo Israelin ilmavoimien kalustosta

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Israelin ilmavoimien nykyisestä kalustosta.

HävittäjätMuokkaa

HävittäjätMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
F-15 Hävittäjä 16 F-15A
6 F-15B
17 F-15C
11 F-15D
  [1]

HävittäjäpommittajatMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
F-15 Hävittäjäpommittaja 25 F-15I   [1]
F-16 Hävittäjäpommittaja 78 F-16C
49 F-16D
99 F-16I
  [1]
F-35A Lightning II Hävittäjäpommittaja 0+   2 konetta LRIP 8 sopimuksella, tulossa käyttöön vuonna 2016.[1]

HarjoituskoneetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Grob G-120 Harjoituskone 17   [1]
M-346 Harjoituskone 2+   Tilattu yhteensä 30, ensimmäiset luovutettu heinäkuussa 2014.[1]
T-6A Harjoituskone 20   [1]

RynnäkkökoneetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
A-4 Rynnäkkökone 44 A-4N
10 TA-4H
16 TA-4J
  [1]

TiedustelukoneetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
AIAI-1124 Seascan Meritiedustelukone 3   [1]
RC-12D Tiedustelukone 6   [1]
EC-707 ELINT 1   [1]
Gulfstream G550 Shavit ELINT 3   [1]
B-707 Ilmavalvonta- ja varhaisvaroituskone 2   [1]
Gulfstream G550 Eitam Ilmavalvonta- ja varhaisvaroituskone 2   +1 tilattuna.[1]

KuljetuskoneetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
KC-130H Kuljetus- ja tankkauskone 4   [1]
KC-707 Kuljetus- ja tankkauskone 7   [1]
C-130 Hercules Kuljetuskone 5 C-130E
6 C-130H
1+ C-130J-30
  Tilattu kolme C-130J-30 konetta, ensimmäinen luovutettu elokuussa 2014.[1]
AT-802 Air Tractor Kevyt kuljetuskone 3   [1]
Beech 200 King Air Kevyt kuljetuskone 9 Beech 200
8 Beech 200T
5 Beech 200CT
  [1]
Beech A36 Bonanza Kevyt kuljetuskone 22   [1]

HelikopteritMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
AH-64 Apache Taisteluhelikopteri 27 AH-64A
17 AH-64D
  [1]
AS565SA Panther Sukellusveneen torjunta 7   [1]
OH-58B Kiowa Tiedusteluhelikopteri 12   [1]
CH-53D Sea Stallion Raskas kuljetushelikopteri 26   [1]
UH-60 Black Hawk Kuljetushelikopteri 39 S-70A
10 UH-60A
  [1]
Bell 206 Kevyt kuljetushelikopteri 6   [1]

Miehittämättömät ilma-aluksetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
IAI Heron Raskas miehittämätön ilma-alus 2+ Heron
3 Heron TP
  [1]
RQ-5A Hunter Raskas miehittämätön ilma-alus ?   [1]
Hermes 450 Miehittämätön ilma-alus ?   [1]
Hermes 900 Miehittämätön ilma-alus ?   [1]
Searcher MkII Miehittämätön ilma-alus 22   Toiset 22 varastoituna.[1]
Harpy Kevyt miehittämätön ilma-alus ?   [1]

IlmatorjuntaMuokkaa

IlmatorjuntaohjuksetMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
Arrow/Arrow 2 Ilmatorjuntaohjus 24   [1]
Rautakupoli Ilmatorjuntaohjus Muutama   [1]
MIM-104 Patriot Ilmatorjuntaohjus Muutama   [1]
MIM-23 I-HAWK Ilmatorjuntaohjus Muutama   [1]

IlmatorjuntakanuunatMuokkaa

Nimi Tyyppi Määrä Kuva Huom
M163 Machbet Vulcan Ilmatorjuntavaunu 105   [1]
ZSU-23-4 Ilmatorjuntavaunu 60   [1]
ZU-23-2 Ilmatorjuntakanuuna 150   [1]
M167 Vulcan Ilmatorjuntakanuuna ?   [1]
M-1939 37 mm Ilmatorjuntakanuuna ?   [1]
TCM-20 Ilmatorjuntakanuuna ?   [1]
150 L/70 Ilmatorjuntakanuuna ?   [1]

AseistusMuokkaa

OhjuksetMuokkaa

Nimi Tyyppi Kuva Huom
AGM-114 Hellfire Ilmasta maahan -ohjus   [1]
AGM-62B Walleye Ilmasta maahan -ohjus   [1]
AGM-65 Maverick Ilmasta maahan -ohjus   [1]
Popeye I/II Ilmasta maahan -ohjus   [1]
Delilah AL Ilmasta maahan -ohjus   [1]
AIM-9 Sidewinder Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus   [1]
Python 4 Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus   [1]
Python 5 Lämpöhakuinen ilmasta ilmaan -ohjus   [1]
Derby Tutkahakuinen ilmasta ilmaan -ohjus   [1]
AIM-120C AMRAAM Tutkahakuinen ilmasta ilmaan -ohjus   [1]

PommitMuokkaa

Nimi Tyyppi Kuva Huom
JDAM (GBU-31) Ohjattava pommi   [1]
Spice Ohjattava pommi   [1]
Lizard Ohjattava pommi [1]
Opher Ohjattava pommi [1]
Griffon Ohjattava pommi [1]

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf IISS: The Military Balance 2015, s. 334. Routledge, 2015. ISBN 978-1-85743-766-9. (englanniksi)