Luettelo Hondurasin presidenteistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Hondurasin presidenteistä.

Hondurasin presidentit Keski-Amerikan liittovaltiossa (1821-1839)Muokkaa

Itsenäisen Hondurasin tasavallan presidentit (vuodesta 1839)Muokkaa

Järjestys Presidentti[1][2] Virka-aika Puolue
1. Juan Francisco de Molina   11.1.1839–13.4.1839 Liberaalipuolue
vt. Felipe Neri Medina   13.4.1839–15.4.1839 Liberaalipuolue
vt. Juan José Alvarado   15.4.1839–27.4.1839 sitoutumaton
vt. José María Guerrero   27.4.1839–10.8.1839 Konservatiivipuolue
vt. Mariano Garrigó   10.8.1839–20.8.1839 sitoutumaton
vt. José María Bustillo   20.8.1839–27.8.1839 Konservatiivipuolue
vt. ministerineuvosto   27.8.1839–21.9.1839 ministerineuvosto
vt. Francisco Zelaya y Ayes   21.9.1839–1.1.1841 Konservatiivipuolue
2. Francisco Ferrera   1.1.1841–31.12.1842 Konservatiivipuolue
vt. ministerineuvosto   1.1.1843–23.2.1843 ministerineuvosto
3. Francisco Ferrera   23.2.1843–31.12.1844 Konservatiivipuolue
vt. ministerineuvosto   1.1.1845–8.1.1845 ministerineuvosto
4. Coronado Chávez   8.1.1845–1.1.1847 Konservatiivipuolue
vt. ministerineuvosto   1.1.1847–12.2.1847 ministerineuvosto
5. Juan Lindo   12.2.1847–1.2.1852 Konservatiivipuolue
vt. Francisco Gómez   1.2.1852–1.3.1852 Liberaalipuolue
6. José Trinidad Cabañas   1.3.1852–18.10.1855 Liberaalipuolue
vt. José Santiago Bueso   18.10.1855–8.11.1855 Liberaalipuolue
vt. Francisco de Aguilar   8.11.1855–17.2.1856 Liberaalipuolue
7. José Santos Guardiola   17.2.1856–11.1.1862 Konservatiivipuolue
vt. José Francisco Montes   11.1.1862–4.2.1862 Liberaalipuolue
vt. Victoriano Castellanos   4.2.1862–11.12.1862 Liberaalipuolue
vt. José Francisco Montes   11.12.1862–7.9.1863 Liberaalipuolue
vt. José María Medina   7.9.1863–31.12.1863 Konservatiivipuolue
vt. Francisco Inestroza   31.12.1863–15.3.1864 Konservatiivipuolue
7. José María Medina   15.3.1864–26.7.1872 Konservatiivipuolue
8. Céleo Arias   26.7.1872–13.1.1874 Liberaalipuolue
9. Ponciano Leiva   13.1.1874–8.6.1876 Konservatiivipuolue
10. Marcelino Mejía   8.6.1876–13.6.1876 Konservatiivipuolue
11. Crescencio Gómez   13.6.1876–12.8.1876 Konservatiivipuolue
12. José María Medina   12.8.1876–27.8.1876 Konservatiivipuolue
13. Marco Aurelio Soto   27.8.1876–19.10.1883 Liberaalipuolue
vt. ministerineuvosto   19.10.1883–30.11.1883 ministerineuvosto
14. Luis Bográn   30.11.1883–30.11.1891 Konservatiivipuolue
15. Ponciano Leiva   30.11.1891–7.8.1893 Konservatiivipuolue
16. Domingo Vásquez   7.8.1893–22.2.1894 Konservatiivipuolue
17. Policarpo Bonilla   22.2.1894–1.2.1899 Liberaalipuolue
18. Terencio Sierra   1.2.1899–1.2.1903 Liberaalipuolue
19. Juan Ángel Arias Boquín   1.2.1903–13.4.1903 Liberaalipuolue
20. Manuel Bonilla   13.4.1903–25.2.1907 Kansallispuolue
21. Miguel Oquelí Bustillo   25.2.1907–18.4.1907 Liberaalipuolue
22. Miguel R. Dávila   18.4.1907–28.3.1911 Kansallispuolue
vt. Francisco Bertrand   28.3.1911–1.2.1912 Kansallispuolue
23. Manuel Bonilla   1.2.1912–21.3.1913 Kansallispuolue
24. Francisco Bertrand   21.3.1913–9.9.919 Kansallispuolue
vt. Salvador Aguirre   9.9.1919–16.9.1919 Kansallispuolue
vt. Vicente Mejía Colindres   16.9.1919–5.10.1919 Liberaalipuolue
vt. Francisco Bográn   5.10.1919–1.2.1920 Liberaalipuolue
25. Rafael López Gutiérrez   1.2.1920–10.3.1924 Liberaalipuolue
vt. Francisco Bueso   10.3.1924–27.4.1924 Liberaalipuolue
26. Tiburcio Carías Andino
  27.4.1924–30.4.1924 Kansallispuolue
27. Vicente Tosta   30.4.1924–1.2.1925 Liberaalipuolue
28. Miguel Paz Barahona   1.2.1925–1.2.1929 Kansallispuolue
29. Vicente Mejía Colindres   1.2.1929–1.2.1933 Liberaalipuolue
30. Tiburcio Carías Andino   1.2.1933–1.1.1949 Kansallispuolue
31. Juan Manuel Gálvez   1.1.1949–5.12.1954 Kansallispuolue
32. Julio Lozano Díaz   5.12.1954–21.10.1956 Kansallispuolue
sotilasjuntta   21.10.1956–21.12.1957 sotilasjuntta
33. Ramón Villeda Morales   21.12.1957–3.10.1963 Liberaalipuolue
34. Oswaldo López Arellano   3.10.1963–7.6.1971 sotilasjuntta
35. Ramón Ernesto Cruz Uclés   7.6.1971–4.12.1972 Kansallispuolue
36. Oswaldo López Arellano
  4.12.1972–22.12.1975 sotilasjuntta
37. Juan Alberto Melgar Castro
  22.4.1975–7.8.1978 sotilasjuntta
38. Policarpo Paz García   7.8.1978–27.1.1982 sotilasjuntta
39. Roberto Suazo Córdova   27.1.1982–27.1.1986 Liberaalipuolue
40. José Azcona del Hoyo   27.1.1986–27.1.1990 Liberaalipuolue
41. Rafael Leonardo Callejas Romero   27.1.1990–27.1.1994 Kansallispuolue
42. Carlos Roberto Reina   27.1.1994–27.1.1998 Liberaalipuolue
43. Carlos Roberto Flores   27.1.1998–27.1.2002 Liberaalipuolue
44. Ricardo Rodolfo Maduro Joest   27.1.2002–27.1.2006 Kansallispuolue
45. Manuel Zelaya   27.1.2006–28.6.2009 Liberaalipuolue
46. Roberto Micheletti   28.6.2009–27.1.2010 Liberaalipuolue
47. Porfirio Lobo Sosa   27.1.2010–27.1.2014 Kansallispuolue
48. Juan Orlando Hernández   27.1.2014–27.1.2022 Kansallispuolue
49. Xiomara Castro   27.1.2022– Vapaus

LähteetMuokkaa

  1. Presidents (Arkistoitu – Internet Archive) Honduras.com (1933-2011)
  2. Mark Hillary Hansen, Leonard F. Wise, E. W. Egan: Kings, Rulers, and Statesmen, s. 150. Sterling Publishing Company, Inc.,, 2006. ISBN 9781402725920.