Avaa päävalikko

Luettelo Euroopan raitioteistä

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Euroopan raitiotiejärjestelmistä. Mukana ovat toiminnassa tai rakennettavina olevat raitiotiejärjestelmät.

Luettelo kaupungeistaMuokkaa

Maa Kaupunki Aloitusvuosi Linjojen pituus / km
  Alankomaat Amsterdam 1875 95,0
  Alankomaat Haag 1864 105
  Alankomaat Rotterdam 1879 75
  Alankomaat Utrecht 1983 20,7
  Belgia Antwerpen 1873 75,4
  Belgia Bryssel 1867 138,0
  Belgia Charleroi 1887 25,0
  Belgia Liège 2022 11,6
  Belgia Oostende 1874 68,0
  Bosnia ja Hertsegovina Sarajevo 1885 11,1
  Bulgaria Sofia 1898 97,5
  Espanja Alicante 2003 98,0
  Espanja Barcelona 2004 29,2
  Espanja Bilbao 2002 4,9
  Espanja Granada 2017 15,9
  Espanja Madrid 2007 27,8
  Espanja Murcia 2007 18,0
  Espanja Parla 2007 8,3
  Espanja Santa Cruz de Tenerife 2007 15,1
  Espanja Sevilla 2007 2,2
  Espanja Sóller 1913 5,0
  Espanja Valencia 1994
  Espanja Vitoria-Gasteiz 2008 12,0
  Espanja Zaragoza 2011 12,8
  Irlanti Dublin 2004 36,5
  Italia Bergamo 2009 12,5
  Italia Bolzano 1907 11,8
  Italia Cagliari 2008 12,3
  Italia Firenze 2010 7,4
  Italia Messina 2003 7,7
  Italia Milano 1876 170,0
  Italia Napoli 1875 11,8
  Italia Palermo 2015 18,3
  Italia Rooma 1877 39,0
  Italia Sassari 2006 4,3
  Italia Torino 1872 58,0
  Itävalta Gmunden 1894 2,3
  Itävalta Graz 1878 67,2
  Itävalta Innsbruck 1891 40,5
  Itävalta Linz 1880 30,4
  Itävalta Wien 1865 176,9
  Kreikka Ateena 2004 27,0
  Kroatia Osijek 1884 12,0
  Kroatia Zagreb 1891 58,0
  Latvia Daugavpils 1946 27,0
  Latvia Liepāja 1899 6,9
  Latvia Riika 1882 54,7
  Luxemburg Luxemburg 2017 16,0
  Norja Bergen 2010 20,4
  Norja Oslo 1875 42,5
  Norja Trondheim 1901 8,8
  Puola Bydgoszcz 1888 40,1
  Puola Częstochowa 1959 14,7
  Puola Elbląg 1895 16,9
  Puola Gdańsk 1873 56,7
  Puola Gorzów Wielkopolski 1899 13,0
  Puola Grudziądz 1896 9,0
  Puola Katowice 1894 171,0
  Puola Krakova 1882 93,8
  Puola Łódź 1898 141,0
  Puola Olsztyn 2015 11,5
  Puola Poznań 1880 65,0
  Puola Szczecin 1879 50,0
  Puola Toruń 1891 22,0
  Puola Varsova 1866 125,3
  Puola Wrocław 1877 84,0
  Portugali Almada 2007 13,5
  Portugali Lissabon 1873 25,0
  Portugali Porto 2002 67,0
  Portugali Sintra 1904 12,7
  Ranska Angers 2011 12,3
  Ranska Aubagne 2014 2,8
  Ranska Avignon 2014 14,9
  Ranska Besançon 2014 14,5
  Ranska Bordeaux 2003 66,1
  Ranska Brest 2012 14,3
  Ranska Caen 2019 22,6
  Ranska Dijont 2012 19,0
  Ranska Grenoble 1987 42,7
  Ranska Le Havre 2012 13,0
  Ranska Le Mans 2007 18,8
  Ranska Lille 1874 17,5
  Ranska Marseille 1876 13,0
  Ranska Montpellier 2000 60,0
  Ranska Mulhouse 2006 16,2
  Ranska Nantes 1985 44,3
  Ranska Nizza 2007 8,7
  Ranska Orléans 2000 29,3
  Ranska Pariisi 1992 114,8
  Ranska Reims 2011 11,2
  Ranska Rouen 1994 15,1
  Ranska Saint-Étienne 1881 11,7
  Ranska Strasbourg 1994 45,5
  Ranska Toulouse 2010 16,7
  Ranska Tours 2013 14,8
  Ranska Valenciennes 2006 33,8
  Romania Arad 1869 48,0
  Romania Botoșani 1991 7,4
  Romania Brăila 1900 22,3
  Romania Bukarest 1874 139,0
  Romania Cluj-Napoca 1987 11,7
  Romania Craiova 1987 18,0
  Romania Galați 1900 20,0
  Romania Iași 1900 35,0
  Romania Oradea 1906 19,0
  Romania Ploiești 1987 10,0
  Romania Timișoara 1869 38,0
  Ruotsi Göteborg 1879 95,0
  Ruotsi Lund 2019 5,5
  Ruotsi Norrköping 1904 18,7
  Ruotsi Tukholma 1877
  Saksa Augsburg 1881 45,4
  Saksa Berliini 1865 189,4
  Saksa Bielefeld 1900 33,1
  Saksa Bochum ja Kelsenkirchen 1894
  Saksa Bonn 1891 125,4
  Saksa Brandenburg an der Havel 1897 17,7
  Saksa Braunschweig 1879 35,0
  Saksa Bremen 1876 73,0
  Saksa Chemnitz 1880 30,5
  Saksa Cottbus 1903 20,1
  Saksa Darmstadt 1886 40,0
  Saksa Dessau 1894 12,5
  Saksa Dortmund 1881 77,0
  Saksa Dresden 1872 134,3
  Saksa Duisburg 1865
  Saksa Düsseldorf 1876
  Saksa Döbeln 2007 0,5
  Saksa Erfurt 1883 39,5
  Saksa Essen 1893
  Saksa Frankfurt (Oder) 1898 19,5
  Saksa Frankfurt am Main 1872 67,5
  Saksa Freiburg im Breisgau 1901 33,8
  Saksa Gera 1892 18,5
  Saksa Gotha 1894
  Saksa Görlitz 1882 9,0
  Saksa Halberstadt 1887 9,5
  Saksa Halle 1882 66,1
  Saksa Hannover 1872 123,0
  Saksa Heidelberg 1885 30,0
  Saksa Jena 1901 23,5
  Saksa Karlsruhe 1877 76,0
  Saksa Kassel 1877
  Saksa Krefeld 1883 37,7
  Saksa Köln 1877 194
  Saksa Leipzig 1872 143,5
  Saksa Magdeburg 1877 64,1
  Saksa Mainz 1883 29,2
  Saksa Mannheim ja Ludwigshafen 1878 103,4
  Saksa Mülheim ja Oberhausen 1897
  Saksa München 1876 80,4
  Saksa Naumburg 1892 2,5
  Saksa Nordhausen 1900 6,6
  Saksa Nürnberg 1881 38,4
  Saksa Plauen 1894 16,0
  Saksa Potsdam 1880 29,9
  Saksa Rostock 1881 35,6
  Saksa Schwerin 1908 21,0
  Saksa Schöneiche 1910 14,1
  Saksa Strausberg 1893 6,2
  Saksa Stuttgart 1868 130,1
  Saksa Ulm 1897 10,1
  Saksa Woltersdorf 1913 5,6
  Saksa Würzburg 1892 19,7
  Saksa Zwickau 1894 20,2
  Serbia Belgrad 1892 42,0
  Slovakia Bratislava 1895 41,5
  Slovakia Košice 1891 33,7
  Suomi Helsinki 1890 45,2
  Suomi Tampere 2021 17,0
  Sveitsi Basel 1895 86,3
  Sveitsi Bern 1890 27,5
  Sveitsi Geneve 1862 36,0
  Sveitsi Lausanne 1991 7,8
  Sveitsi Neuchâtel 1892 8,9
  Sveitsi Zürich 1882 73,6
  Tanska Aarhus 2017 12,0
  Tanska Odense 2020 14,5
  Tšekki Brno 1869 70,2
  Tšekki Liberec 1897 21,5
  Tšekki Litvínov ja Most 1901 18,0
  Tšekki Olomouc 1899 15,0
  Tšekki Ostrava 1901 65,7
  Tšekki Plzeň 1899 20,3
  Tšekki Praha 1875 142,7
  Ukraina Avdiivka 1965 3,8
  Ukraina Dnipro 1897 82
  Ukraina Donetsk 1928 60
  Ukraina Družkivka 1945 13
  Ukraina Harkova 1882 95
  Ukraina Horlivka 1932 28,5
  Ukraina Jenakijeve 1932 14,5
  Ukraina Jevpatorija 1914 15,5
  Ukraina Kamjanske 1935 35,0
  Ukraina Kiova 1891 98,0
  Ukraina Konotop 1949 17,0
  Ukraina Kryvyi Rih 1935 56,0
  Ukraina Lviv 1880 36,5
  Ukraina Mariupol 1933 47,2
  Ukraina Mykolajiv 1897 31,0
  Ukraina Odessa 1880 98,0
  Ukraina Vinnytsja 1913 19,5
  Ukraina Zaporižžja 1932 45,0
  Ukraina Žytomyr 1899 7,0
  Unkari Budapest 1866 156,9
  Unkari Debrecen 1908 8,8
  Unkari Miskolc 1897 13,5
  Unkari Szeged 1911 17,0
  Valko-Venäjä Mazyr 1988 19,6
  Valko-Venäjä Minsk 1892 31,0
  Valko-Venäjä Navapolatsk 1974 11,0
  Valko-Venäjä Vitsebsk 1898 36,0
  Venäjä Angarsk 1953 34,0
  Venäjä Atšinsk 1967 14,5
  Venäjä Barnaul 1948 55,0
  Venäjä Bijsk 1960 33,0
  Venäjä Habarovsk 1956 34,0
  Venäjä Irkutsk 1947 22,5
  Venäjä Iževsk 1935
  Venäjä Jaroslavl 1900
  Venäjä Jekaterinburg 1929 81,9
  Venäjä Kaliningrad 1895
  Venäjä Kazan 1875
  Venäjä Kemerovo 1940
  Venäjä Kolomna 1948
  Venäjä Komsomolsk-na-Amure 1957
  Venäjä Krasnodar 1900
  Venäjä Krasnojarsk 1958
  Venäjä Krasnoturjinsk 1954
  Venäjä Kursk 1898
  Venäjä Lipetsk 1947
  Venäjä Magnitogorsk 1935
  Venäjä Moskova 1872 208,5
  Venäjä Naberežnyje Tšelny 1973
  Venäjä Nižnekamsk 1967
  Venäjä Nižni Novgorod 1896
  Venäjä Nižni Tagil 1937
  Venäjä Novokuznetsk 1933
  Venäjä Novosibirsk 1934
  Venäjä Novotroitsk 1956
  Venäjä Novotšerkassk 1954
  Venäjä Omsk 1936
  Venäjä Orjol 1898
  Venäjä Orsk 1948 35
  Venäjä Osinniki 1960 11,3
  Venäjä Perm 1929 47,5
  Venäjä Pjatigorsk 1904 22,5
  Viro Tallinna 1888 19,7
  Yhdistynyt kuningaskunta Birmingham 1999 20,2
  Yhdistynyt kuningaskunta Blackpool 1885 17,7
  Yhdistynyt kuningaskunta Brighton 1898 27,4
  Yhdistynyt kuningaskunta Edinburgh 2014 14,0
  Yhdistynyt kuningaskunta Lontoo 2000 28,0
  Yhdistynyt kuningaskunta Manchester 1992 92,7
  Yhdistynyt kuningaskunta Nottingham 2004 32,0
  Yhdistynyt kuningaskunta Sheffield 1994 29,0