Luettelo Brasilian kaupungeista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Brasiliassa sijaitsevista kaupungeista.


KaupungistuminenMuokkaa

Brasilian väestö on verrattain korkeasti kaupungistunut, kahdeksan kymmenestä brasilialaisesta asuu kaupungeissa (144 miljoonaa 180 miljoonasta).


Suurimmat kaupungit asukasluvun mukaan - 2006 (arvio IBGE)Muokkaa

  1. São Paulo - 11 016 703
  2. Rio de Janeiro - 6 136 652
  3. Salvador - 2 711 372
  4. Fortaleza - 2 416 920
  5. Belo Horizonte - 2 399 920
  6. Brasília - 2 383 784
  7. Curitiba - 1 788 559
  8. Manaus - 1 688 524
  9. Recife - 1 515 052
  10. Porto Alegre - 1 440 939
  11. Belém - 1 428 368
  12. Guarulhos - 1 283 253 (osa São Paulon metropolialuetta)
  13. Goiânia - 1 220 412
  14. Campinas - 1 059 420
  15. São Luís - 998 385
  16. São Gonçalo - 973 372 (osa Rio de Janeiron metropolialuetta)
  17. Maceió - 922 458
  18. Duque de Caxias - 855 010 (osa Rio de Janeiron metropolialuetta)
  19. Nova Iguaçu - 844 583 (osa Rio de Janeiron metropolialuetta)
  20. São Bernardo do Campo - 803 906 (osa São Paulon metropolialuetta)
  21. Teresina - 801 971
  22. Natal - 789 896
  23. Campo Grande - 765 247
  24. Osasco - 714 950 (osa São Paulon metropolialuetta)
  25. Santo André - 673 234 (osa São Paulon metropolialuetta)
  26. João Pessoa - 672 081
  27. Jaboatão dos Guararapes - 651 355 (osa Recifen metropolialuetta)
  28. São José dos Campos - 610 965
  29. Contagem - 603 376 (osa Belo Horizonten metropolialuetta)
  30. Uberlândia - 600 368
  31. Sorocaba - 578 068
  32. Ribeirão Preto - 559 650
  33. Cuiabá - 542 861
  34. Feira de Santana - 535 284
  35. Juiz de Fora - 509 125
  36. Aracaju - 505 286
  37. Londrina - 498 288
  38. Ananindeua - 498 095 (osa Belémin metropolialuetta)
  39. Joinville - 496 051
  40. Belford Roxo - 489 002 (osa Rio de Janeiron metropolialuetta)
  41. Niterói - 476 669 (osa Rio de Janeiron metropolialuetta)
  42. São João de Meriti - 466 996 (osa Rio de Janeiron metropolialuetta)
  43. Aparecida de Goiânia - 453 104 (osa Goiânian metropolialuetta)
  44. Campos dos Goitacazes - 429 667
  45. Santos - 418 375
  46. São José do Rio Preto - 415 508
  47. Mauá - 413 943 (osa São Paulon metropolialuetta)
  48. Caxias do Sul - 412 053
  49. Betim - 407 003 (osa Belo Horizonten metropolialuetta)
  50. Florianópolis - 406 564
  51. Vila Velha - 405 374 (osa Vitórian metropolialuetta)
  52. Diadema - 395 333 (osa São Paulon metropolialuetta)
  53. Serra - 394 370 (osa Vitórian metropolialuetta)
  54. Carapicuíba - 389 634 (osa São Paulon metropolialuetta)
  55. Olinda - 387 494 (osa Recifen metropolialuetta)
  56. Porto Velho - 380 974
  57. Campina Grande - 379 871
  58. Mogi das Cruzes - 372 419 (osa São Paulon metropolialuetta)
  59. Macapá - 368 367
  60. Piracicaba - 366 442
  61. Cariacica - 361 058 (osa Vitórian metropolialuetta)
  62. Bauru - 356 680
  63. Itaquaquecetuba - 352 755 (osa São Paulon metropolialuetta)
  64. Montes Claros - 348 991
  65. Jundiaí - 348 621
  66. Pelotas - 346 452
  67. Canoas - 333 322 (osa Porto Alegren metropolialuetta)
  68. São Vicente - 329 370 (osa Santosin metropolialuetta)
  69. Franca - 328 121
  70. Maringá - 324 397
  71. Ribeirão das Neves - 322 969 (osa Belo Horizonten metropolialuetta)
  72. Anápolis - 318 808
  73. Vitória - 317 085
  74. Rio Branco - 314 127
  75. Caucaia - 313 584 (osa Fortalezan metropolialuetta)
  76. Petrópolis - 310 216
  77. Foz do Iguaçu - 309 113
  78. Guarujá - 305 171 (osa Santosin metropolialuetta)
  79. Ponta Grossa - 304 973
  80. Paulista - 299 744 (osa Recifen metropolialuetta)
  81. Blumenau - 298 603
  82. Vitória da Conquista - 289 772
  83. Uberaba - 285 094
  84. Cascavel - 284 083
  85. Caruaru - 283 152
  86. Suzano - 280 318 (osa São Paulon metropolialuetta)
  87. Limeira - 279 554
  88. Santarém - 276 074
  89. Taubaté - 271 660
  90. Gravataí - 270 763 (osa Porto Alegren metropolialuetta)
  91. Santa Maria - 270 073
  92. Barueri - 265 549 (osa São Paulon metropolialuetta)
  93. Viamão - 261 971 (osa Porto Alegren metropolialuetta)
  94. São José dos Pinhais - 261 125 (osa Curitiban metropolialuetta)
  95. Petrolina - 260 004
  96. Governador Valadares - 259 405
  97. Novo Hamburgo - 258 754 (osa Porto Alegren metropolialuetta)
  98. Volta Redonda - 258 145
  99. Várzea Grande - 254 736 (osa Cuiabán metropolialuetta)
  100. Boa Vista - 249 655
  101. Embu - 245 855 (osa São Paulon metropolialuetta)
  102. Praia Grande - 245 386 (osa Santosin metropolialuetta)
  103. Juazeiro do Norte - 240 638
  104. Sumaré - 237 900 (osa Campinasin metropolialuetta)
  105. Magé - 237 000 (osa Rio de Janeiron metropolialuetta)
  106. Ipatinga - 236 463
  107. Imperatriz - 232 560
  108. Colombo - 231 787 (osa Curitiban metropolialuetta)
  109. Mossoró - 229 787
  110. Taboão da Serra - 225 405 (osa São Paulon metropolialuetta)
  111. Marília - 224 093
  112. Itaboraí - 220 981
  113. Ilhéus - 220 943
  114. Palmas - 220 889
  115. Santa Luzia - 219 699 (osa Belo Horizonten metropolialuetta)
  116. São Carlos - 218 702
  117. Sete Lagoas - 215 069
  118. Alvorada - 214 953 (osa Porto Alegren metropolialuetta)
  119. São Leopoldo - 212 498 (osa Porto Alegren metropolialuetta)
  120. Jacareí - 211 559
  121. Divinópolis - 207 983
  122. Juazeiro - 207 969
  123. Presidente Prudente - 206 704
  124. Itabuna - 204 988
  125. Americana - 203 845 (osa Campinasin metropolialuetta)
  126. Itapevi - 202 683 (osa São Paulon metropolialuetta)
  127. Arapiraca - 202 390
  128. Hortolândia - 201 795 (osa Campinasin metropolialuetta)
  129. São José - 201 103
  130. Marabá - 200 801

Brasilian metropolialueetMuokkaa

Kansalliset metropolialueet

1 São Paulo - 18 500 000
2 Rio de Janeiro - 10 500 000

Alueelliset metropolialueet

3 Salvador - 5 250 000
4 Belo Horizonte - 4 100 000
5 Porto Alegre - 3 500 000
6 Recife - 3 250 000
7 Fortaleza - 3 200 000
8 Brasília - 3 000 000
9 Curitiba - 2 800 000
10 Belém - 2 100 000
11 Goiânia - 2 000 000
12 Manaus - 1 600 000
13 Vitória - 1 400 000 (Espirito Santon pääkaupunki, mutta osavaltion suurin kaupunki ja samalla metropolialueella on Vila Velha)
14 Campinas - 2 500 000
15 Santos - 1 050 000 (tunnettu myös nimellä Baixada Santista)
16 Londrina - 750 000

10 kehittyneintä kaupunkia inhimillisen kehityksen indeksin mukaan (HDI)Muokkaa

  1. São Caetano do Sul (SP) - 0,919
  2. Águas de São Pedro (SP) - 0,909
  3. Niterói (RJ)- 0,886
  4. Florianópolis (SC) - 0,875
  5. Santos (SP) - 0,871
  6. Bento Gonçalves (RS)- 0,870
  7. Balneário Camboriú (SC)- 0,867
  8. Joaçaba (SC)- 0,866
  9. Porto Alegre (RS)- 0,865
  10. Fernando de Noronha (PE)- 0,862

Vilkkaimmat satamatMuokkaa

  1. Santos
  2. Rio de Janeiro
  3. Paranagua
  4. Vitória
  5. Recife
  6. Manaus
  7. Porto Alegre
  8. Belém
  9. Fortaleza
  10. Salvador da Bahia
  11. Corumbá/Ladário

Pohjoinen alueMuokkaa

AcreMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

AmapáMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

AmazonasMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

ParáMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

RondôniaMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

RoraimaMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

TocantinsMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

Koillinen alueMuokkaa

AlagoasMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

BahiaMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

CearáMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

MaranhãoMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

ParaíbaMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

PernambucoMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

PiauíMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

Rio Grande do NorteMuokkaa

(2006 arvio - IBGE)

SergipeMuokkaa

Keski-lännen alueMuokkaa

Distrito FederalMuokkaa

GoiásMuokkaa

Mato GrossoMuokkaa

Mato Grosso do SulMuokkaa

Kaakkoinen alueMuokkaa

Espírito SantoMuokkaa

Minas GeraisMuokkaa

Rio de JaneiroMuokkaa

São PauloMuokkaa

Eteläinen alueMuokkaa

ParanáMuokkaa

Santa CatarinaMuokkaa

Rio Grande do SulMuokkaa

Katso myösMuokkaa