Luettelo Bette Davisin saamista palkinnoista ja ehdokkuuksista

Tämä on luettelo Bette Davisin saamista palkinnoista ja ehdokkuuksista.

Vuosi Palkinto Kategoria Työ Tulos
1932 Star of Tomorrow -palkinto [a] Voitto
1935 Oscar-palkinto Paras nais­pää­osa Naisen orja Ehdokkuus
1936 Erotetut sydämet Voitto
1937 Venetsian elokuvajuhlat: Volpi Cup Paras nais­pääosa Gangsterivalmentaja ja Yön kasvot Voitto
1939 Oscar-palkinto Paras nais­pää­osa Jezebel Voitto
1940 Synkkä voitto Ehdokkuus
1941 Kirje Ehdokkuus
Golden Apple -palkinto Voitto
1942 Oscar-palkinto Paras nais­pää­osa Nainen ei armoa antanut Ehdokkuus
1943 Uusien tähtien alla Ehdokkuus
1945 Naisen valta Ehdokkuus
1946 New York Film Critics Circle -palkinto Paras naispääosa Vilja viheriöi Ehdokkuus
1950 Photoplay-palkinto: Kultainen mitali Voitto
Grauman’s Chinese Theatre: käden- ja jalan­jälki­seremonia [b] Voitto
New York Film Critics Circle -palkinto Paras naispääosa Kaikki Eevasta Voitto
1951 Oscar-palkinto Paras nais­pää­osa Ehdokkuus
Golden Globe Paras nais­pää­osa draama­elo­kuvassa Ehdokkuus
Cannesin elokuvajuhlat: Paras nais­pää­osa -palkinto Paras nais­pää­osa Voitto
1952 Nastro d’argento: Silver Ribbon -palkinto Paras ulko­maalainen nais­pää­osa Voitto
1953 Oscar-palkinto Paras nais­pää­osa Sammuva tähti Ehdokkuus
1960 Tähti Hollywood Walk of Famelle Elo­kuva­ura [c] Voitto
Televisioura [d] Voitto
1962 Photoplay-palkinto Suosituin nais­tähti Voitto
Photoplay-palkinto: Kultainen mitali Voitto
Golden Globe Paras nais­pää­osa musikaali- tai komedia­elo­kuvassa Taskullinen ihmeitä Ehdokkuus
1963 Golden Apple -palkinto Voitto
Oscar-palkinto Paras nais­pää­osa Mitä tapahtuikaan Baby Janelle? Ehdokkuus
Golden Globe Paras nais­pää­osa draama­elo­kuvassa Ehdokkuus
Golden Laurel -palkinto Paras nais­pää­osa draama­elo­kuvassa Ehdokkuus
1964 Bafta-palkinto Paras nais­pää­osa Ehdokkuus
1965 Golden Laurel -palkinto Paras dramaattinen rooli­suoritus Murha asuu sydämessä Voitto
Photoplay-palkinto: Kultainen mitali Voitto
Golden Laurel -palkinto Paras nais­tähti Ehdokkuus
1969 San Franciscon elokuvajuhlat: The Craft of Cinema -palkinto Voitto
1973 Sarah Siddons -palkinto [e] Voitto
1974 Golden Globe: Cecil B. DeMille -palkinto [f] Voitto
Primetime Emmy -palkinto Erityis­luokittelu erin­omaisesta ja erillisestä saavutuksesta ABC's Wide World of Entertainment [g] Ehdokkuus
1977 Yhdysvaltain elokuvainstituutti: Elämän­työ­palkinto Voitto
Golden Scroll -palkinto Paras naissivuosa Suljettu ovi Voitto
1979 Primetime Emmy -palkinto Paras nais­pää­osa mini­sarjassa tai televisio­elo­kuvassa Strangers: The Story of a Mother and Daughter Voitto
1980 White Mama Ehdokkuus
1982 Film Advisory Board: Erin­omaisuus-palkinto Voitto
Distinguished Civilian Service Medal [h] Voitto
National Film Society Artistry in Cinema: Golden Reel -palkinto [i] Voitto
Golden Apple: Louella Parsons -elämäntyöpalkinto Voitto
1983 Women in Film Crystal -palkinto Voitto
Monte Carlon televisiofestivaali: Kultainen nymfi Piano rouva Ciminolle Voitto
Charles Chaplin -palkinto: Elämän­työ­palkinto Voitto
Boston Theater District Association: Elämän­työ­palkinto Voitto
Rudolph Valentino -palkinto [j] Vuoden nais­näyttelijä Voitto
American Theater Arts: Elämän­työ­palkinto Voitto
Primetime Emmy -palkinto Paras nais­sivu­osa mini­sarjassa tai televisio­elo­kuvassa Little Gloria... Happy at Last Ehdokkuus
1984 CableACE-palkinto Paras nais­pää­osa dramaattisessa ohjelmassa Right of Way Ehdokkuus
1986 César-kunnia­palkinto Voitto
Ordre des Arts et des Lettres [k] Voitto
1987 Deau­villen elo­kuva­juhlat: Special Tribute [l] Voitto
British Film Institute Fellowship [m] Voitto
Kunnialegioona [n] Voitto
Kennedy Center Honors -palkinto Voitto
CableACE-palkinto Paras nais­pää­osa televisio­elo­kuvassa tai mini­sarjassa Kun kesät kuolevat Ehdokkuus
1988 Campione d’Italia: Elämän­työ­palkinto Voitto
1989 San Sebastiánin elokuvajuhlat: Donostia-elämäntyöpalkinto Voitto
Film Society of Lincoln Center: Gala Tribute -palkinto Voitto
American Cinema: Elämän­työ­palkinto Voitto

HuomautuksetMuokkaa

  1. Teatteri­näytteille­asettajat nimesivät Davisin, Joan Blondellin ja Ginger Rogersin ”huomisen tähdiksi”. Seremonia pidettiin Ambassador Hotelissa, Los Angelesin Holly­woodissa; seremonia myös radioitiin. Tämä on Betten ensimmäinen palkinto.
  2. Seremonia pidettiin 6. marras­kuuta 1950
  3. Osoitteessa 6225 Holly­wood Boulevard
  4. Osoitteessa 6335 Holly­wood Boulevard
  5. Erityinen 20-vuotis­juhla-palkinto elo­kuvalle Kaikki Eevasta
  6. Elämän­työ­palkinto
  7. Jaksosta ”Warner Bros. Movies – A 50 Year Salute”
  8. Yhdys­valtain puolustus­ministeriön myöntämä mitali
  9. Panoksestaan elo­kuva­teollisuudessa
  10. Elämän­työ­palkinto
  11. Ranskan hallistus palkitsi Davisin elämän­työstään
  12. Elämäntyöpalkinto
  13. Tunnustuksena hänen [Davis] merkittävästä panoksestaan elo­kuva­kulttuurissa
  14. Elämän­työ­palkinto; myönnetty Deauvillen elokuvajuhlilla

Aiheesta muuallaMuokkaa