Avaa päävalikko

Luettelo Abukirin taisteluun osallistuneista aluksista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Luettelo Abukirin taisteluun osallistuneista aluksista listaa Abukirin taisteluun osallistuneet alukset ja aluksilla taistelussa surmansa saaneiden ja haavoittuneiden lukumäärät.

Luettelossa ristillä ('†') merkityt ovat joko kuolleet taistelussa tai menehtyneet taistelussa saamiinsa vammoihin.

Britannian Välimeren laivastoMuokkaa

Alus tykkejä komentaja Huom!
Goliath 74 Thomas Foley 21 kaatunutta
41 haavoittunutta[1]
Zealous 74 Samuel Hood -
Orion 74 James Saumarez 13 kaatunutta
29 haavoittunutta[2]
Audacious 74 Davidge Gould -
Theseus 74 Ralph W. Miller 5 kaatunutta
30 haavoittunutta[3]
Vanguard 74 Edward Berry Horatio Nelsonin lippulaiva
30 kaatunutta
76 haavoittunutta[1]
Minotaur 74 Thomas Louis 23 kaatunutta
64 haavoittunutta[4]
Bellerophon 74 Henry d'Esterre Darby 49 kaatunutta
148 haavoittunutta[5]
Defence 74 John Peyton -
Majestic 74 George Westcott 50 kaatunutta
143 haavoittunutta[6]
Alexander 74 Alexander J. Ball -
Swiftsure 74 Benjain Hallowell -
Leander 50 Thomas Boulden Thompson 0 kaatunutta
14 haavoittunutta[7]
Culloden 74 T. Troubridge ajoi karille, eikä osallistunut varsinaiseen taisteluun[8]

Ranskan Toulonin laivastoMuokkaa

Alus tykkejä komentaja Huom!
Guerrier 74 Trullet vallattu
Conquérant 74 D'Albarade vallattu
Spartiate 74 Eimeriau vallattu
Aquilon 74 Thevenard vallattu
Peuple Souverain 74 Raccord vallattu
Le Franklin 80 Gillet vallattu, B. du Chaylan lippulaiva
L'Orient 120 Casabianca tuhoutunut, Bruysin lippulaiva
Le Tonnant 80 Thouard vallattu, Duguay-Trouinin lippulaiva
L'Heureux 74 Etienne vallattu
Timoléon 74 L. Trullet tuhoutunut
Guillaume Tell 80 Saunier paennut, Villeneuven lippulaiva
Mercure 74 Cambon vallattu
Généreux 74 Lejoille paennut
Sérieuse 36 - tuhoutunut, kontra-amiraali Decrés
Artémise 36 - tuhoutunut, kontra-amiraali Decrés
Diane 48 - vallattu, kontra-amiraali Decrés
Justice 44 - vallattu, kontra-amiraali Decrés

LähteetMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Abukirin taistelu.
  • Thomas, David A.: A Companion to the Royal Navy, s. 271-272. Lontoo: Harrap, 1988. ISBN 0-245-54572-7. (englanniksi)
  • Winfield, Rif: British Warships in the Age of Sail 1793-1817 - Design, Construction and Fates, s. 82. Minnesota: Seaforth Publishing, 2005. ISBN 978-1-84415-717-4. (englanniksi)

ViitteetMuokkaa

  1. a b Winfield, Rif s. 52
  2. Winfield, Rif s. 62
  3. Winfield, Rif s. 61
  4. Winfield, Rif s. 57
  5. Winfield, Rif s. 54
  6. Winfield, Rif s. 61-62
  7. Winfield, Rif s. 119
  8. Winfield, Rif s. 59