Luettelo 200 metrin juoksun Suomen mestareista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo 200 metrin juoksun Suomen mestareista. 200 metrin juoksun Suomen mestaruudesta on kilpailtu Kalevan kisoissa vuodesta 1910 lähtien. Naiset ovat kilpailleet Suomen mestaruudesta vuodesta 1951 lähtien.

MestaruudetMuokkaa

Miehet (yht. 109)

Naiset (yht. 69)

VuosittainMuokkaa

 
Johanna Manninen voitti naisten Suomen mestaruuden 2000–2003.
 
Sari Keskitalo voitti naisten Suomen mestaruuden 2006–2009.

Miehet 1910–

Vuosi Voittaja Aika
1910 Väinö Pärnänen 24,0
1911 Lauri Pihkala 23,8
1912 Lauri Pihkala 23,4
1913 Waldemar Wickholm 24,0
1914 Waldemar Wickholm 23,2
1915 Erkki Kättö 23,4
1916 Aarni Nyström 23,6
1917 Waldemar Wickholm 23,3
1918 Valentin Bergman 23,3
1919 Erik Wilén 23,3
1920 Hirsch Drisin 23,0
1921 Erik Åström 22,1
1922 Hirsch Drisin 22,5
1923 Lauri Härö 22,6
1924 Reijo Halme 22,7
1925 Erik Åström 22,2
1926 Erik Åström 22,3
1927 Erik Åström 22,5
1928 Kalervo Pitkänen 22,4
1929 Akilles Järvinen 22,5
1930 Akilles Järvinen 22,2
1931 Akilles Järvinen 22,2
1932 Palle Virtanen 22,6
1933 Börje Strandvall 22,3
1934 Börje Strandvall 22,2
1935 Palle Virtanen 22,1
1936 Aki Tammisto 22,0
1937 Aki Tammisto 21,6
1938 Aki Tammisto 21,8
1939 Aki Tammisto 21,9
1940 Aki Tammisto 22,1
1942 Nils Kronqvist 22,7
1943 Bertel Storskrubb 22,7
1944 Bertel Storskrubb 23,7
1945 Nils Kronqvist 22,5
1946 Nils Kronqvist 22,7
1947 Jorma Lindell 23,0
1948 Ensio Pailemo 22,8
1949 Mauno Koski 22,3
1950 Esko Inkala 22,4
1951 Matti Saukkonen 22,2
1952 Voitto Hellsten 21,8
1953 Esko Inkala 22,1
1954 Voitto Hellsten 21,7
1955 Voitto Hellsten 21,7
1956 Voitto Hellsten 21,5
1957 Voitto Hellsten 21,7
1958 Börje Strand 21,8
1959 Pentti Rekola 21,6
1960 Börje Strand 21,6
1961 Börje Strand 21,7
1962 Börje Strand 21,8
1963 Pauli Ny 21,3
1964 Aarno Musku 21,5
1965 Aarno Musku 21,6
1966 Ossi Karttunen 21,8
1967 Ossi Karttunen 21,4
1968 Ossi Karttunen 21,5
1969 Ossi Karttunen 21,2
1970 Ossi Karttunen 21,5
1971 Markku Kukkoaho 20,8
1972 Antti Rajamäki 21,2
1973 Ossi Karttunen 20,5
1974 Ossi Karttunen 21,2
1975 Antti Rajamäki 20,72
1976 Markku Kukkoaho 20,73
1977 Ossi Karttunen 20,95
1978 Antti Rajamäki 20,76
1979 Jukka Sulalampi 21,78
1980 Hannu Mykrä 21,25
1981 Kimmo Saaristo 21,15
1982 Kimmo Saaristo 21,42
1983 Kimmo Saaristo 21,15
1984 Kimmo Saaristo 20,83
1985 Kimmo Saaristo 20,98
1986 Kimmo Saaristo 21,29
1987 Juha Pyy 21,44
1988 Sakari Syväoja 21,15
1989 Kai Kyllönen 21,79
1990 Matti Heusala 21,51
1991 Jouni Myllymäki 21,28
1992 Kari Niemi 21,46
1993 Ari Pakarinen 21,10
1994 Kai Kyllönen 21,00
1995 Ari Pakarinen 21,42
1996 Ari Pakarinen 20,97
1997 Janne Hautaniemi 21,22
1998 Harri Kivelä 21,26
1999 Aleksi Sillanpää 21,34
2000 Tommi Hartonen 20,76
2001 Tommi Hartonen 21,04
2002 Tommi Hartonen 20,72
2003 Samsa Tuikka 21,13
2004 Tommi Hartonen 21,01
2005 Visa Hongisto 21,21
2006 Nghi Tran 21,19
2007 Visa Hongisto 20,98[1]
2008 Visa Hongisto 20,88[2]
2009 Visa Hongisto 21,27[3]
2010 Jonathan Åstrand 20,98[4]
2011 Santeri Tukia 21,61[5]
2012 Jonathan Åstrand 20,72[6]
2013 Jonathan Åstrand 20,77[7]
2014 Eetu Rantala 21,08[8]
2015 Samuli Samuelsson 21,29[9]
2016 Samuli Samuelsson 21,10[10]
2017 Samuli Samuelsson 20,73[11]
2018 Oskari Lehtonen 21,07[12]
2019 Roope Saarinen 21,13[13]

Naiset 1951–

Vuosi Voittaja Aika
1951 Pirkko Länsivuori 26,6
1952 Pirkko Länsivuori 26,7
1953 Ulla Pokki 27,1
1954 Ulla Pokki 26,5
1955 Aulikki Lehmijoki 26,7
1956 Aulikki Lehmijoki 26,4
1957 Aulikki Lehmijoki 26,0
1958 Aulikki Lehmijoki 26,2
1959 Aulikki Lehmijoki 25,5
1960 Aulikki Jaakkola 25,7
1961 Sirkka Norrlund 26,0
1962 Hilkka Kivistö 25,8
1963 Hilkka Kivistö 25,4
1964 Sirkka Norrlund 25,8
1965 Eeva Haimi 25,3
1966 Sirkka Norrlund 24,8
1967 Mona-Lisa Strandvall 25,3
1968 Mona-Lisa Strandvall 25,1
1969 Mona-Lisa Strandvall 24,6
1970 Mona-Lisa Strandvall 24,6
1971 Marika Eklund 23,7
1972 Pirjo Wilmi 24,4
1973 Tuula Rautanen 23,6
1974 Riitta Salin 23,0
1975 Riitta Salin 23,78
1976 Pirjo Häggman 22,96
1977 Pirjo Häggman 23,70
1978 Pirjo Häggman 23,27
1979 Helinä Laihorinne 23,65
1980 Pirjo Häggman 23,67
1981 Helinä Laihorinne 23,36
1982 Margareetta Honkaharju 24,50
1983 Helinä Marjamaa 23,75
1984 Helinä Marjamaa 23,15
1985 Sisko Markkanen 23,79
1986 Sisko Markkanen 24,12
1987 Auli Marttinen 24,06
1988 Sisko Hanhijoki 23,50
1989 Sisko Hanhijoki 23,72
1990 Sisko Hanhijoki 23,72
1991 Sisko Hanhijoki 23,21
1992 Sisko Hanhijoki 23,14
1993 Sanna Hernesniemi 23,31
1994 Sanna Hernesniemi 23,14
1995 Sanna Hernesniemi 23,48
1996 Sanna Hernesniemi 23,15
1997 Sanna Hernesniemi 22,98
1998 Sanna Kyllönen 23,25
1999 Sanna Kyllönen 23,63
2000 Johanna Manninen 23,28
2001 Johanna Manninen 23,66
2002 Johanna Manninen 23,08
2003 Johanna Manninen 23,19
2004 Kirsi Mykkänen 23,95
2005 Kirsi Mykkänen 23,53
2006 Sari Keskitalo 23,85
2007 Sari Keskitalo 23,71[14]
2008 Sari Keskitalo 23,59[15]
2009 Sari Keskitalo 24,34[16]
2010 Anna Hämäläinen 24,34[17]
2011 Anna Hämäläinen 23,76[18]
2012 Hanna-Maari Latvala 23,38[19]
2013 Hanna-Maari Latvala 23,31[20]
2014 Hanna-Maari Latvala 23,24[21]
2015 Hanna-Maari Latvala 23,03[22]
2016 Anna Hämäläinen 23,70[23]
2017 Hanna-Maari Latvala 23,68[24]
2018 Milja Thureson 23,65[25]
2019 Hanna-Maari Latvala 23,78[26]

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Kalevan kisat Lappeenranta 3.–5.8.2007 M 200 m
  2. Kalevan kisat, Tampere 24.–27.7.2008 M 200 m
  3. Kalevan kisat, Espoo 31.7.–2.8.2009 M 200 m
  4. Kalevan kisat, Kajaani 5.–8.8.2010 M 200 m live.time4results.com. Viitattu 4.8.2015.
  5. Kalevan kisat, Turku 4.–7.8.2011 M 200 m
  6. Kalevan kisat, Lahti 23.–26.8.2012 M 200 m
  7. Kalevan kisat, Vaasa 25.–28.7.2013 M 200 m
  8. Kalevan kisat, Kuopio 31.7.–3.8.2014 M 200 m
  9. Kalevan kisat, Pori 30.7.–2.8.2014 M 200 m live.time4results.com. Viitattu 4.8.2015.
  10. Kalevan kisat, Oulu 21.–24.7.2016 M 200 m live.time4results.com. Viitattu 24.7.2016.
  11. Kalevan kisat, Seinäjoki 20.–23.7.2017 M 200 m live.time4results.com. Viitattu 24.7.2017.
  12. Kalevan kisat, Jyväskylä 19.–22.7.2018 M 200 m live.time4results.com. Viitattu 4.8.2019.
  13. Kalevan kisat, Lappeenranta 1.–4.8.2019 M 200 m live.time4results.com. Viitattu 4.8.2019.
  14. Kalevan kisat Lappeenranta 3.–5.8.2007 N 200 m
  15. Kalevan kisat, Tampere 24.–27.7.2008 N 200 m
  16. Kalevan kisat, Espoo 31.7.–2.8.2009 N 200 m
  17. Kalevan kisat, Kajaani 5.–8.8.2010 N 200 m live.time4results.com. Viitattu 4.8.2015.
  18. Kalevan kisat, Turku 4.–7.8.2011 N 200 m
  19. Kalevan kisat, Lahti 23.–26.8.2012 N 200 m
  20. Kalevan kisat, Vaasa 25.–28.7.2013 N 200 m
  21. Kalevan kisat, Kuopio 31.7.–3.8.2014 N 200 m
  22. Kalevan kisat, Pori 30.7.–2.8.2014 N 200 m live.time4results.com. Viitattu 4.8.2015.
  23. Kalevan kisat, Oulu 21.–24.7.2016 N 200 m live.time4results.com. Viitattu 24.7.2016.
  24. Kalevan kisat, Seinäjoki 20.–23.7.2017 N 200 m live.time4results.com. Viitattu 24.7.2017.
  25. Kalevan kisat, Jyväskylä 19.–22.7.2018 N 200 m live.time4results.com. Viitattu 4.8.2019.
  26. Kalevan kisat, Lappeenranta 1.–4.8.2019 N 200 m live.time4results.com. Viitattu 4.8.2019.