Leena Pöysti

suomalainen näyttelijä

Leena Pöysti (s. 1976) on suomalainen näyttelijä. Hän näytteli televisiosarjoissa MTV3:lla Käenpesässä Pirjo Räsäsen roolissa ja TV2:lla Hovimäessä Ruth Lindhofin roolissa.

Leena Pöysti
Henkilötiedot
Syntynyt1976 (ikä 44–45)
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1994–
Merkittävät roolit
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Svensk Filmdatabas

UraMuokkaa

Aikaisemmin hän on näytellyt televisiosarjassa Benner & Benner, ja hänellä oli myös pikkuosa Veikko Aaltosen vuoden 1999 menestyselokuvassa Rakkaudella Maire. Hän juonsi keväällä 2008 Hurtta ja stara -kilpailuohjelmaa, jossa julkisuuden henkilöt kouluttivat kodittomia koiria. Hän on esiintynyt myös elokuvissa Pysäkki ja Ganes. Vuonna 2012 hän näytteli sarjassa Roba. Hän näyttelee sairaaladraamassa Syke.

YksityiselämäMuokkaa

Pöystillä on kaksi lasta.[1] Sukunimestään huolimatta hän ei kuulu Pöystien taiteilijasukuun.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
1998 Hiekkamorsian nuoren Sallan ääni
1999 Rakkaudella, Maire äiti kaupassa
2003 Ei siihen kuole Inka
2007 Ganes Satu
2016 Nuotin vierestä Leena nuorena
2018 Suomen hauskin mies Helen Kalm
2021 Syke-elokuva: Hätätila Johanna Alanko

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
1994–1995 Kovaa maata Kikka
2001 Kaverille ei jätetä Ninni / Taina
2001–2002 Benner & Benner Nina Särki
2002 Tummien vesien tulkit kassaneiti
2003 Hovimäki Ruth Lindhof
2004–2007 Käenpesä Pirjo Räsänen
2007 Maan mitta Katja Halkola
2009 Uutishuone Marjatta
2012– Roba Maikki Kurkela
2014– Syke Johanna Alanko
2018 Keisari Aarnio Saara
2019 Aallonmurtaja Micaela
Rehtori Mikin äiti
Huone 301 Olivia Kurtti
2020 Karppi Sara Tulisuo

LähteetMuokkaa

  1. Toivanen, Kia: Syke-tähti Leena Pöysti: Tämä asia on arkemme pelastus Kaksplus. 28.11.2018. Helsinki: Otavamedia Oy. Viitattu 18.10.2019.
  2. Mäki-Kala, Linda: Leena Pöysti: ”Olen aina ollut eläkeläissielu” Me Naiset. 28.11.2012. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Arkistoitu 4.5.2016. Viitattu 29.3.2015.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.