Avaa päävalikko

Kristoffer Rygg

(Ohjattu sivulta Kristoffer Garm Rygg)
Kristoffer Rygg vuonna 2007.

Kristoffer Rygg (s. 9. syyskuuta 1976 Oslo), joka tunnetaan myös nimimerkeillä Garm, G. Wolf, Trickster G. ja Fiery G. Maelstrom, on norjalainen muusikko, laulaja ja tuottaja/kitaristi (Ulver), joka tunnetaan parhaiten laajasta ääniskaalastaan. Rygg omaa baritoniäänensä rinnalla hiotun falsettirekisterin ja on kouliintunut myös säröisissä black metal -vokaaleissa.

Rygg perusti 16-vuotiaana Ulverin, joka oli yksi black metallin tärkeimmistä nimistä ensimmäisillä kolmella albumillaan. Ulverin teokset ovat olleet myös suunnannäyttäjänä folk metallille ja avantgardemetallille. Rygg on ollut laulajana myös yhtyeissä Borknagar (1995–1997) ja Arcturus (1993–2003).

Nykyään Rygg pyörittää omaa levy-yhtiötään Jester Recordsia, ja luo musiikkia Ulverille ja vaihtoehtorock-yhtye Head Control Systemille. Hän kuitenkin vierailee usein muiden yhtyeiden levyillä ja on ollut tekemisissä muun muassa Darkthronen, Emperorin, Mayhemin ja Zyklonin kanssa.

DiskografiaMuokkaa

ArcturusMuokkaa

  1. Constellation (1994)
  2. Aspera Hiems Symfonia (1995)
  3. La Masquerade Infernale (1997)
  4. Disguised Masters (1999)
  5. Aspera Hiems Symfonia/Constellation/My Angel (2002)
  6. The Sham Mirrors (2002)

BorknagarMuokkaa

  1. Borknagar (1996)
  2. The Olden Domain (1997)

Head Control SystemMuokkaa

  1. Murder Nature (2006)

UlverMuokkaa

  1. Vargnatt (1993)
  2. Split 7" w/Mysticum (1994)
  3. Bergtatt – Et eeventyr i 5 capitler (1994)
  4. Kveldssanger (1995)
  5. Nattens Madrigal - Aatte Hymne Til Ulven I Manden (1996)
  6. Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell (1998)
  7. Metamorphosis (1999)
  8. Perdition City (2000)
  9. Silence Teaches You How to Sing (2001)
  10. Silencing the Singing (2001)
  11. Lyckantropen Themes (2002)
  12. A Quick Fix of Melancholy (2003)
  13. Teachings in Silence (2003)
  14. Svidd Neger (Original Soundtrack) (2003)
  15. Ulver 1993–2003: 1st Decade In The Machines (2003)
  16. Blood Inside (2005)
  17. UNO (soundtrack, 2005)
  18. Shadows of the Sun (2007)

VierailutMuokkaa

Aakkosjärjestyksessä.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.