Avaa päävalikko

Felix Blume (s. 3. elokuuta 1984, Friedberg, Saksa),[1] tunnetaan paremmin taiteilijanimellään Kollegah, on saksalainen rap-artisti. Hänet tunnetaan myös nimellä Der Boss.[2] Blume on levyttänyt levy-yhtiöille Selfmade Records[2] ja Alpha Music Empire.

Kollegah
Kollegah vuonna 2014.
Kollegah vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt 3. elokuuta 1984 (ikä 34)
Muusikko
Taiteilijanimet Kollegah, Der Boss
Laulukielet saksa
Aktiivisena 2003–
Tyylilajit Hip Hop
Levy-yhtiöt Selfmade Records, Alpha Music Empire
Aiheesta muualla
MusicBrainz

Sisällysluettelo

TaustaMuokkaa

Blume syntyi Friedbergissä Saksassa vuonna 1984.[3][1] Hänen äitinsä on saksalainen ja isänsä kanadalainen, joka jätti perheen pian Blumen syntymän jälkeen.[3] Blume varttui Simmernissä ja kääntyi teini-ikäisenä islamin uskoon isäpuolensa kautta.[3]

DiskografiaMuokkaa

Studioalbumit[4]Muokkaa

  • 2006: Boss der Bosse
  • 2007: Alphagene
  • 2008: Kollegah
  • 2011: Bossaura
  • 2014: King
  • 2015: Zuhältertape Volume 4
  • 2016: Imperator

YhteisalbumitMuokkaa

  • 2009: Jung, brutal, gutaussehend (mukana Farid Bang)
  • 2013: Jung, brutal, gutaussehend 2 (mukana Farid Bang)
  • 2017: Jung, brutal, gutaussehend 3 (mukana Farid Bang)

LähteetMuokkaa

  1. a b Kollegah Apple Musicissa Apple Music. Viitattu 26.12.2017.
  2. a b Kollegah
  3. a b c Kollegah’s Biography — Free listening, videos, concerts, stats and photos at Last.fm Last.fm. Viitattu 26.12.2017. (englanniksi)
  4. Diskografia