Kim Petras

Kim Petras (s. 27. elokuuta 1992, Köln, Saksa) on saksalainen poplaulaja. Hän julkaisi itse videoita internetissä, ja levy-yhtiö Joyce Records löysi hänet sitä kautta. Ensimmäinen kaupallisen levy-yhtiön julkaisu Fade Away ilmestyi syksyllä 2008. Vuonna 2017 Petras julkaisi Dr. Luken tuottaman kappaleen[1] ”I Don’t Want It at All”, joka päätyi Spotifyn Viral Top 50 -listan kärkeen.[2]

Kim Petras
Kim Petras vuonna 2018.
Kim Petras vuonna 2018.
Henkilötiedot
Syntynyt27. elokuuta 1992 (ikä 28)
Köln, Saksa
Muusikko
Laulukielet englanti
Tyylilajit pop
Levy-yhtiöt BunHead
Aiheesta muualla
Kotisivut

Varhainen elämäMuokkaa

Kim Petras syntyi vuonna 1992 Kölnissä. Hänen vanhempansa ovat Lutz ja Konni Petras, ja hänellä on kaksi vanhempaa sisarta.

Kim on transsukupuolinen, eli hänet määriteltiin syntymässä pojaksi, mutta hänen oikea sukupuolensa ilmeni jo hänen ollessaan 2-vuotias. Kimiä kiusattiin koulussa, mutta hänen perheensä oli hyvin ymmärtäväinen ja antoi lapsensa elää haluamaansa elämää. Kim aloitti sukupuolenkorjausprosessin hormonihoidoilla 12-vuotiaana, ja kävi korjausleikkauksessa poikkeuksellisen nuorena – vain 16-vuotiaana. [3]. Tapaus teki hänestä maailmanlaajuisesti kuuluisan, ja hän onkin työskennellyt tukeakseen muita transsukupuolisia nuoria.

19-vuotiaana Petras muutti Los Angelesiin tavoittelemaan laulajanuraa.[2]

DiskografiaMuokkaa

EP:tMuokkaa

  • One Piece of Tape (2011)
  • Turn Off The Light Vol.1 (2018)[4]
  • Turn Off The Light (2019)

SingletMuokkaa

  • Fade Away (2008)
  • Last Forever (2009)
  • Die for You (2009)
  • Boomerang (2009)
  • I Don’t Want It at All (2017)
  • Hillside Boys (2017)
  • Hills (feat. Baby E) (2017)
  • Slow It Down (2017)
  • Faded (feat. Lil Aaron) (2017)
  • Heart to Break (2018)
  • Can’t Do Better (2018)
  • All the Time (2018)
  • Feeling Of Falling (feat. Cheat Codes & Steve Aoki), Steve Aoki remix (2019)[5]
  • 1,2,3 dayz up (feat. SOPHIE) (2019)
  • Broken (2019)
  • Got My Number (2019)
  • Blow It All (2019)
  • Another One (2019)
  • Reminds Me (2020)

LähteetMuokkaa

  1. ‎Kim Petras on Apple Music Apple Music. Viitattu 22.1.2019. (englanniksi)
  2. a b Kim Petras' new single is a bratty banger Galore. 16.1.2018. Viitattu 22.1.2019. (englanniksi)
  3. http://www.rightcelebrity.com/?p=4357
  4. ”‎Turn off the Light, Vol. 1 by Kim Petras”. en-uslähde tarkemmin?
  5. ‎Kim Petras on Apple Music Apple Music. Viitattu 22.1.2019. (englanniksi)
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.