Avaa päävalikko
Kelly Osbourne vuonna 2013.

Kelly Michelle Lee Osbourne (s. 27. lokakuuta 1984 Lontoo, Iso-Britannia) on Yhdysvalloissa asuva rocklaulaja. Hänen isänsä on Ozzy Osbourne ja äitinsä Sharon Osbourne. Hänellä on yksi veli, Jack Osbourne, ja yksi sisko, Aimee Osbourne. Kelly on tullut tutuksi vuonna 2004 lopetetusta The Osbournes -tositelevisiosarjasta.

PerheMuokkaa

Ura ja elämäMuokkaa

Kelly joutui vuonna 2004 huumevieroitukseen, kun paparazzikuvaaja otti hänestä valokuvan ostamassa vahvoja kipulääkkeitä katukauppiaalta. Terapiasta päästyään Kelly kertoi avoimesti käyttäneensä huumeita jo 13-vuotiaasta lähtien. Huumeidenkäyttöön Kelly kertoi ajautuneensa televisiosarjan aiheuttamien paineiden ja stressin takia.lähde?

Kelly sai teinitytön roolin Music Televisionilla pyörivästä Life As We Know It -sarjasta vuonna 2005. Hän on myös suunnitellut oman Stiletto Killers -vaatemalliston, joka lopetettiin vuonna 2006. [1]

Laulajanuransa menestyneimmät kappaleet Kellyllä ovat Madonna-cover "Papa Don't Preach", "Shut Up", "One Word" sekä "Changes" yhdessä Ozzy Osbournen kanssa.

Kelly Osbourne joutui palaamaan hoitoon kesäkuussa 2005, sillä hänen äitinsä kertoi Kellyn kyllästyneen hänen persoonallisen ulkonäkönsä pilkkaamiseen ja murtuneen uusimman levynsä kylmähköstä menestyksestä. Hoidosta päästyään Kelly kertoi heikosta menestyksestä huolimatta jatkavansa musiikkiuraansa. Hän on laulanut tulevaa albumiaan varten coverin "Girls Just Wanna Have Fun" -kappaleesta Cyndi Lauperin kanssa.

Kelly sortui jälleen huumeisiin ja oli vuoden ajan (kesä 2017–kesä 2018) vieroituksessa.[2]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Papa Don't Preach (2002 - US #101, UK #31)
  • Changes (2003 - Ei noussut listoille)
  • Live In London (DVD, 2003)
  • Sleeping In The Nothing (2005 - US #117,UK #57)
  • Do Not Take It (2008 - US #111,UK #54

SingletMuokkaa

  • Papa Don't Preach (2002 - UK #3, FIN #5)
  • Shut Up (2003 - UK #11)
  • Changes (Ozzy Osbournen kanssa 2003 - UK #1)
  • Come Dig Me Out (2003)
  • One Word (2005 - US #82, UK #9)
  • One Word (Chris Cox Remix) (2005)
  • Redlight (2005 - UK #73)
  • Remix (2008 - FIN #1)

LähteetMuokkaa

  1. Sacha Molitorisz: Tough game, even for top players 10.10.2007. The Sydney Morning Herald. Viitattu 9.3.2008. (englanniksi)
  2. Syy julkisuudesta hävinneen Kelly Osbournen katoamistempulle selvisi - taisteli eroon päihteistä: ”Asiat menivät todella synkiksi” iltalehti.fi. Viitattu 11.8.2018.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.