Avaa päävalikko

Kalki Koechlin (s. 10. tammikuuta 1984 Kallatty, Tamil Nadu, Intia)[1] on ranskalainen näyttelijä, joka asuu ja työskentelee Intiassa.[2] Hän teki ensiesiintymisensä hindinkielisessä elokuvateollisuudessa Anurag Kashyapin ylistetyssä elokuvassa Dev.D (2009) ja voitti parhaan naissivuosan Filmfare Awards -palkinnon.[1]

Kalki Koechlin
Kalki Koechlin vuonna 2014.
Kalki Koechlin vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt 10. tammikuuta 1984 (ikä 35)
Kallatty, Tamil Nadu, Intia
Ammatti näyttelijä
Puoliso Anurag Kashyap (2011–2015)
Näyttelijä
Aktiivisena 2008–
Aiheesta muualla
IMDb

YksityiselämäMuokkaa

Koechlin syntyi Intiassa ranskalaisille vanhemmille. Hän on kaukaista sukua Eiffel-tornin suunnittelussa mukana olleelle Maurice Koechlinille. Hänellä on Ranskan passi Intian passin sijasta, koska sillä on helpompi matkustaa.[3]

Koechlin meni naimisiin elokuvantekijä Anurag Kashyapin kanssa 30. huhtikuuta 2011.[1] Vuodesta 2013 asumuserossa ollut pari haki avioeroa vuonna 2015.[4] Syyskuussa 2019 Koechlin vahvisti odottavansa lasta israelilaisen poikaystävänsä Guy Hershbergin kanssa.[5]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Kieli Muuta
2009 Dev.D Lenny/Chanda/Chandramukhi Hindi Parhaan naissivuosan Filmfare Awards -palkinto
2010 Emotional Atyachar Sophie Hindi
2011 Shaitan Amrita ”Amy” Jayshankar Hindi
2011 Zindagi Na Milegi Dobara Natasha Hindi Parhaan naissivuosan Filmfare Awards -ehdokkuus
2011 That Girl in Yellow Boots Ruth Edscer Hindi/englanti
2011 Trishna Kalki Englanti/hindi
2011 My Friend Pinto Maggie Hindi
2012 Shanghai Shalini Sahay Hindi
2013 Ek Thi Daayan Lisa Dutt Hindi
2013 Yeh Jawaani Hai Deewani Aditi Mehra Hindi Parhaan naissivuosan Filmfare Awards -ehdokkuus
2014 Happy Ending Vishakha Hindi
2014 Margarita with a Straw Laila Hindi National Film Awards -erikoispalkinto
2015 Waiting Tara Deshpande Hindi/englanti
2015 Un plus une Itsenään Ranska Cameoesiintyminen
2015 Kaash Elsbeth Hindi
2016 Freedom Matters Itsenään Dokumenttielokuva
2016 Living Shakespeare Itsenään Dokumenttielokuva
2016 A Death in the Gunj Mimi Englanti/hindi/bengali
2016 Mantra Piya Kapoor Hindi/englanti
2017 Naked Sandy Lyhytelokuva
2017 Jia Aur Jia Jia Hindi
2017 Ribbon Sahana Mehra Hindi/englanti
2017 The Thought of You Lyhytelokuva
2017 Azmaish: A Journey Through the Subcontinent Itsenään Hindi/urdu/englanti Dokumenttielokuva
2018 The Job Lyhytelokuva
2019 Gully Boy Shweta/Sky Hindi
2019 CandyFlip Emily Englanti/hindi
2019 Nerkonda Paarvai Tamili Erikoisesiintyminen laulussa ”Kaalam”
2019 Scholarship Emily Johnson

PalkinnotMuokkaa

Vuosi Palkinto Kategoria Elokuva Tulos
2010 Filmfare Awards Paras naissivuosa Dev.D Voitto
2010 Apsara Film & Television Producers Guild Awards Paras naissivuosa Dev.D Ehdokkuus
2012 Filmfare Awards Paras naissivuosa Zindagi Na Milegi Dobara Ehdokkuus
2012 Screen Awards Paras naispääosa Shaitan Ehdokkuus
2012 Screen Awards Paras roisto Shaitan Ehdokkuus
2012 Stardust Awards Paras naispääosa Shaitan Ehdokkuus
2012 The Global Indian Film and TV Honours Paras naissivuosa Shaitan Voitto
2012 International Indian Film Academy Awards Paras naissivuosa Zindagi Na Milegi Dobara Ehdokkuus
2014 Screen Awards Paras naissivuosa Yeh Jawaani Hai Deewani Ehdokkuus
2014 Filmfare Awards Paras naissivuosa Yeh Jawaani Hai Deewani Ehdokkuus

LähteetMuokkaa

  1. a b c Caroli, Aditi: Happy Birthday Kalki Koechlin Hindustan Times. 10.1.2012. Viitattu 15.1.2014. (englanniksi)
  2. Kumar, Sunaina: Fair Factor Tehelka. 2.6.2012. Viitattu 15.1.2014. (englanniksi)
  3. Fleur, Chabert: Kalki Koechlin, la star française de Bollywood Ouest-France. Viitattu 5.11.2019. (ranskaksi)
  4. Bajwa, Dimpal: Kalki Koechlin and husband Anurag Kashyap apply for divorce The Indian Express. 31.3.2015. Viitattu 5.11.2019. (englanniksi)
  5. Raghuvanshi, Aakanksha: Kalki Koechlin Is ’Relieved’ That She Can Let Her Baby Bump ’Hang Free’ Now NDTV. 30.9.2019. Viitattu 5.11.2019. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Kalki Koechlin.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.