Avaa päävalikko

Lawrence Krisna Parker (s. 20. elokuuta 1965 New York, New York), tunnetaan taiteilijanimeltä KRS-One, on yhdysvaltalainen hip hop -artisti.[1] Hänellä on ollut uransa aikana lukuisia muitakin pseudonyymejä, kuten Kris Parker, The Blastmaster ja The Teacha.

Lawrence Parker
KRS-One marraskuussa 2009.
KRS-One marraskuussa 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt 20. elokuuta 1965 (ikä 53)
New York, New York
Bronx
Kansalaisuus Yhdysvallat
Ammatti hip hop-artisti, tuottaja, kirjailija, professori
Muusikko
Taiteilijanimi KRS-One
Blastmaster
Teacha
Philosopher
Big Joe Krash
Kris
KRS
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1977–
Tyylilajit hip hop
Soittimet ihmisääni
Yhtyeet Boogie Down Productions
Levy-yhtiöt Duck Down Records
Aiheesta muualla
www.krs-one.com
MusicBrainz

Parker kasvoi Bronxissa New Yorkissa.[2] 1980-luvun puolivälissä hän liittyi Boogie Down Productions -yhtyeeseen. Parker perusti afroamerikkalaisyhteisöjen väkivallan ehkäisyyn pyrkivän Stop the Violence Movement -järjestön vuonna 1987.[2] Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa Return of the Boom Bap julkaistiin vuonna 1993.[1][2]

Sisällysluettelo

YksityiselämäMuokkaa

Parker on kasvissyöjä ja uskonnoltaan hindu.[3]

DiskografiaMuokkaa

SooloalbumitMuokkaa

Yhdessä Boogie Down Productionin kanssaMuokkaa

 
KRS-One esiintymässä elokuussa 2007.

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1988 I'm Gonna Git You Sucka oma itse
1993 Who's the Man? Rashid
1997 Subway Stories: Tales from the Underground Vendor
1997 Rhyme & Reason oma itse
2000 Boricua's Bond
2000 Freestyle: The Art of Rhyme oma itse
2002 The Freshest Kids oma itse
2003 2Pac 4 Ever kertoja
2003 Beef oma itse
2003 Hip-Hop Babylon 2 oma itse
2003 Soundz of Spirit oma itse
2003 5 Sides of a Coin oma itse
2003 MuskaBeatz oma itse
2004 War on Wax: Rivalries In Hip-Hop oma itse
2004 The MC: Why We Do It oma itse
2004 Beef II oma itse
2004 And You Don't Stop: 30 Years of Hip-Hop oma itse
2004 Hip-Hop Honors oma itse
2004 Keep Right oma itse
2005 Zoom Prout Prout oma itse
2006 A Letter to the President oma itse
2009 The Obama Deception oma itse
2009 Good Hair oma itse
2011 Rhyme and Punishment juontaja
2011 GhettoPhysics oma itse
2012 Something from Nothing: The Art of Rap oma itse
2015 Hustlers Convention oma itse

Aiheesta muuallaMuokkaa

LähteetMuokkaa

  1. a b KRS-One Allmusic.com. Viitattu 19.7.2011.
  2. a b c KRS-One Biography. Viitattu 4.4.2019. (englanniksi)
  3. http://www.happycow.net/famous/krsone/