Josh Brolin

yhdysvaltalainen näyttelijä

Joshua James ”Josh” Brolin (/ˈbroʊlɪn/; s. 12. helmikuuta 1968 Los Angeles, Kalifornia) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Brolin on näytellyt muun muassa elokuvissa Arkajalat (1985), Mimic – ääretön vaara (1997), Hollow Man – mies ilman varjoa (2000), Grindhouse: Planet Terror (2007), Menetetty maa (2007), American Gangster (2007), W. (2008), Milk (2008), Kova kuin kivi (2010), Men in Black III (2012), Inherent Vice (2014), Sicario (2015), Hail, Caesar! (2016) ja Deadpool 2 (2018).

Josh Brolin
Josh Brolin San Diegon Comic-Conissa vuonna 2014.
Josh Brolin San Diegon Comic-Conissa vuonna 2014.
Henkilötiedot
Koko nimi Joshua James Brolin
Syntynyt 12. helmikuuta 1968 (ikä 52)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso
  • Alice Adair
    (vih. 1988; ero. 1994)
  • Diane Lane
    (vih. 2004; ero. 2013)
  • Kathryn Boyd
    (vih. 2016)
Lapset 3
Näyttelijä
Merkittävät roolit
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Hän on näyttelijä James Brolinin poika.

Valikoitu filmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1985 Arkajalat The Goonies Brand Walsh
1986 Roskajoukko Thrashin' Corey Webster
1997 Mimic – ääretön vaara Mimic Josh
2000 Hollow Man – mies ilman varjoa Hollow Man Matt Kensington
2005 Pinnan alla Into the Blue Bates
2006 The Dead Girl The Dead Girl Tarlow
2007 Menetetty maa No Country for Old Men Llewelyn Moss
Grindhouse: Planet Terror Grindhouse tohtori William Block
In the Valley of Elah In the Valley of Elah päällikkö Buchwald
American Gangster American Gangster etsivä Trupo
2008 W. W. George W. Bush
Milk Milk Dan White
2010 Wall Street: Money Never Sleeps Wall Street: Money Never Sleeps Bretton James
You Will Meet a Tall Dark Stranger You Will Meet a Tall Dark Stranger Roy Channing
Jonah Hex Jonah Hex Jonah Hex
Kova kuin kivi True Grit Tom Chaney
2012 Men in Black III Men in Black III Nuori Agentti K
2013 Gangsterisota Gangster Squad John O’Mara
Labor Day Labor Day Frank
Oldboy Oldboy Joe Doucett
2014 Guardians of the Galaxy Guardians of the Galaxy Thanos (cameo)
Frank Millerin Sin City: A Dame to Kill For Sin City: A Dame to Kill For Dwight McCarthy
2015 Avengers: Age of Ultron Avengers: Age of Ultron Thanos (cameo)
Sicario Sicario Matt Graver
Everest Everest Beck Weathers
2016 Hail, Caesar! Hail, Caesar! Eddie Mannix
2017 Suburbicon Suburbicon
2018 Avengers: Infinity War Avengers: Infinity War Thanos[1]
Deadpool 2 Deadpool 2 Nathan Summers / Cable
2019 Avengers: Endgame Avengers: Endgame Thanos[1]
2020 Dune Dune Gurney Halleck

TelevisiosarjatMuokkaa

Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huomautuksia
1987–1988 Private Eye Private Eye Johnny Betts
1989–1992 Pony Express The Young Riders James Butler Hickok
2003 Mister Sterling Mister Sterling Bill Sterlingn
2021 What If...? What If...? Thanos äänirooli

LähteetMuokkaa

  1. a b 'It's Thanos Against Everyone' Says Brolin of Avengers: Infinity War ComingSoon.net. Viitattu 30.4.2020. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.