Avaa päävalikko

Jorge Ben Jor

brasilialainen muusikko

Jorge Duilio Lima Menezes (s. 22. maaliskuuta 1945 Rio de Janeiro, Brasilia),[1][2] joka tunnettiin alun perin taiteilijanimeltään Jorge Ben ja myöhemmin nimeltä Jorge Ben Jor, on brasilialainen populaarimuusikko. Hänen luonteenomainen tyylinsä on sekoitus sambaa, funkia, rockia sekä bossa novaa sanoituksilla, jotka sekoittavat huumoria ja satiiria yleensä yksityisinä pidetyillä aiheilla.[2] Hänen hittikappaleisiinsa lukeutuvat muun muassa ”Chove Chuva”, ”Mas que Nada”, ”Ive Brussel” sekä ”Balança Pena”.

Jorge Ben Jor
Jorge Ben esiintymässä vuonna 1972
Jorge Ben esiintymässä vuonna 1972
Henkilötiedot
Koko nimi Jorge Duilio Lima Menezes
Syntynyt 22. maaliskuuta 1945 (ikä 74)
Rio de Janeiro, Brasilia
Muusikko
Taiteilijanimi Jorge Ben
Jorge Ben Jor
Aktiivisena 1963–
Tyylilajit Música Popular Brasileira, tropicalismo, sambarock, sambafunk, bossa nova, funk rock
Soittimet kitaraView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt Island RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.jorgeben.com.br

DiskografiaMuokkaa

  • 1963: Samba Esquema Novo
  • 1964: Ben é Samba Bom
  • 1964: Sacundin Ben Samba
  • 1965: Big Ben
  • 1967: O Bidú: Silêncio no Brooklin
  • 1969: Jorge Ben
  • 1970: Força Bruta
  • 1971: Negro é Lindo
  • 1972: Ben
  • 1973: 10 Anos Depois
  • 1974: A Tábua de Esmeralda
  • 1975: Solta o Pavão
  • 1975: à l’Olympia
  • 1975: Gil e Jorge (Gilberto Gilin kanssa)
  • 1976: África Brasil
  • 1976: Samba Nova
  • 1977: Tropical
  • 1978: A Banda Do Zé Pretinho
  • 1979: Salve Simpatia
  • 1980: Alô, Alô, Como Vai?
  • 1981: Bem Vinda Amizade
  • 1983: Dadiva
  • 1984: Sonsual
  • 1986: Ben Brasil
  • 1989: Ben Jor
  • 1992: Live in Rio
  • 1994: 23
  • 1995: Homo sapiens
  • 1997: Musicas Para Tocar Em Elevador
  • 2000: Puro Suingue
  • 2002: Acústico MTV
  • 2004: Reactivus Amor Est (Turba Philosophorum)
  • 2006: Sou da Pesada (7 Samurai Afroraduno Remix)/A Joven Samba *(Klasick Remix)
  • 2007: Recuerdos de Assunción 443
  • 2008: Favourites: From Samba Esquema Novo 1963 – África Brasil 1976

LähteetMuokkaa

  1. Idade de Jorge Ben Jor gera polêmica na web Território Eldorado. 22.3.2012. Viitattu 19.9.2017. (portugaliksi)
  2. a b Artist Biography by John Dougan AllMusic. Viitattu 19.9.2017. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa