Jennifer Brown

ruotsalainen laulaja

Vera Jennifer Brown (s. 18. helmikuuta 1972) on ruotsalainen laulaja. Hän on julkaissut uransa aikana viisi albumia ja yhden EP-levyn.

Jennifer Brown Sommarkryssetissä vuonna 2016

Elämä ja uraMuokkaa

Göteborgissa syntynyt Brown muutti Tukholmaan 1990-luvulla ja teki levytyssopimuksen Telegram Recordsin kanssa. Hänen ensimmäinen albuminsa Giving You The Best julkaistiin vuonna 1994 ja se sai paljon menestystä Ruotsissa. Levyn teossa olivat mukana muun muassa Lenny Kravitz ja Albert Hammond. Helsingin Sanomissa Ilkka Mattila kirjoitti huolellisesti viimeistellyn albumin olevan omiaan ihmisille, jotka ”haluavat soulmusiikkinsa ilman hikeä, bakteereja ja yllätyksiä”.[1]

Brownin seuraavat albumit In My Garden (1997) ja Vera (1998) eivät menestyneet kuitenkaan yhtä hyvin kuin debyyttialbumi, vaikkakin single Tuesday Afternoon tuli hitiksi ympäri Pohjoismaita ja Eurooppaa vuonna 1998. Vuonna 2003 Brown julkaisi albumin Home. Hän osallistui Ruotsin Melodifestivaleniin vuonna 2009 kappaleella Never Been Here Before, tuli omassa semifinaalissaan seitsemänneksi eikä päässyt finaaliin asti. Samana vuonna hän julkaisi viisi uutta kappaletta sisältäneen EP:n Bloom in November. Vuonna 2015 Brown teki paluun julkaisemalla kaksi ruotsinkielistä kappaletta, Kom hem till mig ja Faller. Jälkimmäiseen kappaleeseen kuvattiin myös musiikkivideo.

DiskografiaMuokkaa

Albumit

  • Giving You The Best (1994)
  • In My Garden (1997)
  • Vera (1998)
  • Home (2003)
  • Bloom in November EP (2009)

Singlet

  • Take a Piece of My Heart (1992)
  • Heaven Come Down (1993)
  • In My Garden (1997)
  • When to Hold On (1997)
  • Alive (1998)
  • Tuesday Afternoon (1998)
  • Two in the Morning (1998)
  • Weak (2003)
  • Go Your Own Way (2003)
  • Never Been Here Before (2009)
  • Never Giving Up on Love (2009)
  • Kom Hem Till Mig (2015)
  • Faller (2015)
  • In i Himlen (2016)

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Mattila, Ilkka: Soundgarden jyrää synkästi. Helsingin Sanomat, 9.3.1994, s. 50. Näköislehti (maksullinen) Viitattu 1.2.2021.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.