Avaa päävalikko

Jørn Lande (s. 31. toukokuuta 1968) on norjalainen laulaja. Hän on toiminut useiden heavy metal- ja hard rock -yhtyeiden laulajana. Sooloyhtyeensä Jornin lisäksi Lande on vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Vagabond, Yngwie Malmsteen, ARK ja Beyond Twilight monien muiden projektien lisäksi. Hän lauloi myös saksalaisyhtye Masterplanin kahdella ensimmäisellä albumilla. Hän kuitenkin lähti Masterplanista musiikillisten erimielisyyksien vuoksi ja tällä hetkellä hän on mukana sooloprojektinsa lisäksi ainoastaan Symphony X -laulaja Russell Allenin kanssa perustamassaan Allen / Lande -yhtyeessä. Jørn Lande palasi Masterplaniin kesällä 2009.

Jørn Lande
Metalmania 2007 - Jørn Lande 05.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 31. toukokuuta 1968 (ikä 51)
Rjukan
Ammatti laulaja
Muusikko
Laulukielet englanti
Tyylilajit power metal,
progressiivinen metalli
Soittimet laulu
Yhtyeet Allen / Lande, Jorn, Masterplan, Pentakill
Levy-yhtiöt Frontiers MusicView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut

Sooloyhtyeen jäsenetMuokkaa

 
Jørn Lande yhtyeineen
  • Jørn Viggo Lofstad – kitara
  • Tore Moren – kitara
  • Morty Black – basso
  • Willy Bendiksen – rummut

DiskografiaMuokkaa

Sooloalbumit

  • Starfire (2000)
  • Worldchanger (2001)
  • Out to every Nation (2004)
  • The Duke (2006)
  • The Gathering (2007)
  • Unlocking the Past (cover-levy) (2007)
  • Live in America! (live) (2007)
  • Lonely Are The Brave (2008)
  • Spirit Black (2009)
  • Dio (2010)
  • Traveller (2013)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Jørn Lande.