Avaa päävalikko

Jörg Michael (s. 27. maaliskuuta 1963 Dortmund) on saksalainen muusikko, joka nykyään tunnetaan parhaiten suomalaisen power metal -yhtye Stratovariuksen entisenä rumpalina.

Jörg Michael
Jörg Michael - Ilosaarirock 2009.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 27. maaliskuuta 1963
Dortmund, Saksa
Muusikko
Aktiivisena 1983
Tyylilajit Heavy metal, Power metal
Soittimet rummut
Yhtyeet Stratovarius
Aiheesta muualla
www.jorgmichael.com

Hän on soittanut myös muun muassa Ragessa, Avengerissa (Ragen esiaste), Grave Diggerissa, Unleashed Powerissa, Headhunterissa, Mekong Deltassa, Axel Rudi Pellissa, Tom Angelripperin soolobändissä, Running Wildissa ja Saxonissa.

Syksyllä 2010 Michaelilta leikattiin pahanlaatuinen kasvain kilpirauhasesta, jota hoidettiin sädehoidolla. Hän pysyi sivussa uuden konserttikiertueen alkuvaiheilla, Alex Landenburgin korvatessa hänet. Syyskuussa 2011 yhtye ilmoitti hänen eroavan yhtyeestä henkilökohtaisista syistä. [1] Stratovariuksessa hänet korvasi suomalainen rumpali Rolf Pilve kesäkuussa 2012.[2]

DiskografiaMuokkaa

AvengerMuokkaa

  • Prayers of Steel (1984)
  • Depraved to Black (EP, 1985)

RageMuokkaa

  • Reign of Fear (1986)
  • Execution Guaranteed (1987)
  • 10 Years in Rage (1995)

Der RissMuokkaa

  • They All Do What Their Image Says (EP, 1986)

100 NamesMuokkaa

  • 100 Names (1986)

The RaymenMuokkaa

  • Going Down to Death Valley (1986)
  • The Rebel Years (best-of) (1995)

Metal SwordMuokkaa

  • Metal Sword (1986)

Mekong DeltaMuokkaa

  • Mekong Delta (1986)
  • The Music of Erich Zann (1988)
  • Toccata (1989)
  • Principle of Doubt (1989)
  • Dances of Death (1990)
  • Classics (1993)

X-Mas ProjectMuokkaa

  • X-Mas Project (1986)

Tom AngelripperMuokkaa

  • Ein Schöner Tag (1995)

Axel Rudi PellMuokkaa

  • Wild Obsession (1989)
  • Nasty Reputation (1990)
  • Eternal Prisoner (1992)
  • The Ballads (1993)
  • Between the Walls (1994)
  • Made in Germany-Live (1995)
  • Black Moon Pyramid (1996)
  • Magic (1997)
  • Oceans of Time (1998)
  • The Ballads II (1999)

LaosMuokkaa

  • Laos (1989)
  • We Want It (EP, 1990)
  • More than a Feeling (EP, 1993)
  • Come Tomorrow (EP, 1993)

HeadhunterMuokkaa

  • Parody of Life (1990)
  • A Bizarre Gardening Accident (1993)
  • Rebirth (1994)
  • Parasite Of Society (2008)

SchwarzarbeitMuokkaa

  • Third Album' (1990)

Grave DiggerMuokkaa

Running WildMuokkaa

GlenmoreMuokkaa

  • For the Sake of Truth (1994)

House of SpiritsMuokkaa

  • Turn of the Tide (1994)
  • Psychosphere (1999)

Unleashed PowerMuokkaa

  • Mindfailure (1997)
  • Absorbed (EP, 1999)

Andreas ButlerMuokkaa

  • Achterbahn Fahrn (1995)

StratovariusMuokkaa

AvalonMuokkaa

  • Mystic Places (1997)

Die HerzensbrecherMuokkaa

  • Seid Glücklich Und Mehret Euch (1998)

Andy & The TraceelordsMuokkaa

  • Pussy! (1998)

Beto Vázquez InfinityMuokkaa

SaxonMuokkaa

KaledonMuokkaa

  • Chapter 3: The Way of the light (2005)

Devil's TrainMuokkaa

  • Devil's Train-1 (2012)
  • Devil's Train-2 (2015)

LähteetMuokkaa

  1. Stratovariuksen rumpali sairastui syöpään IS.fi. 18.11.2010 kello 14.24. Sanoma News Oy. Viitattu 18.11.2010.
  2. Stratovarius New Drummer - Rolf Pilve stratovarius.com. 22.6.2012. Viitattu 24.12.2015. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.