Irvine Welsh

skotlantilainen kirjailija

Irvine Welsh (s. 27. syyskuuta 1958 Leith, Edinburgh, Skotlanti) on skotlantilainen kirjailija. Hänen tunnetuin teoksensa on Trainspotting, josta tehtiin elokuva vuonna 1996. Vuonna 2021 hänen romaanistaan Crime tehtiin tv-sovitus 6 jaksossa.[1]

Irvine Welsh vuonna 2006.

BibliografiaMuokkaa

  • Trainspotting (Trainspotting, 1993)
  • The Acid House (1994)
  • Marabou Stork Nightmares (1995)
  • Ecstasy: Three Tales of Chemical Romance (1996)
  • Paska (Filth, 1998)
  • Liima (Glue, 2001)
  • Porno (Porno, 2002)
  • Mestarikokkien sänkykamarisalaisuudet (The Bedroom Secrets of The Master Chefs, 2006)
  • Crime (2008)
  • You'll Have Had Your Hole (näytelmä)
  • "Dose" (puolen tunnin televisio-ohjelma BBC:lle, käsikirjoitettu Dean Cavanaghin kanssa)
  • The Acid House (elokuvakäsikirjoitus)

LähteetMuokkaa

  1. From Trainspotting to the TV series of Crime: the Irvine Welsh interview The Shortlisted. 19.11.2021. Viitattu 28.1.2022. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.