Meri Irina Pulkka (s. 2. elokuuta 1965 Helsinki)[1] on suomalainen näyttelijä. Hän on esiintynyt useissa suomalaisissa elokuvissa, televisiosarjoissa ja radiokuunnelmissa.

Irina Pulkka
Henkilötiedot
Koko nimi Meri Irina Pulkka
Syntynyt 2. elokuuta 1965 (ikä 54)
Helsinki
Ammatti Näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Pulkka on valmistunut Teatterikorkeakoulusta. Hän on työskennellyt vierailevana teatterinäyttelijänä muun muassa Teatteri Takomossa, Rauman kaupunginteatterissa, Valtimonteatterissa, Espoon kaupunginteatterissa ja Teatteri Jurkassa.

Pulkka on tehnyt perinteisen teatterityön lisäksi kiertäviä ravintolateatteriesityksiä, katuteatteria, nukketeatteria ja erilaisia performansseja. Lisäksi hän on ollut perustamassa vapaita teatteriryhmiä ja toiminut kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitejn puheenjohtajana.

Pulkka sai vuonna 2009 Taiteen keskustoimikunnalta näyttämötaiteen kolmivuotisen taiteilija-apurahan.[2] Hän tehnyt useissa produktioissaan yhteistyötä kirjailija Rosa Liksomin kanssa. Turun kulttuuripääkaupunkivuonna Pulkka esiintyi juhlavuoden kunniaksi esitetyssä Joutomaa-näytelmässä.

Pulkan veli on meikkitaiteilija Riku Campo.[3]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Televisiosarja Rooli
1997 Ota ja omista Heli
Kun taivas repeää Sisko Helgren
1998 Kotikatu naislääkäri
1999 Salatut elämät Sonja Routa
2001 Taivas sinivalkoinen Sisko Helgren
2006 Ilonen talo
2010 Kallio Piitu
2014 Korso Susanna, Markuksen ja Hetan äiti
Onneli ja Anneli Annelin äiti
2015 Onnelin ja Annelin talvi Annelin äiti
2018 Karppi patologi
Keisari Aarnio Susanna Reinbothin sisko
Varasto 2 kuraattori
Hölmö nuori sydän asuntotoimiston virkailija
Vuosi Elokuva / TV-elokuva Rooli
2001 Minä ja Morrison matkatoimistovirkailija
2003 Nousukausi Soile
2004 Puutarhurit
2007 Katve
2008 Tyttö ja naakkapuu
2009 Enon opetukset Jussin täti
2012 Tie pohjoiseen Sanni
2017 Rakkaus ja laki: Lähimmäisenrakkaus pankkivirkailija

LähteetMuokkaa

  1. Irina Pulkka Elonetissä
  2. Kolmelle näyttämötaiteen viisivuotinen apuraha Turun Sanomat. 28.9.2009. Viitattu 17.11.2013.
  3. Peltomäki, Jari: Hollywoodin suomalaistähteä kiusattiin rajusti Seiska.fi. 22.10.2013. Viitattu 4.2.2020.

Aiheesta muuallaMuokkaa