Avaa päävalikko

Gravediggaz oli yhdysvaltalainen hip hop -yhtye New Yorkista, joka on tunnettu mustasta huumoristaan sekä särmikkäästä äänimaailmastaan. Yhtye perustettiin vuonna 1994 ja siitä tuli superyhtye kooten yhteen Prince Paulin (aiemmin De La Soulin ja Stetsasonicin tuottaja), Frukwanin Stetsasonicista, Too Poeticin Brothers Grymistä ja RZA:n Wu-Tang Clanista (joka Gravediggazia perustettaessa oli juuri julkaissut Wu-Tang Clanin debyytti-albumin). Ryhmä on laajalti kunnioitettu ja sitä pidetään yhtenä eniten vaikuttaneista ja uranuurtajista pienessä hiphopin horrorcore-alaluokassa.

Gravediggaz
Gravediggaz Saksassa 1998
Gravediggaz Saksassa 1998
Tiedot
Toiminnassa 19942002
Tyylilaji Hip Hop, Horrorcore, Rap
Kotipaikka Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Frukwan (The Gatekeeper)
Too Poetic (Grym Reaper)
Prince Paul (The Undertaker)
RZA (RZArecta)

Levy-yhtiö

Gee Street
Cleopatra Records (US)

DiskografiaMuokkaa

Vuosi Albumi Listasijoitukset
Billboard 200 Top R&B/Hip Hop Albums
1994 6 Feet Deep #36 #6 U.S. myynti: 438,916
1997 The Pick, the Sickle and the Shovel #20 #7 U.S. myynti: 315,840
2002 Nightmare in A-Minor #38 U.S. myynti: 64,966
2004 6 Feet Under U.S. myynti: 3,967

SingletMuokkaa

  • 1994 "Diary Of A Madman"
  • 1994 "Nowhere To Run, Nowhere To Hide"
  • 1994 "1-800 Suicide"
  • 1997 "Unexplained"
  • 1997 "The Night The Earth Cried"
  • 1997 "Dangerous Mindz"
  • 2001 "Rest in Da East / Nightmare in A Minor"

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.