Avaa päävalikko

Frankie Valli (oik. Francis Stephen Castelluccio, s. 3. toukokuuta 1934) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten The Four Seasons -yhtyeen solistina.

Frankie Valli
Frankie Valli (2013)
Frankie Valli (2013)
Henkilötiedot
Koko nimi Francis Stephen Castelluccio
Syntynyt 3. toukokuuta 1934 (ikä 85)
Newark
Muusikko
Aktiivisena 1953
Tyylilajit pop, rock, doo wop
Yhtyeet The Four Seasons
Levy-yhtiöt Philips RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.frankievallifourseasons.com

Valli, sekä muut The Four Seasonsin alkuperäiset jäsenet, Tommy DeVito, Nick Massi, ja Bob Gaudio, hyväksyttiin Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 1990, sekä lauluyhtyeiden Hall of Fameen vuonna 1999.

Valli levytti The Four Seasonsin kanssa 29 top-40 hittiä Yhdysvaltojen listoille (yhden salanimellä "Wonder Who?") ja 9 top-40 hittiä sooloartistina. The Four Seasonsin jäsenyyden aikana ykköshittejä olivat "Sherry", "Big Girls Don't Cry", "Walk Like a Man", "Rag Doll" ja "December 1963 (Oh, What A Night)". Sooloartistina Valli nousi listaykköseksi kappaleilla "My Eyes Adored You" ja "Grease". Vallin todennäköisesti tunnetuin soolokappale on "Can't Take My Eyes off You", joka nousi Yhdysvalloissa listakakkoseksi vuonna 1967. "You're Ready Now", vuonna 1966 äänitetty soolokappale, oli yllätyshitti Britanniassa sen noustessa sijalle 11. joulukuussa 1970.

DiskografiaMuokkaa

Sooloalbumit:

  • Frankie Valli: Solo  (1967)
  • Timeless  (1968)
  • Half & Half  (1970)
  • Closeup  (1975)
  • Inside You  (1975)
  • Our Day Will Come  (1975)
  • Frankie Valli... Is the Word  (1978)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.