Frankie Valli

yhdysvaltalainen laulaja

Frankie Valli (oik. Francis Stephen Castelluccio, s. 3. toukokuuta 1934) on yhdysvaltalainen laulaja, joka tunnetaan parhaiten The Four Seasons -yhtyeen solistina.

Frankie Valli
Frankie Valli (2013)
Frankie Valli (2013)
Henkilötiedot
Koko nimi Francis Stephen Castelluccio
Syntynyt3. toukokuuta 1934 (ikä 88)
Muusikko
Taiteilijanimi Frankie ValliView and modify data on Wikidata
Aktiivisena 1953
Tyylilajit pop, rock, doo wop
Yhtyeet The Four Seasons
Levy-yhtiöt Philips RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.frankievallifourseasons.com

Valli levytti The Four Seasonsin kanssa 29 top 40 -hittiä Yhdysvaltojen listoille (yhden salanimellä "Wonder Who?") ja yhdeksän top 40 -hittiä sooloartistina. The Four Seasonsin jäsenyyden aikana ykköshittejä olivat ”Sherry”, ”Big Girls Don’t Cry”, ”Walk Like a Man”, ”Rag Doll” ja ”December 1963 (Oh, What a Night)”. Sooloartistina Valli nousi listaykköseksi kappaleilla ”My Eyes Adored You” ja ”Grease”. Vallin todennäköisesti tunnetuin soolokappale on ”Can't Take My Eyes off You”, joka nousi Yhdysvalloissa listakakkoseksi vuonna 1967. Vuonna 1966 äänitetty soolokappale ”You’re Ready Now” oli hitti Britanniassa, kun se nousi sijalle 11 joulukuussa 1970.

Valli ja muut The Four Seasonsin alkuperäiset jäsenet Tommy DeVito, Nick Massi ja Bob Gaudio valittiin Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 1990 sekä lauluyhtyeiden Hall of Fameen vuonna 1999.

DiskografiaMuokkaa

Sooloalbumit:

  • Frankie Valli: Solo  (1967)
  • Timeless  (1968)
  • Half & Half  (1970)
  • Closeup  (1975)
  • Inside You  (1975)
  • Our Day Will Come  (1975)
  • Frankie Valli... Is the Word  (1978)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.