Avaa päävalikko

Felicity Jones

englantilainen näyttelijä

Felicity Rose Hadley Jones (s. 17. lokakuuta 1983 Birmingham) on englantilainen näyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Rogue One: A Star Wars Story (2016) ja rooleistaan televisiosarjoissa Kelvoton velho ja Weirdsister College. Hän on näytellyt myös muun muassa elokuvissa Cemetery Junction, Like Crazy ja Chalet Girl. Vuonna 2014 hän näytteli Stephen Hawkingin vaimoa Jane Hawkingia elokuvassa Kaiken teoria, josta hän sai parhaan naispääosan Oscar-, Golden Globe-, Bafta- ja SAG-palkintoehdokkuudet.

Felicity Jones
Felicity Jones vuonna 2016.
Felicity Jones vuonna 2016.
Henkilötiedot
Koko nimi Felicity Rose Hadley Jones
Syntynyt 17. lokakuuta 1983 (ikä 35)
Birmingham, Englanti
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1996–
Merkittävät roolit Kaiken teoria
Rogue One: A Star Wars Story
Ehdokkuudet

Parhaan naispääosan Oscar
2014 Kaiken teoria

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2012 Cheerful Weather for the Wedding Cheerful Weather for the Wedding Dolly Thatchem
2013 Breathe In Breathe In Sophie
The Invisible Woman – kielletty rakkaus The Invisible Woman Nelly Ternan
2014 The Amazing Spider-Man 2 The Amazing Spider-Man 2 Felicia Hardy / Musta Kissa
Kaiken teoria The Theory of Everything Jane Wilde Hawking
2015 True Story True Story Jill Barker
2016 Collide Collide Juliette
A Monster Calls A Monster Calls Conorin äiti
Inferno Inferno Dr. Sienna Brooks
Rogue One: A Star Wars Story Rogue One: A Star Wars Story Jyn Erso

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.