Avaa päävalikko

Emily Kinney

yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä

Emily Rebecca Kinney (s. 15. elokuuta 1985 Wayne, Nebraska)[1] on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja-lauluntekijä, joka tunnetaan parhaiten Beth Greenenä The Walking Dead ja Tess Larsonina Conviction televisiosarjoista.

Emily Kinney
Emily Kinney San Diegon Comic-Conissa vuonna 2014.
Emily Kinney San Diegon Comic-Conissa vuonna 2014.
Henkilötiedot
Koko nimi Emily Rebecca Kinney
Syntynyt 15. elokuuta 1985 (ikä 34)
Yhdysvallat Wayne, Nebraska, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, laulaja-lauluntekijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2007–
Merkittävät roolit Beth Greene
(The Walking Dead)
Tess Larson
(Conviction)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Kinney esiintymässä New York Cityssä helmikuussa 2014

NuoruusMuokkaa

Emily syntyi Vaughn ja Jean Kinneylle Nebraskassa.[1] Heidän perhe muutti usein Emilyn ollessa nuori.[2]

Kinney on opiskellut New Yorkin yliopistossa[3], jonka jälkeen hän sai Bachelor of Arts-tutkinnon NWU:sta.[1] Kinney muutti opiskelun jälkeen New Yorkiin, jossa hänen uransa alkoi Broadway-rooleista.

UraMuokkaa

NäyttelijänäMuokkaa

Kinney oli mukana 20:ssä teatterituotannossa opiskelunsa aikana[1], joista tunnetuin on Annan rooli Spring Awakening-musikaalissa. Hänen ensimmäinen merkittävä roolinsa televisiossa oli NBC:n sarjassa Kova laki: Rikollinen mieli.[4] Vuonna 2011 hänet valittiin Beth Greenen rooliin AMC:n uutuussarjaan The Walking Dead. Kinneyn esittämä hahmo oli sarjassa vain 16-vuotias, vaikka hän itse oli tuolloin 25.

Kinney vieraili Kova laki: Erikoisyksikkö -spin-offissa vuonna 2012.[4] Sen jälkeen hän on esiintynyt esimerkiksi ABC:n sarjassa Forever ja The CW:n sarjoissa The Flash ja Arrow. Vuonna 2016 Kinney sai pääroolin ABC:n Conviction-draamasarjasta Hayley Atwellin rinnalla.[5]

Tammikuussa 2017 Kinney kiinnitettiin Caseyn roolin ABC:n Ten Days in the Valley -sarjasta.[6]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2009 Pientä säätöä It's Complicated tarjoilija
2013 Concussion Concussion Tyttö
2016 Papa Papa Caroline
Televisioelokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2016 Love on the Sidelines Love on the Sidelines Laurel Welk
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jakso(t)
2007 Hot for Teacher Hot for Teacher Tamara Bailey minijakso
The Gamekillers The Gamekillers The Swarm erikoisjakso
2008 Kova laki: Rikollinen mieli Law & Order: Criminal Intent Jeannie Richmond ”Contract”
2009 The Unusuals The Unusuals Amanda Maint ”The Apology Line”
2010 Good Wife The Good Wife Milla Burchfield ”Bad Girls”
2011 Viimeistä päivää The Big C Emily 3 jaksoa
2011–2015 The Walking Dead The Walking Dead Beth Greene 49 jaksoa
2012 Kova laki: Erikoisyksikkö Law & Order: Special Victims Unit Haley Cole ”Hunting Ground”
2014 Pahan jäljillä The Following Mallory Hodge ”Teacher’s Pet”
2015 Forever Forever Jennifer Schroeder ”Memories of Murder”
The Flash The Flash Brie Larvan / Bug-Eyed Bandit ”All Star Team Up”
Masters of Sex Masters of Sex Nora Everett 4 jaksoa
The Knick The Knick Daisy Ryan 3 jaksoa
2016 Arrow Arrow Brie Larvan / Bug-Eyed Bandit ”Beacon of Hope”
2016–2017 Conviction Conviction Tess Larson 13 jaksoa
2017 Ten Days in the Valley Ten Days in the Valley Casey 5 jaksoa
Teatterissa
Vuosi Alkuperäinen nimi Rooli Huom.
2006 Spring Awakening Anna
2009 August: Osage County Jean Fordham National Tour of 2009

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Blue Toothbrush (2011) [1]
  • Expired Love (2014)
  • This Is War (2015)
  • Back on Love (2016) [7]

SingletMuokkaa

  • ”Expired Lover” (2012)
  • ”Kids” (2013)
  • ”Rockstar” (2014) [8]

LähteetMuokkaa

  1. a b c d e Emily Kinney Biography TVguide. Viitattu 26.11.2016. (englanniksi)
  2. Michael Potts: 10 Things You Didn’t Know About Emily Kinney (web.archive) What Culture. whatculture.com. Viitattu 18.3.2017. (englanniksi)
  3. Christine Nagy: Emily Kinney Interview on 106.7 LiteFM 23.6.2015. YouTube. Viitattu 26.11.2016. (englanniksi)
  4. a b Jeff Korbelik: NWU graduate enjoying TV, stage and music success 8.2.2012. journalstar.com. Viitattu 26.11.2016. (englanniksi)
  5. Elizabeth Wagmeister: ‘The Walking Dead’s’ Emily Kinney Joins ABC Drama Pilot ‘Conviction’ 12.2.2016. Variety. Viitattu 26.11.2016. (englanniksi)
  6. Dave Nemetz: Conviction's Emily Kinney Joins ABC Drama Ten Days in the Valley Yahoo! TV. 27.1.2017. yahoo.com. Viitattu 18.3.2017. (englanniksi)
  7. Kory Grow: 'Walking Dead' Alum Emily Kinney Previews New Music 30.9.2016. rollingstone.com. Viitattu 26.11.2016. (englanniksi)
  8. Dalton Ross: Watch 'Walking Dead' star Emily Kinney in her new 'Rockstar' music video 9.12.2014. ew.com. Viitattu 26.11.2016. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Emily Kinney.