Edsilia Rombley

alankomaalainen laulaja

Edsilia Rombley (s. 13. helmikuuta 1978 Amsterdam) on alankomaalainen laulaja. Hän edusti Alankomaita Eurovision laulukilpailussa 1998 kappaleella Hemel en aarde ja sijoittui 4. sijalle 150 pisteellä.[1] Hän edusti Alankomaita uudestaan Eurovision laulukilpailussa 2007 Helsingissä kappaleella On Top of the World ja sijoittui semifinaalissa 21. sijalle 38 pisteellä, joka ei kuitenkaan riittänyt finaaliin pääsyyn.[2] Hän ilmoitti Alankomaiden äänestyspisteet finaalissa koomikko Paul de Leeuwin kanssa. Näin ei olisi käynyt mikäli Rombley olisi päässyt finaaliin. Hän matkusti takaisin kotimaahansa Alankomaihin semifinaalin jälkeen jo ennen finaalia perjantaina 11. toukokuuta.lähde? 4. joulukuuta 2019 ilmoitettiin, että Rombley juontaa vuoden 2020 Eurovision laulukilpailun yhdessä Chantal Janzenin ja Jan Smitin kanssa.[3][4][5]

Edsilia Rombley
Edsilia Rombley (keskellä) Eurovision laulukilpailussa 2007.
Edsilia Rombley (keskellä) Eurovision laulukilpailussa 2007.
Henkilötiedot
Syntynyt 13. helmikuuta 1978 (ikä 42)
Amsterdam
Ammatti laulaja, televisiojuontaja
Muusikko
Taiteilijanimi Edsilia
Laulukielet englanti, hollanti
Aktiivisena 1995–
Tyylilajit pop, R&B
Soittimet laulu
Aiheesta muualla
www.edsiliarombley.com

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Thuis (1997)
  • Edsilia (1998)
  • Face to face (2002)
  • Meer Dan Ooit (2007)
  • Uit mijn hart (2011)
  • Sweet Soul Music (2013)
  • The Piano Ballads, Vol. 1 (2014)
  • The Piano Ballads. Vol. 2 (2018)

LivealbumitMuokkaa

  • Live (2009)

SingletMuokkaa

  • Baby It’s You (1997)
  • Hemel en aarde (1998)
  • Second Floor (1998)
  • Get Here (1999)
  • How Can You Say That (1999)
  • What Have You Done to Me (2001)
  • Gotta Let Me Go (2002)
  • I’ll Be That Someone (2002)
  • Dan ben ik van jou (2006)
  • Nooit meer zonder jou (2007)
  • On Top of the World (2007)
  • Een Keer meer dan jij (2007)
  • Geef je over (2010)
  • Uit het oog niet uit mijn hart (Ruth Jacottin kanssa) (2011)
  • Ik laat je miet alleen (2012)
  • Zeg me dat het niet zo is (2012)
  • Van jou (2014)
  • Als Jij ME belooft (2016)
  • Wat je doet met mij (feat. Re-Play) (2017)
  • Weak (2018)
  • The Way You Make Me Feel (2019)
  • Breng me naar het water (Edwin Jonkerin kanssa) (2019)
  • Lieve Mama (2020)

LähteetMuokkaa

  1. Birmingham 1998 eurovision.tv. Viitattu 20.7.2019. (englanniksi)
  2. Helsinki 2007 – Semi-Final eurovision.tv. Viitattu 20.7.2019.
  3. Introducing the Eurovision 2020 presenters! 4.12.2019. eurovision.tv. Viitattu 6.12.2019. (englanniksi)
  4. Edsilia Rombley, Chantal Janzen and Jan Smit to Host Eurovision 2020 4.12.2019. eurovoix.com. Viitattu 6.12.2019. (englanniksi)
  5. Eurovision 2020: NPO unveils the hosts! 4.12.2019. esctoday.com. Viitattu 6.12.2019. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.