Duncan Mackay

brittiläinen muusikko

Duncan Mackay (s. 26. heinäkuuta 1950) on brittiläinen kosketinsoittaja ja laulaja. Hän on julkaissut kahdeksan sooloalbumia ja soittanut myös useissa yhtyeissä.

Duncan Mackay
Henkilötiedot
Syntynyt26. heinäkuuta 1950 (ikä 72)
Leeds, Yorkshire, Englanti
Ammatti muusikko
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1960-luvulta alkaen
Tyylilajit progressiivinen rock, pop
Soittimet laulu, kosketinsoittimet
Yhtyeet Steve Harley & Cockney Rebel, Colosseum II, 10cc, Alan Parsons Project, Kate Bush

Mackay julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Chimeran 1974. Vuosina 1970-luvun puolivälissä hän soitti useilla Steve Harley & Cockney Rebelin albumeilla ja vuosina 1977–1979 kolmella The Alan Parsons Projectin albumilla. Vuosikymmenen lopulta alkaen hän soitti mm. 10cc:ssä, Camelissa ja Kate Bushin taustayhtyeessä.[1] 1980-luvun alussa häntä harkittiin Yesin kosketinsoittajaksi.[2]

Mackay julkaisi vuosina 1974–1990 yhteensä kuusi sooloalbumia. Vuodesta 2017 hän on jälleen levyttänyt aktiivisesti soolourallaan. Tuorein albumi Kintsugi on vuodelta 2019.[3]

DiskografiaMuokkaa

SooloalbumitMuokkaa

  • Chimera (1974)
  • Score (1977)
  • Visa (1980)
  • Forward Vision (1988)
  • The New Explorerers (1988)
  • Russell Grant’s Zodiac (1990)
  • A Picture of Sound (2017)
  • Kintsugi (2019)

YhteistyöalbumitMuokkaa

  • The Bletchley Park Project (Georg Vorosin kanssa, 2017)
  • Lunacy (Fluance featuring Duncan Mackay, 2019)

LähteetMuokkaa

  1. Duncan Mackay - Discography. Discogs. Viitattu 20.10.2020. (englanniksi)
  2. Dome, Malcolm: Yes: "90125 Was A New Beginning For Us, Not Just Another Chapter". Louder Sound, 7.11.2016. Viitattu 20.10.2020. (englanniksi)
  3. Duncan Mackay. Discogs. Viitattu 20.10.2020. (englanniksi)
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.