Avaa päävalikko

Don McLean (s. 2. lokakuuta 1945, New Rochelle, New York) on yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä, jonka tunnetuin kappale on "American Pie" vuodelta 1971. Muita McLeanin tunnettuja kappaleita ovat Vincent van Goghista kertova "Vincent" ja "Winterwood".

Don McLean
Don McLean vuonna 2012
Don McLean vuonna 2012
Henkilötiedot
Syntynyt 2. lokakuuta 1945 (ikä 74)
New Rochelle, New York
Ammatti laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Laulukielet englannin kieli
Aktiivisena 1969-
Tyylilajit folk, folk rock
Soittimet laulu, kitara, banjo, piano
Levy-yhtiöt Beat Goes On
Hip-O
Aiheesta muualla
Kotisivut

McLean aloitti 1960-luvulla folk-laulajana ja esiintyi Pete Seegerin kanssa ympäristönsuojelun edistämiseksi. Ensimmäinen levy Tapestry (1970) ei juuri menestynyt, mutta toinen American Pie (1971) ja sen nimikkokappale olivat suurmenestyksiä. Vielä seuraavakin levy, Vincent meni kohtalaisen hyvin mutta sitten McLeanin suosio alkoi hiipua. 1980-luvulla Chain Lightning nousi kymmenen eniten myydyimmän listalle mutta uusi menestys jäi lyhytaikaiseksi.[1]

DiskografiaMuokkaa

  • Tapestry (1970)
  • American Pie (1971)
  • Don McLean (1972)
  • Playing Favorites (1973)
  • Homeless Brother (1974)
  • Solo (1976) - live-tupla
  • Prime Time (1977)
  • Chain Lightning (1978)
  • Believers (1981)
  • Dominion (1982) - live-tupla
  • For The Memories I & II (1986-87) - kokoelma-albumi
  • Love Tracks (1987)
  • Headroom (1990)
  • Christmas (1991)
  • Favourites and Rarities (1993) - kokoelma-albumi
  • River of Love (1995)
  • Christmas Dreams (1997)
  • Starry Starry Night (2000) - live-tupla
  • Don McLean Sings Marty Robbins (2001)
  • You've Got To Share (2003)
  • The Western Album (2003)
  • Christmastime! (2004)
  • Rearview Mirror (2005)

LähteetMuokkaa

  1. Don McLean all music guide. Viitattu 2.5.2013.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.